Nogomet

Nove težave na Camp Nouu: Messi sprt z Enriquejem

Barcelona, 06. 01. 2015 13.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prvi zvezdnik španskega nogometnega velikana Barcelone Lionel Messi in glavni trener Luis Enrique naj bi se sprla po končanem dvoboju z Real Sociedadom. Argentinec trenerju očita, da ne spoštuje ključnih igralcev moštva.

Pri španskem nogometnem velikanu Barceloni vre. Potem, ko je športnemu direktorju Andoniju Zubizarreti predsednik Barce Josep Maria Bartomeu pokazal vrata Camp Noua in je samo 30 minut za njim s položaja odstopil še legendarni branilec, sicer pomočnik direktorja Carles Puyol, na dan prihajajo nove nečednosti iz kluba. Lionel Messi je zaradi težav z želodcem izpustil ponedeljkov trening po porazu v San Sebastianu, a očitno je bil to le izgovor, ki so si ga do neke mere izmislili vodilni predstavniki kluba.

Luis Enrique
Luis Enrique FOTO: Reuters

V ozadju naj bi se skrival spor med trenerjem moštva Luisom Enriquejem in prvim zvezdnikom moštva. O tem so se v torkovih izdajah na široko razpisali španski mediji. Torej ni govora le o rezultatskem spodrsljaju, ampak vse globji vodstveni krizi in tega ne morejo več skrivati. Osebni odnosi na Camp Nouu še niso na ravni kluba, za nameček pa naj bi vrelišče dosegli, ko je vodstvo kluba Neymarju in Messiju dovolilo, da podaljša zimski oddih v domovini. Ob koncu se je dvojcu pridružil še Dani Alves.

Dvolični katalonski mediji so zagovorniki vodilnih predstavnikov, kar so podkrepili s podatkom, da morajo nosilce igre malce več počivati. Prav vsi so napovedovali, da bi lahko poraz na Anoeti še kako boleč za posameznike in napovedi se uresničujejo.

Lionel Messi
Lionel Messi FOTO: Reuters
Prepir po tekmi
Enrique je bil zgrožen zaradi odločitve vodstva, s katero so jasno pokazali, da trener nima glavne besede, ko gre za moštvo. Zaradi dejstva, da so se ekipi pridružili 30 ur pred prvenstvenim obračunom, jih je posadil na klop, s čimer je upal, da bo dodatno motiviral preostanek moštva. To se ni zgodilo, igra je bila bleda in anemična. Trener je v nadaljevanju užaljene zvezdnike poslal na igrišče, a to ni pomagalo. Po tekmi naj bi sledil glasen prepir Enriqueja in Messija. Zgodilo naj bi se v slačilnici, Argentinec naj bi dejal, da ne upošteva ključnih igralcev, naslednji dan pa bojkotiral trening. In naredil še eno potezo več, ki je razhudila vse v moštvu, najverjetneje tudi vodstvu kluba. Na Instagramu je postal prijatelj Chelsea in številnih igralcev moštva. Nekdanjih igralcev Atletico Madrida Luisa Filipea in Thibauta Courtoisa. Namenoma? Vprašanje, a odgovori skoraj zanesljivo sledijo. Sploh, če si katalonski klub privošči pokalni spodrsljaj.
