Nogomet

Novi Real: Ramos in Ronaldo naprodaj, lahko bi odšlo kar deset nogometašev - trener Allegri?

Madrid, 02. 03. 2016 18.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Vse bolj se zdi verjetno, da bo Zinedine Zidane na klopi Real Madrida le še do konca sezone. Mediji sredi že predane bitke za državni naslov iz dneva v dan poročajo o možnih naslednikih mitskega Francoza, ki skupaj s številnimi zvezdniki najbrž ne bo dočakal začetka nove sezone.

Prvi mož Reala naj bi bil pripravljen prodati Ronalda. Cena? 60 milijonov evrov!
Prvi mož Reala naj bi bil pripravljen prodati Ronalda. Cena? 60 milijonov evrov! FOTO: Reuters
Predsednik madridskega Reala Florentino Perez je pod pritiskom. Takšnega ni bilo že praktično od njegovega prvega slovesa s predsedniškega mesta v sezoni 2005/06, ko se je njegov projekt "galaktikov" sesul kot hišica iz kart. Takrat je Real na lestvici za Barcelono zaostajal za deset točk, zdaj moštvo trenerja Zinedina Zidana v hrbet Kataloncem gleda še z dvema dodatnima točkama minusa. Perez je stisnjen v kot in pojavljajo se informacije, da je poleti pripravljen prodati kar deset nogometašev, med katerimi sta tudi zvezdnika moštva, kapetan Sergio Ramos in prvi strelec Cristiano Ronaldo. Dnevnik Sport je poročal tudi o ceni, Portugalec je na voljo za 60 milijonov evrov, medtem ko izkušeni branilec dosega ceno med 20 in 25 milijoni evrov. Med možnimi odhodi so tudi tisti Jamesa Rodrigueza, Isca, Pepeja, Alvara Arbeloe, Tonija Kroosa, Jeseja, Casemira in Danila.

Italijanska La Gazzetta dello Sport je pisala o zanimanju za trenerja Juventusa Massimiliana Allegrija, ki je bil dolgo časa v kombinacijah za kmalu znova izpraznjeni stolček Chelseaja. Toda Allegri naj bi še bolj kot vodstvo angleškega prvoligaša prepričal Pereza, ki pogleduje tudi proti Bilbau, kjer že dlje časa zelo dobro delo opravlja nekdanji nogometaš Barcelone Ernesto Valverde. A trenutno ima Perez drugačne skrbi. Kot glava kluba preživlja že drugi veliki potres v sezoni, prvi se je zgodil s ponižanjem na "El Clasicu" proti Barceloni (0:4), ko so navijači prvič glasneje pozivali k njegovemu odstopu. Enako se je zgodilo po še enem izgubljenem derbiju, tokrat proti mestnemu tekmecu Atleticu z Janom Oblakom na čelu (0:1), v zraku so plapolali tudi beli robčki. Madridski dnevnik AS poroča, da bi lahko Perez že v kratkem sklical predčasne volitve, morda že to poletje, medtem ko nanj pritiskajo številni člani kluba.

Gareth Bale in Florentino Perez. Projekt "drugih galaktikov" je prinesel en državni in pokalni naslov ter Ligo prvakov. Premalo?
Gareth Bale in Florentino Perez. Projekt "drugih galaktikov" je prinesel en državni in pokalni naslov ter Ligo prvakov. Premalo? FOTO: Reuters

"Jasno je, da je prišlo do razkola med Florentinom Perezom in člani kluba, ki ga imajo za odgovornega za slabo situacijo. Z odstavitvijo (Rafaela) Beniteza, z Zidanom na čelu ekipe na Bernabeuu, se obračajo direktno proti častni loži. Od 36 možnih naslovov, za katere so se borili v La Ligi, Ligi prvakov in španskem pokalu, jih je Madrid s Florentinom na čelu dvignil le sedem," so zapisali pri dnevniku AS, kjer opozarjajo tudi na pomanjkanje vizije, saj klub nima športnega direktorja. Vedno več je članov Reala, ki želijo kandidirati za predsednika in spremeniti nekaj ključnih reči, ko gre za funkcioniranje njim tako ljubega kluba, toda Perez si je v letih svoje druge vladavina pripravil praktično absolutistični položaj in s spremembo statutov dosegel, da je praktično brez pravega izzivalca.

