Nogomet

Oblak in Handanović heroja navijačev: Sarma prepričal Perišića, Simeone hvali Jana: 'Zelo pomemben je'

Milano, Madrid, 08. 09. 2017 16.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Privrženci milanskega Interja in madridskega Atletica so lahko mirni: Samir Handanović in Jan Oblak med prestopnim rokom nista zapustila črno-modrih oziroma rdeče-belih, Handanović pa se je izkazal tudi kot "mediator" med trenerjem Lucianom Spallettijem in hrvaškim zvezdnikom Ivanom Perišićem. Diego Simeone v petek z izbranimi besedami o Oblaku.

Sporočilo, da je Hrvat Ivan Perišić podaljšal pogodbo, je ta konec tedna razveselilo privržence milanskega Internazionaleja. Soigralec nekdanjega slovenskega nogometnega reprezentanta Samirja Handanovića bo v mestu mode, vsaj teoretično, ostal do leta 2022, so sporočili iz italijanskega prvoligaša. Nogometaša iz Omiša so poleti močno povezovali s prestopom v Manchester United, a bo 28-letnik zdaj očitno pomemben del ekipe, ki jo vodi Luciano Spalletti. "Že nekaj časa se nisem oglasil. Zdaj pa lahko rečem, da sva se z gospodom Spallettijem pogovorila o pripravah, dejal mi je tudi, da se pod njegovim vodstvom lahko še izboljšam," je povedal Perišić in razkril, da je imel prste pri podaljšanju pogodbe tudi Ljubljančan Handanović. Ta ni mogel prehvaliti novega trenerja, s katerim je tako uspešno sodeloval še v letih, ko je igral za Udinese. "Handanović mi je prav tako govoril o Spallettiju, ko je bil še pri Udineseju. Tako kot (Edin) Džeko o svojih izkušnjah iz Rome. Povedala sta mi same lepe stvari," je povedal Perišić.

Jan Oblak je v minulih dveh sezonah osvojil dve nagradi Zamora, s katero v La Ligi nagradijo vratarja, ki je prejel najmanj golov v prvenstvu.
Jan Oblak je v minulih dveh sezonah osvojil dve nagradi Zamora, s katero v La Ligi nagradijo vratarja, ki je prejel najmanj golov v prvenstvu. FOTO: AP

Tudi v Madridu se lahko zanesejo na izvrstnega vratarja: Jan Oblak kljub jasnim in glasnim povezavam s Paris Saint-Germainom ni odšel in na zadnjem reprezentančnem zboru izjavil, da bo vsaj še eno sezono član madridskega Atletica. Temu je zvestobo, malce nepričakovano, še za dodatni dve leti sicer obljubil trener Diego Simeone, ki je celo izjavil, da ga je v to prepričalo klubsko vodstvo, ki je uslišalo njegovo edino željo ter pred odhodi ustavilo vse ključne posameznike prvega moštva, vključno z Oblakom. "Oblak nam je prinesel zelo dobro stanovitnost, klub dela z njim v želji, da bi skupaj še napredovala. Upam, da bo še naprej ohranjal ravnovesje in to, kar odseva kot nogometaš. Je zelo pomemben igralec za nas," je na petkovi novinarski konferenci pred tekmama Primere Division in Lige prvakov povedal Simeone. "Navijači Atletica so gotovo veseli, da (Antoine) Griezmann, Saul (Niguez) in trener ostajajo pri Atleticu," še pravi argentinski strateg, ki je na Instagramu objavil še nekaj vzpodbudnih besed: "Nikoli ne prenehaj verjeti, Atletico je že zdaj ogromen. Mi verjamemo, ne bomo nehali verjeti v to, kar želimo storiti."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

konstruktor
08. 09. 2017 20.52
+1
Sej itak ste to skoz sam kle gor nekej nabijal....
Kollerik
08. 09. 2017 18.41
-2
Simeone pač cvika, da mu Oblaka ne bo speljal PSG že naslednjo sezono.... zato je čisto meden. Sicer pa ima prav, Oblak je odličen...
Trend01
08. 09. 2017 18.55
-2
Izgubil bo Griezmanna in Oblaka. A za kontra bodo na račun dobili 200 miljijončkov. 100 od Uniteda in 100 od PSG-ja. Oba imata namreč odkupne klavzule.
Kollerik
08. 09. 2017 19.47
+2
Denar bo prišel..... Toda odšla bosta dva odlična nogometaša, zlasti Oblak je res mlad in bi lahko leta in leta branil mrežo atletov, postal morda celo kapetan ekipe....Griezmann pa jih šteje tudi "komaj" 26... Atletico Madrid je bil vedno v podrejenem položaju v primerjavi z RM jem in Barso in glede odkupov in nakupov igralcev nikoli ni mogel čisto na zeleno vejo. Ni pravice na tem svetu, še manj pa v žogobrcu.
legvan1
08. 09. 2017 17.59
-3
sarma in oblak, dva vrhunska golmana, pol pa pravite, da slovenska liga ni močna in, da je ena slabših lig v evropi, barca je na nivoje tretje vaške lige v slo
Jure Strle
08. 09. 2017 18.46
+2
CURVANORD Zanetti
08. 09. 2017 18.48
+4
@legvan a ne ves da si zeli polovico igrlcev Barce prestop v Ankaran
CURVANORD Zanetti
08. 09. 2017 18.49
+3
Pogoj je da se z lastnimi letali lahko vozijo na tekme
Kollerik
08. 09. 2017 20.40
+1
:))))) ahhh, kere strelja tale legvančina....