Nogomet

Nova klofuta Unitedu, Olympiakos z lepo prednostjo v Manchester

Pirej, 25. 02. 2014 22.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na prvih tekmah osmine finala nogometne lige prvakov sta si pirejski Olympiakos in Borussia Dortmund zagotovila lepo prednost pred povratnim dvobojem. Grki so ugnali Manchester United (2:0), Nemci pa so v St. Peterburgu s 4:2 odpravili Zenit.

Alejandro Dominguez
Alejandro Dominguez FOTO: Reuters

Nogometaši Manchester Uniteda so po ne najboljši sezoni v domači Premier League, veliko stavili predvsem na ligo prvakov, želja vseh igralcev pa je bila – narediti konec spodrsljajem, ki jih je bilo v letošnji sezoni že preveč. "Ko se uvrstiš v to fazo tekmovanja, za spodrsljaje ni več prostora. Gostovanje je izjemno pomembno, potrebujemo dober rezultat. Imamo kar nekaj izkušenih igralcev in upam, da bo to prevesilo jeziček na tehtnici na našo stran,“ je pred dvobojem razmišljal Japonec v vrstah rdečih vragov Šinji Kagawa. A dvoboj se za angleškega velikana ni začel najbolje. Nogometaši Olympiakosa, ki v tej sezoni blestijo v domačem prvenstvu kjer ne poznajo poraza, so pokazali, da jih zanima le zmaga. Že v drugi minuti so nevarno zapretili, v 38. pa prek Alejandra Domíngueza prišli do vodstva z 1:0. Giannis Maniatis je žogo sprejel na robu kazenskega prostora, streljal po tleh med gručo nogometašev, Dominguez pa je žogi spremenil smer in ukanil vratarja Davida de Gee. V prvem delu dvoboja so bili gostitelji boljši tekmec, Angleži pa so se prek Wayna Rooneyja poskusili izid poravnati.

Tudi v nadaljevanju Grki niso popuščali. V 55. minuti je bilo že 2:0. Kostaričan Joel Campbell je osmešil Michaela Carricka in z levico z lepim zavitim strelom za nekaj centimetrov premagal de Geo v skrajni levi spodnji kot. Nizozemec Robin van Persie je imel za rdeče vrage v 82. minuti izjemno priložnost za znižanje zaostanke, a je ustrelil preko vrat. Ostalo je pri 2:0, tako, da imajo Grki pred povratnim obračunom lepo prednost. United je tako vknjižil prvi poraz proti grški ekipi.

Marco Reus
Marco Reus FOTO: Reuters

Borussia se je povsem približala četrtfinalu

Nemški nogometni klub Borussia Dortmund si je v gosteh pri Zenitu iz Sankt Peterburga priigrala odlično izhodišče pred nadaljevanjem lige prvakov. Moštvo iz Dortmunda je namreč v prvi tekmi osmine finala v gosteh zmagalo s 4:2 (2:0) in si tako na široko odprlo vrata za vstop v četrtfinale.