Nad Realom tudi po zaslugi Pereza in sodelavcev seveda še vedno visi Damoklejev meč: kazen Mednarodne nogometne zveze (Fifa) zaradi novačenja mladoletnih nogometašev, ki bo s prepovedjo poslovanja v dveh prestopnih rokih stopila v veljavo poleti ali še to zimo. Real je pod preiskavo tudi v Bruslju zaradi domnevnih malverzacij in državne pomoči pri nakupu zemlje v okolici stadiona Santiago Bernabeu. Prenova hrama belega baleta še naprej stoji, to pa je še ena izmed mnogih črnih pik, pred katerimi se bo Perez v naslednjih mesecih težko branil. A od uspehov članske nogometne ekipe na zelenici je odvisno praktično vse. Tudi prihodnost prvega moža kluba.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (80)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

drimtim
03. 03. 2016 17.53
+3
Najvecja napaka prodaja ozila in di marie ter nakup precenjenih vezistov ki niso dorasli realu.veziste zamenjat pa bo
grozjak
03. 03. 2016 12.21
-4
ČE NE BI BARCELONA POSTAVILA TAKO VISOKIH STANDARDOV, BI BIL REAL V ŠPANIJI POVSEM KONKURENČEN KLUB, SAJ KLJUB VSEMU, V LIGI PRVAKOV MELJE TOP EVROPSKE EKIPE KOT ZA ŠALO
geoid
03. 03. 2016 13.11
+5
LOL, Real veliko bolj medijski pomp drži nad vodo, kot so pa res dominantni! IZLOČILNI BOJI LP: ...2015: Še pomnite Šalke sramoto doma? Potem proti AM v dveh tekmah naprej s skupaj 1:0, Juve jih pa ruknil ven! ...2014: Po 10 letih dragih nakupov je končno uspelo, pa še to leto jih je BVB skoraj spet osramotil, v finalu pa srečno, da je AM bil preutrujen. ...2013: Proti MU je sodnik odigral svoje, Galatasaray jih je doma premagal, BVB pa POVOZIL!!! ...2012: Če imaš nasprotnika CSKA in APOEL do POLFINALA, se je lahko duvat. A to so ta top moštva? Prvi top Bayern jih je izločil. ...2011: Tudi tukaj Lyon in Tottenham do polfinala, potem sledi prizemljitev z imenom BARCA!!!! ...2010: IZPAD V 1/8 PROTI Lyonu :) ...2009: Izpad že v 1/8 finala proti Liverpoolu, skupaj kr 5:0 :) ...2008: Izpad že v 1/8 finala proti Romi :) ...2007, 2006. 2005 ... : tudi izpad v 1/8 ... So konkurenčni, ker to je pač fusbal in je marsikaj mogoče. Melje je pa vsekakor ZELO precenjena beseda. Ko sem tole sedaj malo zanaliziral, sem ugotovil, da so še slabši, kot sem mislil. Kot pravim, ta medijski pomp okrog njih potrjeno deluje in daje vtis, da so boljši, kot so res.
murate
03. 03. 2016 11.17
+1
Popolnoma pravilno, če ni željenih rezultatov , so sankcije .
enakostzavse
03. 03. 2016 10.23
+1
Malo pozno so pri realu ugotovili, da jih baletka vleče dol v brezno. Prodajte ga čimprej, pa magari za polovico. Na koncu boste profitirali, mi pa bomo gledali zopet dober nogomet. No , ga gledamo že sedaj, samo takrat igra Barcelona.
apodgraj
10. 11. 2016 08.50
-1
Upam , da se ne samo špekulira o prodaji mnogih nogometašev in med njimi tudi Ronalda. Do take odločitve bi moralo priti že davno Dalj časa se bo o tem odločalo , večjo škodo bo trepel , nihče drug , kot Real sam . . .
