Nogomet

NZS prižgala Triglavu zeleno luč za nastope v 1. SNL

Ljubljana, 20. 06. 2012 19.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometna zveza Slovenije je zeleno luč za igranje v 1. slovenski ligi prižgala kranjskemu Triglavu, ki bo po odstopu Roltek Doba tudi letos igral med prvoligaši.

Triglav Kranj
Triglav Kranj FOTO: Damjan Žibert

Na Brdu pri Kranju je bila danes 11. seja izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije, v dvanajstih točkah dnevnega reda pa je bilo kar nekaj pomembnih novosti na različnih področjih delovanja NZS. Zeleno luč za igranje v 1. slovenski nogometni ligi so prižgali kranjskemu Triglavu, ki bo po odstopu Roltek Doba tudi letos igral med prvoligaši.

NZS bo s spremembami v disciplinskem pravilniku zdaj še odločneje nastopila proti sovraštvu, nasilju, nestrpnosti in žalitvi dostojanstva na nogometnih tekmah, imenovali pa so tudi disciplinske tožilce. Člani IO so Milana Miklaviča imenovali za direktorja reprezentanc, selektor futsal reprezentance Andrej Dobovičnik pa je dobil nov mandat. V naslednji sezoni bodo prvič izvedli tudi licenciranje v ženskih nogometnih klubih.

IO je sprejel sestavo lig za tekmovalno sezono 2012/13. V prvoligaški konkurenci je tako glede na lansko sezono edini novinec Aluminij, člani IO pa so prižgali zeleno luč za Triglav, ki tako po odstopu Doba ostaja prvoligaš tudi v prihodnji sezoni. V 2. SNL bosta na podlagi doseženih športnih rezultatov v prejšnji sezoni nastopala Krka in Zavrč.

Kot predvideva pravilnik NZS o nogometnih reprezentancah, bo Miklavič v vlogi direktorja reprezentanc sodeloval v delu z vsemi mladimi reprezentancami vključno s selekcijo U-21, z ženskimi in futsal reprezentancami, njegove osnovne naloge in pristojnosti pa so, da sodeluje v postopku izbire selektorjev reprezentanc, skupaj s strokovnim vodstvom reprezentanc in strokovno službo NZS koordinira delo z reprezentancami, izdela model selekcioniranja igralcev za reprezentance in spremlja razvoj perspektivnih reprezentantov.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

krancan123
21. 06. 2012 09.53
-2
SUPPORT YOUR LOCAL CLUB!!!
Shiraz
21. 06. 2012 02.13
+3
Kako je lahko Aluminij Kidričevo dobil licenco za 1 ligo?????Sram Vas je lahko NZS, da ste na nizkoten in zahrbten način ponižali nogometaše NK DOB, Aluminiju ste podelili licenco, NK Dobu pa ne(ve se, da so Domžale bile proti, oz NK Oražem:(((. Aluminij nima ne tribun, ne reflektorjev ne ostale primerne infrastrukture, pa ste jim dali čas 3 leta, Dobu pa ste postavili čas 1 mesec. Sram vas je lahko. Ne vem zakaj ste potem sploh dovolili igranje kvalifikacij v Dobu, če je neustrezna infrastruktura po vaše??? Še naprej podpirajte podle igre v ozadju in uničujte uspešne klube. Prav je, da je Dob zavrnil igranje v Domžalah, ker je storil enako, kot Aluminij, le, da je NZS Aluminiju ugodila igranje na neprimernem igrišču, Dobu pa ne, za tem pa zagotovo ne stoji neizpolnjevanje infrastrukturnih zahtev, pač pa finance iz občinskega proračuna,kot sem bral v ekipi, naj bi NK Domžale prejele 15x več denarja, kot Dob in Radomlje, zato je logično, da dOmžalam ni prav, da Dob igra v 1 ligi, prav tako, bi veliko več gledalcev hodilo gledat Dob, ker so Domžale v občini precej nepopularen klub, saj ga v povprečju spremlja 300 ljudi na tribunah.....kar pa je žalostno za 1 ligaša!!! Še to, NK Domžale sploh nima pravice ponujati stadion Dobu ali kateremukoli klubu iz domžalske občine, ker sploh nniso lastniki stadiona, pač pa je lastnik Zavod za šport Občine Domžale ter posledično sama Občina....zagotovo pa se tega dobro zavedajo v domžalskem klubu. ne vem zakaj niste podelili licence..začasne...kot ste jo Aluminiju:(, kii nima niti reflektorjev, niti tribun...!!?? Oni bodo to uredili v 1 mesecu??? V Domžalah je bil v zvezi tudi problem pomanjkanja navijačev....verjetno zato, ker vlada nepotizem in klientelizem v Domžalskem nogometu, ker je bila vsa ta leta občinska politika preveč vpeta v domžalski nogomet, ker ljudje nis(m)o slepi in poznamo posle iz ozadja.....tko pač je......sedaj jih bo pa še manj.... na koncu pa nam ostane: Senca dvoma!!! Zato jim ne verjamem....!!
Torcida_Sandzak
20. 06. 2012 21.17
+7
NK Domzale so bile proti vstopu NK Roltek,ker bi potem denar hodil na dva dela...Domzalcani(uprava kluba)je pritisnila na upravo NK Roltek Dob da odstopijo iz prve lige,ces ni denarja...to so basi....to kar sem povedal je 100% res..preverjene informacija...Domzalcani ******
Shiraz
21. 06. 2012 02.13
+2
jaka1989
20. 06. 2012 19.41
+10
Nevem zakaj NZS sploh prireja dodatne kvalifikacije.......
mateinho
20. 06. 2012 19.40
+3
Za gol deferenco popravlat bo :)