Nogomet

NZS ima novega generalnega sekretarja: Aleša Zavrla je zamenjal Marko Vavpetič

Brdo pri Kranju, 16. 05. 2017 19.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Ž.L./STA
Komentarji
0

Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na svoji četrti seji na mesto generalnega sekretarja imenoval Marka Vavpetiča, ki je s tem nasledil Aleša Zavrla, ta je marca zaključil dolgoletno delo na NZS in se preselil na Evropsko nogometno zvezo. Vavpetič bo na delo nastopil 1. julija 2017 in bo funkcijo opravljal do leta 2021.

Marko Vavpetič je novi generalni sekretar krovne slovenske nogometne organizacije.
Marko Vavpetič je novi generalni sekretar krovne slovenske nogometne organizacije. FOTO: Twitter

Novi generalni sekretar NZS je po izobrazbi univerzitetni diplomirani ekonomist, ki je pretežni del svoje karierne poti deloval v industriji investicijskih skladov, zadnjih nekaj let pa vodi svoje družbe, ki se ukvarjajo s poslovnim in finančnim svetovanjem, upravljanjem družb in naložb ter nepremičninskimi projekti, so sporočili z NZS. Petinštiridesetletni Ljubljančan Marko Vavpetič, ki je med vsemi kandidati najbolj prepričal s svojim predstavitvenim programom, meni, da je NZS v zadnjih letih naredila odločne in odlične korake ter znatno pripomogla k razvoju nogometa v našem prostoru. Na novem položaju namerava delovati skladno z začrtano strategijo, ob tem pa bo kot generalni sekretar zveze iskal priložnosti za razvoj na različnih področjih.

Po njegovem mnenju je potrebno nadaljevati v smeri, ki jo je začrtalo prejšnje vodstvo, ter klubom na vseh ravneh tekmovanj pomagati na poti njihovega razvoja in uspešnosti ter mednarodne konkurenčnosti. V prvem mandatu na čelu zveze bo Vavpetič posvetil posebno pozornost izboljšanju infrastrukture v najširšem pomenu, varnosti vseh udeležencev na nogometnih prireditvah, igri in odločitvah s poudarkom na fair-playu, v središču pozornosti pa bosta še evropsko prvenstvo v futsalu, ki ga gosti Slovenija, in razvoj ženskega klubskega in reprezentančnega nogometa. Vrhunski rezultati na mednarodnem prizorišču ter množičnost udejstvovanja pred domačim pragom so za Vavpetiča ključni dejavniki, ki vplivajo na razvoj športne panoge ter posledično njeno uspešnost. Nogometno zvezo bo v začrtanem obdobju s sodelavci vodil v smeri popularizacije in pridobivanja čim širše baze ljubiteljev tega športa, saj si želi, da bi preko posebej postavljenih programov, namenjenih otrokom, vplival na zdrav življenjski slog, trajnostni razvoj in ne nazadnje ustvarjanje in razvoj športnikov na najvišji ravni.

Otroštvo in mladost je Vavpetič preživel na igrišču NK Svoboda na Viču. Igral je v vseh selekcijah kluba in se še kot zelo mlad priključil članski ekipi, za katero je v sezoni 1991/92 nastopal v 1. slovenski nogometni ligi. Kasneje je aktivno nogometno pot nadaljeval v nižjeligaših Črnuče in Ivančna Gorica. Na povabilo pokojnega Branka Elsnerja in Aleša Zavrla je sodeloval pri začetkih Otroške nogometne šole Ljubljana, kjer je deloval v odboru za finance. Do Vavpetičevega nastopa na položaj generalnega sekretarja bo NZS v vlogi vršilca dolžnosti generalnega sekretarja NZS vodil Matjaž Jaklič.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.