Pasica Španski kraljevi pokal
Pasica Španski kraljevi pokal FOTO:

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (189)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

geoid
07. 01. 2015 13.21
+9
mediji sicer kuhajo ... ampak v vsakem klubu začne malo vret, če rezultati ne štimajo ... razočaranje zaradi tega poraza pa je napihnjeno samo zaradi tega, ker je v tem krogu tudi realM pušnil in niso izkoristli šanse ... čeprav je barca izgubila tekmo na težkem gostovanju, ki sta jo tudi Atletico in RealM. Tukaj ni slavila že od 2007. se pa zato poraja vprašanje, kdo vodi klub? zvezdništvo (beri privilegiji) ima očitno prednost pred cilji. Točno se je vedelo, da jih čaka težka tekma takoj po praznikih, a ključni igralci so lahko podaljšali dopust! A je potem pošteno do drugih, da dobijo prvo postavo? To ruši red v moštvu in jemlje voljo do treninga drugim igralcem. A so tudi fizično pripravljeni za vseh 90 minut + še 2 tekmi v roku enga tedna oz. sedaj si bodo 2 tekme na teden sledile kr pogosto ... messi je dober teden živel na argentinskih šniclih, neymar pa od telefona :) enrikeje je zato pač imel v planu, da bosta vstopila kot aduta, kar je vseeno lažje, kot pa messija menjat tekom tekme, če bi bilo potrebno ... kdaj smo to nazadnje videli? enrike pa pač ni imel v planu, da ga bodo fasali že v drugi minuti ... po bitki je pa itak lahko vsak general.
Trend01
07. 01. 2015 13.56
+4
Trend01
07. 01. 2015 13.17
+5
Messi je danes dal ultimat vodstvu: "Jaz ali Enrique. Odločite se!"
{file_deleted}
07. 01. 2015 13.51
+5
Jst bi na njihovem mestu obdržal oba vsaj do konca sezone. Pa ne zato ker bi bil Enrique kakšen trenerski genij, ampak ker se ne more en igralec odločat o usodi trenerja. Messi ma pogodbo do 2018 in Barci ga (še) ni treba prodajat. Če zdle vržejo ven Enriqueja, ne bo noben spodoben trener več hotel k Barci, ker v takih pogojih svojega dela ne more normalno opravljat. Zakaj pa mislte da Barca že tolk let ni pripeljala uveljavljenega trenerja? Zadnji res dober je bil Pep, pa še on je mel ko mu je "cena" narasla vsega poln kufer in je spokal. Messija na klopco za mesec al pa dva pa bo hitro prišel nazaj k sebi. Ampak najbrž bo samo Enrique letel, kar se mi glede na to, da je Barca druga v (tko vsaj oni trdijo) najmočnejši ligi na svetu in da majo še čist vse šanse v vseh tekmovanjih, zdi sramotno.
Trend01
07. 01. 2015 13.55
+2
Ja, dobesedno. Kdo je dejansko tako "nor", da bi šel trenirat ekipo, če ga lahko no.1 "ven vrže". Ponižavajoče za trenerja.
mmickica
07. 01. 2015 14.57
+4
Oboje je rizično. Ampak le kdo na tem svetu si upa reči NE Mesiiju? Tisti lahko gre kar na štrik, če mu potem stvari ne stečejo, tako kot se pričakuje! Torej je odgovor jasen - Enriqueja na cesto in to čim prej, da ne bo škoda še večja!
Trend01
07. 01. 2015 15.19
+2
Po mizi udarit in naj boli.... Ter na novo zastavit. Zdajle, ko je "ban", bi bilo še najlažje. Ekipa ima dobra imena. Dokler bo šla vsaka žoga najprej do Messija (in, da, je najboljši), in vsaka beseda preko njega, ne bo končnega rezultata. In to so - pokali! Ker so drugo leto volite, tega "el presidente" ne bo upal narediti. Včasih treba desno roko odrezati, da telo preživi. Tako bo vodstvo pokazalo, da ima karakter in "nek" načrt za prihodnost. Če bo to ostalo kot je trenutno, bo ekipa "zglajzala". Barca naj proda 3-4 igralce + Messija. Dobi 300 M denarja in vpokliče te mladince počasi. Z nekaj pravimi nakupi za 250M dobiš lahko bombastično ekipo, ki jo lahko rotiraš. Pa še naslednji trener bo imel prepotrebno samozavest. Zahvalit se je treba Xaviju, ki zadnje čase preveč govori in vpeljati Rakitića. Ko se bo CF, oz. LW sprostil, bo Suarez dobil prepotrebni prostor! Če še to ne gre, naj kupijo Suarezovega idealnega partnerja Sturridga. Saj ne bo večno poškodovan. No, to je moj vpogled. Roko na srce, Messi bo odšel. Če ne "danes pa jutri".