Nekdanji evropski prvaki iz Dortmunda so že po petih minutah tekme vodili z 2:0, ko sta zadela Henrih Mhitarjan (4. minuta) in Marco Reus (5.). Zenit je znižal zaostanek v 57. minuti tekme, ko je zadel Oleg Šatov, štiri minute kasneje pa je Robert Lewandowski izid spet povišal na plus 2 za Dortmund. Hulk je v 69. minuti z enajstmetrovke domačim vrnil upanje, ko je znova minuto kasneje Lewandowski z drugim golom postavil končni izid tekme.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (107)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ErenYega
11. 04. 2022 10.14
.... .... ...
Pa že
27. 02. 2014 22.00
United je igral katastrofalno, Olymipakos je to izkoristil, ni tu trte mrte, 2 gol je bil prava mojstrovina, ko dobiš priložnost jo je treba zagrabiti, in ker United letos ni bav bav so Grki to naredli, srečni so/smo lahko da je bilo samo 2 : 0, tista priložnost ki jo je rešil Vida bi skoraj morala biti zadetek, medtem ko United niti 1x ni resneje ogrozil nasprotnega gola, najdlje smo bili tam noter ko jo je Van Persie dobil po piskru... GGMU! Upajmo na boljšo drugo tekmo.
abeceda1987
26. 02. 2014 16.29
+0
United je ekipa, katero noben trener ne spravi skupaj, enostavno so že vsi istrošeni, potrebna je popolna menjava generacije, da za obrambo in vezo ne govorim. Rooney-u je mesto v napadu, ne v vezi in v obrambi. Tudi pod vodstvom Fergusona niso prišli iz skupine enkrat, tudi v Ligi Europa jih je Bilbao razbil kot neke amaterje, Ferguson je pač videl da s takšno ekipo nima kaj več početi in ko je bil na vrhuncu, odstopil.
the kop
26. 02. 2014 14.23
+1
hahahaha scum!
U-N-I-T-E-D
26. 02. 2014 12.16
+2
Vidi se da pri bolj izkusenih nogometasih ni vec ambicije po zmagovanju. Najbolj se to pozna v obrambi kjer so vsi ze krepko cez 30 in vezna linija kjer je Carrick samo se bleda senca iz prejsne sezone. Krila ni vrhunskega nogometasa. Veliko krivde gre Moyesu to priznam ampak vecina gre tem igralcem ki so svoje najboljse case dali pod Fergusonu sedaj pa ni vec ambicij pri teh letih. Jaz bi mu dal cas se drugo sezono saj bo drugo leto ekipa cisto spremenjena glede na to da je treba kar pol ekipe starcev zamenjati. Ce bi dobil mlado ekipo verjamem da bi bilo drugace, nazalost pa je prisel ravno takrat ko je treba nujno zamenjati generacijo.
{file_deleted}
26. 02. 2014 14.47
+3
Če bi dec kdajkol vsaj probal z mal drugačno igro bi še razumel. Tko pa ne gre in ne gre in on še vedno vztraja pri svojem. Prej ko gre, boljš bo. Magar če nastavjo Giggsa do konca sezone.
big247
26. 02. 2014 10.57
-1
slabo ni je blo učei ko sem gledal tekmo tok zgubljenega MU že dolgo nisem videl mislm pa da bi boljše igrali če bi Mata igral ker on je glavni za kreacijo pri MU trenutno! Upam da na povratni tekmi pokažejo da je olympiacos mel samo dobrer dan in da jih premagajo z 4.0!
Pa že
26. 02. 2014 10.31
+4
Potrebne so spremembe... In to konkretne, ali trenerski štab ali pa kdo od igralcev, vseh 11 je teklo po igrišču brez želje in brez zamisli, tukaj pa nastopi Moyes kateri bi moral narediti ali motivacijski govor med polčasom ali pa vsaj menjave ki bi spremenile potek, ampak očitno nimamo ničesar... Menjav ne zna delati, motivirati jih tudi ne zna, da je vse še hujše sta pa v prvi enajsterici Young in Cleverley?!?! Rajši vidim da nismo v Evropi naslednje leto pa Moyes leti kot pa da smo pa nas bodo spet premagovali pa bomo izpadli po prvem izločiolnem boju... Pa prosim ne mi z #InMoyesWeTrust ker to je bullsh***
