Nogomet

VIDEO: Oblak po skoraj enem mesecu priprav nepremagan, škofjeloški zid ustavil tudi poskuse Tottenhama

Melbourne, 29. 07. 2016 14.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Najmočnejši poletni turnir International Champions Cup je Atletico Madrid začel z lepo zmago nad londonskim Tottenhamom (1:0). Jan Oblak na pripravah še ni dobil zadetka in tudi tokrat je bil med najvidnejšimi posamezniki "argentinskega derbija" med trenerjema Diegom Simeonejem in Mauriciem Pochettinom.

Seveda je za nas vedno pomembno začeti brez prejetega zadetka. A to je nogomet: pomembno je, da ga ne dobiš in vsaj enega zabiješ za zmago. Danes smo zmagali na pripravljalni tekmi, nihče ne želi izgubiti. Bili smo blizu naslova v Ligi prvakov, a ni problema - to je nova sezona, vse bomo dali za to, da bi kaj osvojili, tako kot lani. V nogometu ne veš, kaj vse se lahko zgodi. Mi bomo dali vse od sebe za kakšen naslov. Jan Oblak, vratar Atletico Madrida

Atletico Madrid je na turnirju International Champions Cup v avstralskem Melborunu debitiral v dvoboju evropskih težkokategornikov. Nasprotnik Jana Oblaka in soigralcev je bil Tottenham Hotspur, otoški premierligaš, ki je v zadnji sezoni najresneje lovil zmagoviti Leicester City, nato pa "tragično" osvojil tretje mesto. Diego Simeone je imel po porazu v finalu Lige prvakov nekaj pomislekov glede nadaljevanja svoje trenerske poti v Madridu, toda navijači so mu hitro pokazali, da ga ne želijo predati nobenemu izmed snubcev, Argentinec pa se je vrgel na delo, dobil zahtevane okrepitve in ekipo vnovič izjemno pripravil na nove podvige. Atletico je za uvod pred dnevi premagal Numancio (2:0), tudi takrat Oblak ni dobil gola, na petkovi tekmi v Avstraliji pa je bil vnovič usoden za Spurs, ki jih je na poti proti finalu Lige Evropa ustavil že v majici Benfice. Simeone varovancem ni popuščal niti na tokratni tekmi, sploh ker mu je nasproti stal nekdanji soigralec in rojak Mauricio Pochettino, proti kateremu je Simeone opravil le tri menjave. Atletico je tekmo začel bolj rezervirano in Erik Lamela je že po dobrih desetih minutah zatresel Oblakov okvir vrat.

Toda resna priložnost Tottenhama je prebudila rdeče-bele, ki so prevzeli nadzor nad igro. Španski mediji hvalijo predstavo Škofjeločana in njegovega novega soigralca, hrvaškega bočnega branilca Šimeta Vrsaljka, poleg njiju pa še dva "stara znanca" Gabija Fernandeza in Tiaga Mendesa. Vodilni in na koncu tudi zmagoviti zadetek je bil sicer v 40. minuti delo Diega Godina, ki je izkoristil prosti strel Gabija in zatresel mrežo severnih Londončanov. V drugem polčasu je Oblak zares začel blesteti, ko sta oba argentinska stratega opravila številne menjave, Slovenec je vsaj dvakrat ustavil poskusa udeležencev letošnje sezone Lige prvakov. Najprej je bil boljši od Ryana Masona in v slogu rokometnih vratarjev refleksno izbil žogo, na mestu pa je bil tudi ob prostem strelu novega nizozemskega napadalca Spursov Vincenta Janssna

Izid:

Tottenham Hotspur ‒ Atletico Madrid 0:1 (0:1)
Godin 40.
Jan Oblak (Atletico) je igral celo tekmo.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

piko3
30. 07. 2016 13.31
-4
Ali lahko že nehate s tem Oblakom? Kaj pa je naredil za reprezantanco? NIIIIIČ. Lahko je s polno ritjo srat, če imaš tako obrambo.
žigolo
29. 07. 2016 18.42
+8
Brani kot nor.
šumar
30. 07. 2016 08.51
-2