zbuks
07. 01. 2015 09.05
+3
Jaz bi takole dejal. Ekipa nima vodje in Messi s trenerji ne ve sodelovat. To je odlično opravljal Puyol. Na vseh tekmah, ko sem bil v Barceloni so dobili aplavz na stadionu, ko je spiker izrekel Ronaldinho, Henry, Eto, Messi, ampak, ko je izrekel Puyol so vsi vstali in ploskali ter se je čutlo, da je Puyol vodja, kapetan, motor ekipe, katalonec,... On je delal s trenerji, upravo, igralci in na zadnje na terenu. Upravo pa so itak vedno navijači pljuvali. Skratka ni pravega vodje, ni pravega trenerja, uprava je itak vedno za en k ... Odgovornost je na Messiju in trenerju, ampak očitno ni to prava kombinacija ...
mmickica
07. 01. 2015 11.09
+5
Puyol je bil kapetan, Messi to ni, vsaj v klubu ne. To vlogo bi moral opravljati Xavi, ki pa je z eno nogo na odhodu, ker je potem spet težko. Pa tudi Xavi se mi ne zdi ravno tisti, ki bi pomirjujoče in nekako v smislu sprave deloval na ekipo. Meni deluje tako malo nevrotično, heheheh... Ja, res je, da manjka pravi vodja tudi med igralci!
mmickica
07. 01. 2015 08.46
+12
Tu bo še "veselo"! Med vodstvom očitno vre, Bartomeu pa zavrača možnost predčasnih volitev. Ne vem, kako bodo sploh lahko sodelovali, namreč Zubizareta, ki so ga odslovili, je hotel Enriqueja za vsako ceno..., zdaj je torej tu Enrique brez svojega velikega podpornika, skregan s celotno ekipo (vsi igralci so namreč stopili na Messijevo stran), Bartomeu pa čaka in čaka....! Imam občutek, da bo še kakšna bombica udarila slej ko prej!
kameltrajbar
07. 01. 2015 09.01
+6
bala sena
07. 01. 2015 09.08
+4
Trend01
07. 01. 2015 09.24
+4
Trenerjev je kaj nekaj, tudi bivših igralcev Barcelone, a vprašanje je, če je kdo pripravljen to ladjo upravljati brez prave podpore. Tako ekipe z Messijem na čelu, z novim športnim direktorejm, z Bartomeujem. In kdo bi lahko takoj skočil v te čevlje. Kot je bilo že omenjeno, bi bil lahko to najlažje De Boer. so še 3-4, ki bi zadevo speljali, a v tem času.... Počakajte na 12.00, ko bo znan nov športni direktor! P.s. - tokrat ekipa nijno potrebuje znanega, močnega, uspešnega, avtoritativnega trenerje. So že imeli nekaj eksperimentov, ki so pa vsi padli.
mmickica
07. 01. 2015 11.05
+3
Kdo, ja, kdo? Znanega, uspešnega, močnega, dokazanega, avtoritativnega bo sredi leta težko dobiti! Meni se je Roura zdel v redu, ki je nekaj časa nadomeščal Tita, ko je bil bolan, bil pa je njegov pomočnik. Se spomnim, da so pod njegovo taktirko takrat sesuli Milana, ki je bil takrat močan. Ampak on bo menda nadomestil Zubija - tako se govori...!? De Boer? Ne vem...