LocoBlanco
26. 02. 2014 10.28
+2
Moyes nima pojma, stopil je v prevelike čevlje! Če bi vsaj malo imel v glavi, bi včeraj podal odstopno izjavo, pa fertik! Žal mi je kluba, kot je Manutd. da ga tako prvi trener po SAFU dobesedno osramoti v CL, pa tudi v prvenstvu! Stavim, da bi Mou z Manutd. bil eden glavnih kandidatov za naslov v tej sezoni! Moyes je trener za klube iz sredine lestvice. Za top klube je pa nesposoben in to se tudi dokazuje iz tekme v tekmo! Sicer, pa je še 1. tekma in upam, da bodo napredovali!
{file_deleted}
26. 02. 2014 12.15
+9
Kr jst poznam Moyesa se bo na OTju zaprl in branil zaostanek dveh golov
Janez Manfreda
26. 02. 2014 09.34
+3
Jaz bi dal Moyesu še v drugi sezoni priložnost. Najprej pa se mora določene igralce zamenjat, ekipo je potrebno prevetrit, da ekipa zadiha, ker tukaj so igralci kateri nimajo več ambicij po zmagovanju.
{file_deleted}
26. 02. 2014 12.19
+1
Pol nj pa da mulce iz akademije v igro, karkol, vsaj proba nej, pa bomo razumel, tut če za 5 golov pušnemo. Pa enkrat nj za spremembo kšno drugo taktiko izbere kot ta žogo na bok pa igrat loto s predložki. Neeeeeeeeeeeeeeee, on bo še kr naprej tiščal svoje. Man Utd ma v tem trenutku 4 igralce, ki so kolkr tolk kreativni in znajo ustvarjat šanse. Včeraj eden od njih ni bil na voljo, eden je flikal v obrambi, eden je grel klopco, dokler niso zaostajal 2:0, za enega (najmlajšega in najbolj talentiranega med vsemi) pa še vedno čakam razlago, zakaj ga sploh ni blo v ekipi.
stiflersmom
26. 02. 2014 09.25
+4
sir alex ferguson prva tri leta ni nič osvojil z manu pa ga niso odslovili!!! ampak se mi zdi da moyes ni na nivoju fergusona. mogoče bi orbit pomagal. :)
{file_deleted}
26. 02. 2014 12.21
Ne vem kaj je SAF delal takrat, me še ni blo na svetu, ampak če bi Moyes vsaj kej probal narest, bi mu bil jst tut pripravljen dat čas. Tko pa gleda prov žalostno pa izgubljeno pa še vedno v igro postavlja razne Evraje, Valencie in Cleverleye. Pa kolk cajta bo dec še rabu, da bo dojel, da bo moral tut on nekej spremenit? A bomo res sam igralce krivil?
Janez Manfreda
26. 02. 2014 09.05
+3
Munchester Unitedu manjka kvalitete tako v obrambni kot v vezni liniji! Njihova igra je igranje po krilih in predložkih v kazenki prostor. Del krivde gre tud izjemnemu Fergiju, ker v zadnjem obdobju ni pomladil ekipe tukaj predvsem milslim na Vidiča, Rio .......
mufc7 1
26. 02. 2014 09.11
+1
To sem jaz že pisal pred petimi leti,pa so se smejali.Fergi je kriv tudi,da je izbral tega nesposobneža Moyesa !!!.
Janez Manfreda
26. 02. 2014 09.17
+1
V ekipi se morajo zgoditi korenite spremembe.
{file_deleted}
26. 02. 2014 12.23
To je izgovor, kadar se igra proti Arsenalu, Chelseaju, Cityju, Bayernu, Barci, skratka ekipam, ki bi jim moral Man Utd vsaj konkurirat. Olympiakose in Fulhame bi morali tut s Cleverleyem in Ferdinandom nekak premagovat. A boš rekel, da majo tudi te ekipe boljšo zasedbo kot pa aktualni angleški prvaki?
Hammurabi
26. 02. 2014 08.51
+7
Young in Cleverly sta nogometaša? Človek bi pomislil, da sta prvič v življenju obula kopačke...
ArchEnemy
26. 02. 2014 07.28
