Nogomet

Nove težave za Keka

Reka, 20. 07. 2015 10.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kriza v taboru Rijeke se nadaljuje, potem ko so varovanci Matjaža Keka tudi na drugi tekmi hrvaškega državnega prvenstva ostali brez zmage. Na Kantridi so znova prejeli tri gole in remizirali z zasedbo Slavena Belupa (3:3).

Matjaž Kek
Matjaž Kek FOTO: Damjan Žibert

Rijeki na poti do morebitne prve ligaške zmage v letošnji sezoni nista pomagala niti dva gola slovenskega reprezentanta Romana Bezjaka, ki je v 82. minuti zabil za vodstvo domačinov s 3:2, saj so gostje z golom tik pred iztekom rednega dela, poskrbeli za izenačenje na Kantridi. "Ko dobiš tri gole doma, si zmage nisi niti zaslužil. Videti je bilo, da si igralci želijo, a bilo je veliko živčnosti v obrambi. In ko se to sešteje z neizkoriščenimi priložnostmi v napadu, je težko zmagati," je po drugem zaporednem remiju v državnem prvenstvu – na prvi tekmi so Rečani remizirali z Interjem (0:0) – razlagal Matjaž Kek.

Slovenski strateg na klopi Rijeke je priznal, da je dogajanje po visokem porazu proti škotskemu Aberdeenu (0:3) v drugem predkrogu Lige Evropa pustilo posledice: "Vse kar se je dogajalo v zadnjih dneh, je na mojih fantih pustilo posledice. Živčnost nas je zdelala. Na eni strani prejemamo poceni gole, na drugi pa ne zabijamo iz priložnosti, iz katerih bi morali."


Bezjak ostaja optimist
"Tako kot smo igrali v zadnjih dvajsetih minutah, bi morali igrati od začetka. Dobro je, da smo se vrnili v tekmo in povedli, a spet so se nam zgodile individualne napake, ki so nas stale dveh točk," je po tekmi povedal strelec dveh zadetkov Bezjak, ki kljub nekoliko slabšem začetku sezone belih ostaja optimist: "Vračamo se na pravo pot. Ko bomo prvič zmagali, se bomo sprostili in začeli igrati zares dobro." Naj zapišemo še to, da se tudi Hajduk – nasprotnik NK Kopra v drugem predkrogu Lige Evropa – ni proslavil, saj so Splitčani na lokalnem derbiju na Poljudu le remizirali z RNK Splitom.

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CrackMilko
20. 07. 2015 15.15
-25
Keka bi morala reka v rit sunt
apodgraj
21. 07. 2015 08.22
+2
Kako kratka je pot med uspešnim in neuspešnim trenerjem .
rambek
20. 07. 2015 11.26
+32
Kek Maribor te vseeno caka z odprtimi rokami... Tale Ante je amater...
soba666
20. 07. 2015 17.58
-6
po tvoje je to vse zmejeno, ne? vse že rešeno, ker si ti tak reko?
apodgraj
21. 07. 2015 08.20
+1
Ko gre ekipi dobro in so rezultati , se veliko zaslug pripisuje trenerju . Ko se pa situacija obrne so pa krivici v glavnem samo igralci . Moje prepričanje je , da so vedno igralci tisti , ki skrbijo in odločajo o uspehu svoje ekipe Ko igralci stopijo na igrišče in se tekma začne ,se vloga trenerja izgubi in nima nobenega vpliva na samo igro .
apodgraj
21. 07. 2015 08.23
+1
Ne vem , kaj bi lahko Kek napravil s ekipo Maribora ?