Trend01
07. 01. 2015 11.26
+2
De Boer samo zato, ker je že dolgo pri Ajaxu zdaj in mu bi verjetno klub pustil, da oddide. Drugi, oz. zame najboljši kandidat Koeman, je pa šele dobro Southampton prevzel. Rijkaard se verjetno ne vrača, pa še dolgo ni resne ekipe treniral (Barco nazadnje). Klopp kot kaže ne želi iz BvB-ja. Vsaj tako sem ravnokar bral, da bo najprej BvB nazaj postavil.... Ostali so pa več ali manj zacementirani.
mmickica
07. 01. 2015 11.45
+1
Komurkoli od teh bo težko vzpostaviti avtoriteto pri teh zvezdnikih, ker so vsi le par let starejši od njih. Po moje bi rabili enega "starejšega" gospoda, pa ne mislim s tem ravno starčka, hehehe..., ampak nekaj takega, kot je končno uspelo dobiti Realu, ki je imel podobne probleme s trenerji.
mmickica
07. 01. 2015 11.47
+1
p.s..pod "vse" sem mislila De Boera, Koemana in Rijkaarda, pa seveda sedanjega Enriquja.
geoid
07. 01. 2015 14.18
+1
najboljši je Klopp! Barca bi dobila igro! Rezultati v fusbalu so pa itak bolj tak tak ... mora se ti poklopit, zagotovil ni! Fusbal je čist relativna zadeva, ker veliko lažje je zmagat LP, če igraš najprej proti slabemu in bolnici šalke, proti bvb2, proti krizi bayern in utrujenemu ranjenemu atletico ... če pa v 1/8 finala dobiš že angleškega prvaka (ki tudi točno ve, kako igrat proti tiki-taki), potem pa še takoj zatem zate neugodni v formi Atletico ... je pa težje! veliko težje. Klopp pa ima prav, da ne pride, ker BVB ima velik potencial ... spomladi bodo harali!
Uporabnik479666
06. 01. 2015 23.11
+12
Glede na to da je vodstvo kluba svojim zvezdnikom dovolilo podaljsan dopust, naj bi se trener zmenu z vodstvom ce bi meu jajca........trener ima vedno prav, vendar se je slabo odlocil ko je pustil neymarja in messija na klopi, na enem izmed najtezjih gostovanj....zdj naj se pa trese za svoj stolcek, ce sploh se hoce bit trener
karamba34
06. 01. 2015 23.03
-11
ronaldinho je bil najbolj tehnično podkovan, messi je zakon, ronaldo je pa zabluzo.
Trend01
06. 01. 2015 23.36
+19
Naslov je: "Nove težave na Camp Nouu: Messi sprt z Enriquejem" In kaj ima ta komentar veze z naslovom?
geoid
07. 01. 2015 13.27
+0
ko ti bo zabluzo spet LP kanto dvigoval :( ... več kot je takih hiper butastih in žaljivih pripomb, večje so možnosti za to!
JanezBos.
06. 01. 2015 22.57
+20
Vi vsi pravite,kako je Ibrahimovič smotan,aroganten...itd.....a on je edini na glas povedal kaj si misli o takem klubu,kjer se igralci vedejo kot šolarčki.
+0
In zakaj je problem v igralcih? Če je trener bed4k z njim pač ne moreš sodelovat... In očitno je da trener nima podpore ne vodstva in ne igralcev, saj je celotna ekipa na Messijevi strani...
geoid
07. 01. 2015 13.32
+0
no, ker je edini, in ker je ta edini zelo zelo problematičen, zato nekredibilen, ne šteje!!!! kot da bi povedal nihče! Ibra še kjer koli je bil, je nekoga sfockal ... zdaj se je sicer malo umiril, ampak zdaj si take arogance tudi ne more več privoščit ... kdo bi ga pa še hotel!?
memike
06. 01. 2015 22.46
+5
Messi je za barco ikona, messi je denar, messi je legenda in messi je dalec najboljsi igralec v barci in seveda najboljsi na svetu. Tudi ce on stoji na igriscu, ga morata dva pokrivat. Tako, da je neki enrique razkiral svoj ego in razjezil miljone ljudi.....Se tako veliki trener kot je Pep je igro prilagodil njemu. In to je trenutno kluc do uspeha pri barci....
geoid
07. 01. 2015 13.34
+1
Enrike zdaj to ve! mogoče se pa še poberejo?
mmmmmmmnnnnnnmmm
06. 01. 2015 22.14
+3
toti trener je vic leta...za kake bunkeraše bi bil dober...
