Nogomet

Oblak z ubranjeno 11-metrovko zablestel proti Napoliju, Liverpool Bayernu v Müncnhu odčital bolečo lekcijo

München, 01. 08. 2017 22.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Atletica Madrida so prvi finalisti tradicionalnega pokala Audi v Münchnu, potem ko so na uvodni tekmi premagali zasedbo Napolija z 2:1. Blestel je Jan Oblak, ki se je poleg nekaj odličnih obramb, izkazal z ubranjeno enajstmetrovko Arkadiuszu Miliku. Drugi finalist je postal Liverpool z ekshibicijsko zmago nad domačinom Bayernom (3:0).

Takole je enajstmetrovko Miliku ubranil slovenski vratar Jan Oblak.
Takole je enajstmetrovko Miliku ubranil slovenski vratar Jan Oblak. FOTO: AP
"Napoli je bil boljši, a je trčil ob izjemnega Oblaka, ki je zaustavil enajstmetrovko," so zapisali pri španskem športnem dnevniku AS-u. Slovenec v dresu Madridčanov je zablestel v 34. minuti tekme, ko je ubranil strel z bele točke Arkadiuszu Miliku. Kljub dobri obrambi Škofjeločana je Napoli prišel prvi do vodstva, in sicer je Italijane v vodstvo z natančnim strelom (z odbojem od tal) v drugem polčasu popeljal nekdanji Realovec Jose Maria Callejon. Izenačil je Fernando Torres, ki je v 72. minuti tekme spretno zadel iz težkega in neugodnega položaja, ob tem pa na napačni nogi ujel vratarja Pepeja Reino. Odločilni zadetek pa je deset minut pred koncem rednega dela postavil rezervist Luciano Vietto, ki je zadel z glavo po akciji s kota. Do konca je Napoli znova vse sile udaril v napad, a je naletel na razigranega Oblaka, tako da se je napredovanja v finale veselila četa trenerja Diega Simeoneja.

Drugi finalist je postal Liverpool z zmago nad domačinom Bayernom (3:0)
V drugi tekmi pokala Audi so nogometaši Liverpoola povsem zasenčili domačo zasedbo Bayerna in na koncu slavili z rezultatom 2:0. Zmaga Angležev bi bila lahko še višja, a se je nekajkrat izkazal vratar Sven Ulreich. Liverpoolčane je v vodstvo že v sedmi minuti tekme popeljal Sadio Mane, ki je izkoristil podajo prodirajočega Roberta Firmina in z leve strani matiral domačega vratarja.

Mane in Salah sta se vpisala med strelce Liverpoola.
Mane in Salah sta se vpisala med strelce Liverpoola. FOTO: AP
Na 2:0 je po dobre pol ure igre je igrive Angleže v vodstvo popeljal Mohamed Salah. Poletna okrepitev L'poola (prišel je iz Rome) je z glavo v mrežo poslal Ulreichov odbitek po strelu Alberta Morena. Piko na i je postavil tokratni rezervist Daniel Sturridge, ki je s krasnim lobom z levico premagal nemočnega Svena Ulreicha. Z neprepričljivo predstavo pred domačimi gledalci si je četa Carla Ancelottija prislužila tudi precejšnje število žvižgov s strani domačih navijačev ... 

Pokal Audi, polfinale:
Atletico Madrid - Napoli 2:1 (0:0)
Torres 72., Vietto 81.; Callejon 56.
Oblak (AtM) je v 34. minuti ubranil enajstmetrovko Miliku (Nap)

Bayern – Liverpool 0:3 (0:2)
Mane 7., Salah 34., Sturridge 83.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bob7
01. 08. 2017 22.55
+1
Atletico po sreči, Liverpool pa po pričakovanjih.
provokatorr
01. 08. 2017 22.39
+9
same kapitalne intervencije oblaka so bile tole. in kapitalne parade.