PredsednikPepe
03. 03. 2016 09.55
+2
Enkrat sem že rekel: Real igra za Ronalda, Messi pa igra za Bacelono. Ronaldo je napihnjen domišlavec, je v zatonu, in za Real ni škode, če bo šel drugam.
nejembureka
03. 03. 2016 09.12
+5
Dejstvo je, da je Ronaldo star 30, letos bo 31 in to niso več top zvezdniška leta. V najboljšem primeru je on lahko top igralec za real še 2 sezoni, potem pa lahko sedi samo še na klopi. pri Messiju je to okno plus 2 leti, ker je 2 leti mlajši. vsaka roba ima rok trajanja.
geoid
03. 03. 2016 13.39
+3
Pizzaro, star 36 al 37, je glih včeraj zabil hatrick Bayerju ...
apodgraj
10. 11. 2016 08.58
V takšenm "top" igralcu je tu govora in da je lahko še dve leti vrhunski igralec.Že dve ni več "top" igralec .Pravi čudež , bi se moral zgoditi ,da bi postal zopet "top" igralec.
TomažNovak
03. 03. 2016 09.03
+2
Problema Reala sta samo dva: Barcelona in Atletico. Če ne bi bilo njiju, bi bil Real suveren še desetletja...
CrackMilko
03. 03. 2016 10.20
+1
Tako kot sta tvoj problem shizofrenija in anksioznost. Brez teh dveh bi bil mentalno zdrsv.
enakostzavse
03. 03. 2016 10.25
+3
Torej bo lažje ukinit Barcelono in Atletico, kot pa nagnat ronalda ? Tvojo pamet bi pa rad imel. Nikoli več se ne bi za nič sekiral, vsak dan bi nekaj novega izvedel, pa v glavi me ne bi imelo nič za bolet.
murate
03. 03. 2016 11.19
+1
Hamurabi , se strinjam s tabo , nikjer ne piše da Real ne daje svojega maximuma,lahko je enostavno kemija pri ostalih dveh boljša,čeprav cenovno to ne kažeta.
geoid
03. 03. 2016 13.44
apodgraj
10. 11. 2016 09.13
+1
Problem Reala ni samo Barca in Atletico , največji problem je Ronaldo .S tem notranjim zaviralnim subjektom je Real podlajšal pogodbo do leto 2021 in to za astronomske zneske . Občudovanja vredna poteza leta s katero si Real sam sebi koplje jamo .
apodgraj
03. 03. 2016 08.56
+4
Če ta novica , ni samo novinarska raca , potem je to edino pravila pot , ki vodi Real v boljšo prihodnost . Normalno je ,da cena Ronaldu pada , saj je tudi njegova igra iz tekme v tekmo slabša . Vse graditi v prihodnosti na enem več neprepoznavnem zvezdniku je nepremišljena rešitev , ki vodi vse skupaj v še slabšo stanje od sedanjega . Rešitev iz tega začaranega kroga je čimprejšnja prodaja Ronalda in še nekaj njemu primernih igralcev. Če se bo zgodilo že jutri , je to že prepozno .
tekač
03. 03. 2016 08.36
+4
Kot sem napovedal Real poka po šivih.. Ronaldu cena pada, Ramosa bodo težko zadržali zaradi nesoglasij znotraj ekipe, Bale razmišlja o odhodu, James ima težave z športnim življenjem , ključni igralci imajo od 28 pa nadalje let itd. Real je pred težkim obdobjem, pestijo ga težave z nakupi raznih vrst, Perez ima vedno večjo opozicijo, navijači z belimi robčki na tribuni, rezultatov ni.....trg je do dobra prebran in stopiti v Realove nogometne čevlje je čedalje težje, tako zaradi ponudbe, kot zaradi pričakovanj.....ki postajajo v taki konkurenci kot je sedaj počasi nerealna. Še en poraz s 0:4 od Barcelone pa zna biti tudi Zidane pod vprašajem če že ni....
