Nogomet

Nova obraza pri zeleno-belih: vezist in vratar v zmajevem gnezdu

Ljubljana, 17. 01. 2015 10.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po prihodu Makedonca Aleksandra Lazevskega se je NK Olimpija Ljubljana okrepila še z izkušenim vratarjem, 30-letnim Darkom Brljakom, in 26-letnim defenzivnim vezistom Stjepanom Babićem.

Aleksandar Lazevski
Aleksandar Lazevski FOTO: NK Olimpija Ljubljana

Stjepan Babić prihaja iz sosednje Hrvaške, kjer je igral za zagrebška prvoligaša Dinamo in Lokomotivo ter Inter iz Zaprešiča. V vmesnem obdobju se je preizkusil tudi v tujini, in sicer v Rusiji (Baltika Kaliningrad, Amkar Perm), na Madžarskem (Kapošvar) ter v Litvi (Siauliai). Gre za 26-letnega defenzivnega vezista, ki je pred podpisom enoletne pogodbe z zeleno-belimi oddelal nekaj uvodnih treningov, in po besedah športnega direktorja Milenka Aćimovića zadovoljil kriterije strokovnega vodstva na čelu z glavnim trenerjem Darkom Karapetrovićem. "Glede na to, da imamo v tem trenutku na položaju defenzivnega vezista le dva nogometaša, Darijana Matića in Nika Kapuna, je razumljivo, da smo si želeli pripeljati še nekoga, ki bo enakovredno konkuriral za mesto v prvi enajsterici. Gre za zelo dobrega igralca, ki ima pri svojih 26 letih že kar nekaj izkušenj iz tujine. Kar se prihoda Darka Brljaka tiče, fanta poznam že dalj časa, je kakovosten vratar, ki nam bo prišel še kako prav," je ob podpisu pogodb z novima obrazoma v zeleno-beli slačilnici zadovoljen športni direktor Zmajev Milenko Aćimović. Babić ni skrival navdušenja nad prihodom v slovensko prestolnico: "Z moštvom sem že od začetka priprav in moram priznati, da ja kakovost treningov in mojih novih soigralcev na zelo visoki ravni. V Ljubljano sem prispel z veliko željo pomagati Olimpiji do uresničitve visokih ciljev. Odnosi znotraj moštva pa so prav tako izjemni. Komaj čakam na začetek spomladanskega dela sezone."