Ma groza od tekme...pa ne s strani Grkov. Njim vsa čast ker so igrali verjetno še nad svojimi zmožnostmi, kar jim je pa itak United dopustil. Dejstvo je, da glede na včeraj prikazano bi morali odpoved dobiti vsaj Vidić, Ferdinand, Smalling, Valencia in Cleverley če že ne kar vsi skupaj. Obup od obupa...Sicer pa, če bo United igral kot je nekoč znam bo v Manchestru 5 ali 6 golov v mreži olimpiakosa...čeprav kot zgleda je najbolj verjetno, da bo Olimpiakos napredoval...glede na včeraj videno popolnoma ZASLUŽENO!!!
mufc7 1
26. 02. 2014 08.50
+1
Takega nogometa United več ne zna igrati.To,kar igrajo to je zastarel nogomet iz osemdesetih let.
ArchEnemy
26. 02. 2014 11.21
RedStarBelgrade - Fergie je bil znan po tem da je delal čudeže iz povprečnih igralcev, kar ta ekipa Uniteda je...tega ne zna noben drug. jaz mislim, da je treba pustiti Moyesu čas, da sam oblikuje ekipo in če ne bo nilč naj leti. Ne pa da ga sedaj odpikajo. Je pa možak sedel na najtežjo možno delovno mesto. Menjati Fergusona je...ma ni besed za to. Mogoče bi bilo dobro da pride Fergie nazaj do konca sezone, Moyes pa naj bo njegov pomočnik da se kaj nauči ;)
brsankovi 1
26. 02. 2014 06.09
+7
pod fergusonom,se je zdelo,podobno kot pri barceloni,da je ekipa sestavljena iz takih igralcev,da ne potrebujejo trenerja....
drimtim
26. 02. 2014 04.50
+2
tole je pa že višek sramote ,povratne tekme ne bo dočakal na klopi
mufc7 1
26. 02. 2014 09.02
Tega ne bomo doživeli !!!!.V drugih klubih ga več nebi videli.
mufc7 1
26. 02. 2014 04.42
+8
Čestitam grkom na izjemni igri in zmagi.Jaz sem vedel,da United izgubi že po desetih minutah igre.Ta borbenost,zamisli v obrambi,napadu in sredini ni bilo za gledati sramota !!!.Se vidi,da je,kriv Moyes sa v njegovi igri ni nobenega napredka.Zastojn so imeli priprave v Dubaju.Rooney pa ne more vse sam narediti v obrambi,sredini in napadu.Robin pa je zanič.Zdaj bi jih morali navijači postrojiti in jim,dati točno,kaj pričakujemo od njih vseh,z vodstvom kluba.Ne vem,kaj še sploh čakajo.Vsi že vejo.kako United lahko premagajo.Z borbeno igro,ker nekateri igralci pri nas služijo samo veliko denarja.
Le vkup uboga gmajna
26. 02. 2014 05.26
-14
mufc7 1
26. 02. 2014 09.00
+8
Star sem 40 let in za United navijam 31let,če bi rad vedel.Če bi pa imel znanje iz nogometa pa bi moral vedeti,kaj to pomeni.Ne vem,kaj pametuješ !!!!. Nisem pa taki navijač,da nebi videl resnice v klubo in tudi me ni sram priznati,če je ekipa zanič.
dr21
26. 02. 2014 02.01
+3
Še en sponenik naj postavijo Fergusonu
mufc7 1
26. 02. 2014 04.14
+4
Pravilno povedano,ker nam je izbral najboljšega trenerja in ga še vseeno podpira zgodovinsko slabim rezultatom.Naj se zdaj on vrne nazaj in reši to sramoto,kaj je pustil na cedilu.Isto,kot je on delal z igralci !!!!!
Dogo Argentino
26. 02. 2014 01.21
+4
Vse čestitke Olympiakosu za zmago ;) Prav privoščim jim, da izločijo United in napredujejo v četrtfinale, saj če bodo tudi tako dobro igrali na povratni si bodo vsekakor zaslužili..
Felipao
26. 02. 2014 01.10
+13
Dominguez je danes enkrat predriblal obrambo Uniteda kot Messi… No saj je Argentinec, ampak tako dober pa spet ni haha. Resnično bleda igra Uniteda, takšnega ne pomnim. Izgledalo je, kot da bi z Olympiakosom zamenjali drese, Moyes pa bi mojem mnenju moral že zdavnaj leteti tako kot Martino pri Barceloni.
rambek
26. 02. 2014 00.10
+8
je pa res da španci imajo talente- niso zastojjn svetovni in evropski prvaki!