Crazy_Horse
06. 01. 2015 21.56
-3
"V treh mesecih in pol sem imel priložnost videti delovanje kluba ampak želim si drugačnih vodstvenih izkušenj." izjava Puyola pove vse o vaškem klubu iz kanta-lonije ehehehehehehehehehe
Opazovalec2020
06. 01. 2015 22.11
+6
ce bi bil ti kaj pametn bi vedel da je s tem mislil da ni dorasel nalogi in da se mora se marsikaj naucit...potem pa se bo vrnil...ker bi zdj naredil klubu vec skode kot koristi....PUYOL LEGENDA
geoid
07. 01. 2015 13.36
+1
... pa tudi nakupov sedaj eno leto ne bo! tam nekaj mesecev ne rabijo dragega kadra :)
Crazy_Horse
06. 01. 2015 21.51
-1
hahahahaha igralec vodi klub upam da tudi enriqe zapusti ta gnili klub kjer igralci imajo glavno besedo
Opazovalec2020
06. 01. 2015 21.43
+13
vsega je kriv trener.... tako pomembno tekmo...tradicionalno najtezje gostovanje v sezoni ne mores igrati s taksno postavo... ze pristop ni pravi... mislim da to ve vsak amater...ko sm videl postavo sem si mislil kaj bo sledilo....
geoid
07. 01. 2015 13.43
+0
je kriv, ker ni prej pokapčal, koliko je ura?! da je pa storil narobe, pa mogoče niti ne? dopustniki pač ne morejo dobit prve postave, med tem ko drugi švicajo ... če bi se mu pa izšlo po planu, pa bi si pridobil točke. barca, brez messija in neymarja, to je še vedno pol španske reprezentance + 80 milijonski grizli ... če niso zmožni konkurirat enmu sociedadu, se samozavestno spustit v tekmo, potem res nekaj ne štima. in jih tudi glavna zvezdnika letos ne bosta rešila. če so se v klubu odločili za podaljšanje dopusta, so se zavedno odločili tudi za riziko večje možnosti, da tekmo proti sociedadu izgubijo ... še več, ker očitno niso izgubili samo tekme!
pikachujekul
06. 01. 2015 21.26
+2
Najbolj je pa blo smešn ko je Mathieu menjal Alvesa hahahah. Ista postava kot lani....
Trend01
06. 01. 2015 21.20
+4
Off. - Bony podpisal za City (36 mio evrov). Poroča Eurosport. Peti strelec lige.
bizgecc
06. 01. 2015 21.10
+15
Ne predstavljam si da bi Carlo posadil na klop Ronalda in Beila?! Bi se tudi kregali.
Goooooooool!!!
06. 01. 2015 21.23
+9
geoid
07. 01. 2015 13.56
+0
ja no, je pa vseeno proti netopirjem jamesa in bale menjal tekom tekme ... res pa je, da ni ronalda! carlo ima veliko prednost, ker ima veliko večji pedigre od enrikeja, pa ne samo karlo sam, ampak že tudi s tem realovim moštvom. to jih je še bolj povezalo in sprostilo. tudi rezultati trenutno štimajo. karlo je taktični šef in igralci to spoštujejo. predvsem pa vodstvo kluba. drgač je pa real še veliko bolj tempirana bomba od barce ... dokler bodo rezultati, bo v madridu vse OK ... v trenutku krize in še kakega hujšega poraza, bodo tam hitro glave letele ... na srečo karlota je sredina uravnotežena (Modrič je prilagodljiv) in ne kaže na to možnost, da bi lahko izgubljali več tekem zapored ...
Goooooooool!!!