Erik Volk
03. 03. 2016 08.19
-1
Z drastičnimi spremembami...prodajami in nakupi se real ne bo kar dvignil...edino dosti pokasirali bojo. Imajo preveč petelinov...sicer dobrih igralcev, ki pa ne di smeli biti na kupu. Ronaldo pa more ven iz kluba, ne ker bi bil preveč slab (dober igralec je), ampak zato, ker misli, da bi mogli vsi zanj delat in njegove lovorike...to ne gre. Razen, če si najde klub kot Ibra naprimer. Da bo pač eden in edini glavni. Sam pa ve, da po tem ne bo več zlatih žog in tega. Sam sem navijač Barce...in vem, da če kaj poči med glavnimi napadalci, je njihovih zmag konec...Messi je gotovo najboljši...reši jih, ko to najbolj potrebujejo. Ko je bil poškodovan je super igral Neymar...če bi še Suarez malo več priložnosti obrnil sebi v prid...bi bila ta trenutek barca nedosegljiva za ostale...in ti na vseh tekmah. Letos jim forma ni še padla...se zna pa zgoditi, da jim bo ravno v končnici...in jim bo kej splavalo po vodi. To bi mogu Real izkoristiti v Ligi prvakov...ne pa ekipo tako nemotivirano razdirat...
peggi
03. 03. 2016 08.14
+1
Ker omejenc ,če bo to naredu.A njemi ni jasn ,da ni z igralci nič narobe ampak da je več kot očitno problem v vodstvu ala Perez ?!Naj tip prizna svoje napake in odstopi že enkrat,znebil se je Carla ki je bil izvrsten trener ,Real je bil pod njegovim vodstvom več kot fantastičen ampak vedno ne moreš zmagovat in osvajat lovorik,zato se res ne rabi menjat trenerja on si tega ni zaslužu.Zidane je super trener po mojem mnenju men je njegov stil zelo vredu tudi igralci igrajo všečno pod njegovim vodstvom ,a imajo žal spet preveč smole s poškodobami sploh Bale in Benzema,kar pa seveda ni njuna krivda,pridejo momemnti,ko pač ne moreš blestet a klub poškodbam je Benz najboljši strelec letos ,saj zame,tudi Bale igra za moje pojme fantastično.Glede Jamesa,da kao ni v formi ,js se s tem ne strinjam pridejo momenti ,ko ti ne gre pač je pa to pač sreča oz smola in ne forma nogometaša.Glede prodaje Isca in Krossa ,kej bolj butastega še nisem slišala tako Isco kot Toni sta odlična igralca in marsikej doprineseta v ekipo oba sta fantastična.Vemo ,da je Ramos eden izmed najboljših branilcev kar obstajajo in če so se ob koncu lanske sezone po odhodu legende Ikerja tako trudili,da bi kljub ponudbam Ramosa obdržali na vsak način kje je logika ,da zdej to ni več njihova želja da ga imajo.Js mislm ,da je skrajni čas ,da Perez spoka in ,da dobi Zidan priložnost ,da se pokaže v najboljši luči to pa ne nastane po parih mescih .Če misli Perez resnično imeti razprodajo potem mu je lahko jasno tudi to ,da lovorik ne bo imel v svojih vitrinah saj kakih 10 let če ne več.,to je dokaj realno dejstvo,me resnično zanima ,,če bo še potem vtrajal tam kjer je.Ne rečem,da naj ne pripeljejo kake okrepitve te vedno prav pridejo ampak razprodaja ne pride v upoštev.
feliks-07
03. 03. 2016 08.11
+11
Leta mu zbijajo ceno.Jaz ne bi kupil nobenega nogometaša na svetu za 60 milijonov starega 31 ali 32 let.
enakostzavse
03. 03. 2016 10.30
-1
Pa še povrh vsega, vase zagledanega narcisoida.
mptour
03. 03. 2016 08.04
+3
Razprodaja na avtoodpadu.