Darko Brljak
Darko Brljak FOTO: NK Olimpija Ljubljana

Darka Brljaka ni potrebno posebej predstavljati, saj govorimo o starem znancu slovenskih zelenic. V dosedanjem delu kariere je branil barve Roltek Doba, Domžal, Gorice in Radomelj. V tujini pa je nastopal za poljskega drugoligaša Floto. "Kot Ljubljančanu mi je v veliko čast, da bom v naslednjih dveh letih nastopal za Olimpijo. Veselim se velikega izziva, še bolj pomembno pa je, da Olimpija stremi k vedno višjim ciljem. Verjamem, da nam bo s skupnimi močmi uspelo osvojiti čim večje število točk in s tem privabiti širšo množico naših privržencev v prelepe Stožice," je dejal ob podpisu dvoletne pogodbe 30-letni Brljak.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vrtnar_1
17. 01. 2015 22.00
+7
Pred časom so napisali, da delajo na mladih, kupujejo pa stare...?! Če hočejo kdaj biti vsaj blizu MB bodo morali res več delati z mladimi in jih prodajati za lep denar. Ne pa, da se gredo, da vsakega pred iztekom pogodbe prej postavijo za pol leta na klop in potem odide brez odškodnine in z zamero do kluba, banana klub....
R-K
17. 01. 2015 16.22
-1
Predvsem pa si zelim da bi bli brez poskodb vsaj pol sezone. To nam je v parih letih res velik problem. Nenazadnje pa upam da pricnemo od zacetka. Letosnji cilj evropa. Drugo leto evropa in 2 predkroga,..... Pocasi!!!
R-K
17. 01. 2015 16.17
-2
Baskera (kdo ve kako je z njim), fink (a ni bil on tud poskodovan, kako je z niim). To sta 2, ki upam da se kmalu vrneta. Oba upam da bosta pokazala naprej tako igro kot prej. Fink mi je vrhunski igralec, prav tako baskera. Spahija upam da nadgrajuje to kar je pricel konec jesenskega dela!
tedoDANB3medo
17. 01. 2015 16.16
+3
Slovenski klubi iščejo okrepitve samo na jugoslovanskem področju, saj šefi in trenerji klubov ne znajo drugih jezikov, tako ne bi mogli se pogovarjati s kakšnim igralcem iz. npr. južne Amerike.
dorcim
18. 01. 2015 01.25
-1
A TI VES KOLIKO ZASLUZIJO V JUZNI AMERIKI?MISLIS DA IGRAJO ZA KIKIRIKI, HAHA. SLO. KLUBI SI NE MOREJO PRIVOSCIT TEH IGRALCEV
PVSK
18. 01. 2015 09.36
+1
dorcim očitno nimaš pojma... Južno Ameriški igralci so zraven afriških najslabše plačani igralci...
R-K
17. 01. 2015 16.15
+1
Upam na nakup kakšnega napadalca (napadalca kot se spodobi) ter da na tem položaju naredimo čistko. Đurkovič, đermanovič in burgič so kazali NEKDAJ odlične igre. Če pričnejo to kazat sedaj ne rabmo okrepitev, samo se bojim da fante zmanjka. Đermanovič pred poškodbo, đurković v triglavu in burgic v gorici, so bili meni osebno boljsi kot šporar, ki me razen na tekmi proti mariboru ni navdušil.
R-K
17. 01. 2015 16.13
-1
Ajde gor al pa dol, vsaj zastonj so bli, ker so bli brez pogodb;-) No koncno upam (tako kot zadnjih 10 let) da se koncno pricne s pravim delom. Predcasni podpisi pogodb in ne zadnjo sezono, ko se ve da ne bo nihce podpisal. To je prva tocka nad katero bi se moral zamislit. Hvala bogu smo se znebil valencica. Fant je mogoce ze dobr samo ne s temi kilami! Zadovoljen sem z nakupom vratarja v smislu, da dobi Šeliga dodatno konkurenco. Šeliga v tej sezoni je bleda senca panterja izpred lanske sezone.
Definbahija
17. 01. 2015 14.18
+0
Mlenka Aćimovića....kej to je kaki brat bolj znanega Milenka Ačimovića kateri je igral tudi za Slovensko reprezentanco?
lenoritis86
17. 01. 2015 14.01
+16
če bo ačimović uvažal te babiče-iz te moke nebo kruha.vsako leto igrajo drugi igralci nobene prihodnosti ni v olimpiji
PVSK
17. 01. 2015 13.35
+26
Res ne razumem določenih stvari... Če že mora biti tujec zakaj klubi ne privabijo kakšnih povprečnih Brazilcev, Senegalcev, Kameruncev... če ne drugega bi vsaj bilo malo mešanih ras in bi vse skupaj bilo bolj zanimivo tudi za gledalce. Brazilci so zelo poceni pa še voljo bodo imeli da se dokažejo v Evropi, pa ne govorim o tistih top igralcih ampak o kakšnih nižjeligaših, ki se želijo dokazati. Osebno raje vidim da pride v moj klub okrepitev po imenu "Juninho" ali "Fernandinho kot pa razni Đorđevići ali Babići pa brez zamere ampak dejstvo je kje je nogomet doma... če si že ne moremo privoščiti kvalitete si vsaj nekaj kar bo povečalo marketing in našo prepoznavnost po svetu.
lenoritis86
17. 01. 2015 13.59
+8
olimpija bo na koncu prvenstva na 9. mestu.
ghee
17. 01. 2015 12.22
-1
no za zdej ni nč kej prevec optimistično tole kar delajo pr Olimpiji ...kritiziru ne bom , čeprav nimam dobrega občutka ... počakmo pa bomo vidl..
devede
17. 01. 2015 11.45
+16
Tako ja!Ljubljancane v Olimpijo,da se bo igralo srcem!
User513426
18. 01. 2015 16.31
+2
kakšno igranje z srcem. pa saj nisi v 50 letih. dans je pomemben samo cash in nič drugega. kaj ti tud v službo hodiš zarad dobrega srca da pomagaš direktorju bogatet na tvoj račun al da boš dobu plačo kakršna pač že bo po tvojem učinku. daj se spremeni. ti ne moreš biti devede, kvečjemu nevede