06. 01. 2015 21.02
+2
vsi užaljeni :((
brezcasni
06. 01. 2015 20.32
+0
a ni Messi tisti skromen,majhen,bogaboječ nogometaš ki se podreja klubu ,trenerju in je zahvalen že več kot pol življenja za tistih par evrov ki so jih porabili za njegove težave z rastjo.....To je ista pravljica kot Janko in Metka ..pravljica za naivneže.Predsednik kluba da za flašo šampanjca več kot pa je stalo "zdravljenje" in Messi je postal iz skromnega dečka isti kot vsi mladi in bogati neizobraženi nogometaši z revnih okolij.----NAPIHNJENEC ....
Goooooooool!!!
06. 01. 2015 20.57
+5
blazter
06. 01. 2015 21.04
-11
Hinavski napihnjenec ,ki ob podelitvi nagrade za naj igralca gleda v tla, si pozabil. Ampak ,ko je igra šla tako kot je hotel in sta Iniesta in Xavi igrala kot se jima je reklo,je bil z lahkoto najboljši.
123457
06. 01. 2015 21.06
-8
Brezcasni, zasluzis si moj veliki poklon za to trezno, nedvoumno realno razmišljanje! Vsaka čast! Real madrid do Barcelone, cez njo in naprej!
geoid
07. 01. 2015 14.06
+1
blazter ... ob podelitvi za naj igralca gleda v tla LOL .. si pa najdel očitek za Messija, ko vsi točno vemo, kako jokica je CR zaradi teh podelitev ... on niti raje ne pride, če za sigurno ne ve, če jo bo dobil ... v glavnem si, kot da bi Ronaldo začel Messiju govorit, da je padalec in pen...aldo :)))
123457
06. 01. 2015 20.26
-25
Lessi, kje si? Na igrišču te ni, se pa v slačilnici ven mečeš....
kvaternik
06. 01. 2015 20.35
+19
Od daleč je videti, da imaš kompleks manj vrednosi. Stavil bi, da si "inkognito"želiš biti Lionel.
123457
06. 01. 2015 20.58
-11
Pomojem ma Messi več kompleksov kot jst. Prvi je že visoka trava, saj se lahko v njej zgubi, drugi je Ronaldo, ki je svetlobna leta pred njim, zdaj pa kaže da je en velik messijev kompleks tudi Enriqe sam, ki ga je zgolj hotel ozdraviti vseh komleksov pa tudi ošabnosti!
s_s_s
06. 01. 2015 21.24
+11
Ti js povem kaj ma messi več kot ti VSEGA Edino česar ma manj je problemov sam sabo..Se vidi da nisi mel vzgoje ker ne spoštuješ drugih ki so nekaj ustvarili...sem navijač in pristaš barccelone pa me vidiš pluvat po drugih klubih??ne ker jih spoštujem.. Smrkovje nevzgojeno..bi dobo od mene kakih par vzgojnih
123457
06. 01. 2015 21.30
-3
Ne govor neumnosti... Jst mam npr že več drv kot messi... nikakor si pa ne želim njegovih komleksov in ošabnosti... le spomni se kako je ko mu ni šlo brcnil žogo v nedolžnega igralca...
123457
06. 01. 2015 21.32
-3
Pa sploh ne pluvam po drugih klubih, samo dajem konstruktivno kritiko... barcelonini navijači ste pa itak podn ker ne spoštujete nobenga drugače mislečga!
+1
MESSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIMESSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIMESSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIMESSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
123457
06. 01. 2015 20.59
-1
blazter
06. 01. 2015 21.06
-7
V travi se je zgubil ko po tleh evrčke išče.
123457
06. 01. 2015 21.15
-10
Blatzer ubesedil si moje misli! Vse spoštovanje!
Chelseahazard
06. 01. 2015 19.57
+1
nemormo zdaj ocenjevat trenerja to tolk malem času ko trenira barcelono morte mu dat priložnost
7strel
06. 01. 2015 22.58
+3
so dajali čas vsem 3 zadnjim trenerjem pa nič od nič samo navzdol gre, poleg tega pa poglej kaksna imena so zaposlili za vse prvič slišal...