FAUSTOS1
02. 03. 2016 21.55
+30
spet bodo zapravili 8oo milijonov in nič ne bo -zato ker kdo igra izkjučno zaradi denarja ne igra z srcem
pusitemikitu
02. 03. 2016 21.27
-7
Real Madrid 2016-2017: 4-3-3 Navas-29(GK).. Carvajal-24(RB).. Varane-22(CB).. Ramos-29(CB).. Marcelo-27(LB).. Kante-24(CDM).. Modric-30(RCM).. Veratti-23(LCM).. Bale-24(LW).. Mahrez-25(RW).. Morata(ST) REZERVA: Casilla(GK).. Danilo(RB).. Pepe(CB).. Casemiro(CDM).. Kroos(CM).. James(RW).. Jese(LW).. Benzema(ST) Evo tkole bi si js zelel vidt Real v naslednji sezoni, brez nekih pregresnih nakupov, pa prodat Ronalda..
pusitemikitu
02. 03. 2016 21.28
-12
Veratti 50mil + Mahrez 40mil + Morata 30mil = Ronaldo 120mil
BožidarMacur
02. 03. 2016 21.32
+3
majki85
02. 03. 2016 21.36
+18
ronaldo vreden 120 miljonov? se hecaš ane?
1Gift
03. 03. 2016 08.27
+5
Všeč mi je tvoja postava.... Optimistično pa je mislit da bi kdo izmet udarnih petelinov zdajšnje ekipe, drugo leto grel klop. Ala Benzema in hames, tega filma ne boš gledal
superdonleon
02. 03. 2016 21.20
+35
največja napaka ki je bila narejena oziroma tri največje ki so potisnile real korak nazaj je prekinitev pogodbe z Carlom, prodajo Mesuta in DiMarie, ker nakup tako Jamesa in Garetha ni prinesel tistega kar je Perez mislil da bo, to je tako kot v Milanu kjer so mislili da kljub prodaji Ibre, Silve in Kevina Princa ne bo večje luknje v igri kar pa se je pokazalo da žal nekateri igralci nimajo kar tako menjave čeprav so v prejšnjih klubih verjetno dajali od sebe to kar je od njih pri Realu Perez pri Milanu pa Silvio pričakoval
maske-so-padle
02. 03. 2016 21.05
+15
Ne fantazirajte, Ronaldo lahko samo številko dresa zamenja pa več pokasirajo kot 60. Lahko bi pa tudi enkrat v življenju navedli vire oz. imena oseb, ki so izjavile stvari, ki jih pišete. Ampak itak je vse izmišljeno, vi pa tako ali tako samo v guglu prevedete oz. prepišete od drugih. Jaz sem pa tud konj ka to klikam.
maske-so-padle
02. 03. 2016 21.06
+8
Najboljša od vseh je pa ta : Madrid, 02.03.2016, 18:51 | J.K. Madrid ????
Nacek2
03. 03. 2016 08.44
+1
Lepo povedano maske. Sva že dva bedaka :). Včasih se res ne razumem; videl sem glupi naslov, pa sem vseeno šel odpirat !!
headshot402
02. 03. 2016 21.04
+14
Ko sem sliko zagledal sem mislil, da je Murko na sliki. Ajoj.
bus303
02. 03. 2016 20.58
+13
Sterat bando razvajeno.
Herba
02. 03. 2016 20.56
+17
Upam, da je vse to res, ker je potem še Oblak več vreden od Ronalda
+9
Principat
02. 03. 2016 21.50
+15
normalno ,, berem v španskih časopisih , da je po tekmi z Realom , pač ker je bil nepremagan , cena poskočila za 20 % ,, no nikjer pa ni zabeleženo , koliko je to v denarju v izhodiščni ceni