Liga prvakov

Norveški 'palček' iz pete lige zavrnil Real Madrid, prednost pred kraljevim klubom dobili otroci

Trondheim, 29. 07. 2016 18.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Real Madrid ne bo smel trenirati na zelenici norveškega kluba Malvika, čigar igrišče so si v vrstah aktualnega evropskega prvaka izbrali za pripravljalno bazo pred avgustovsko tekmo evropskega superpokala s Sevillo. Norvežani, ki sicer igrajo v peti ligi, so dali prednost otroškemu kampu.

Realove priprave se zaenkrat ne odvijajo po načrtih. Beli balet je brez največjih zvezdnikov v ZDA za uvod v novo sezono prepričljivo izgubil s Paris Saint-Germainom (1:3).
Realove priprave se zaenkrat ne odvijajo po načrtih. Beli balet je brez največjih zvezdnikov v ZDA za uvod v novo sezono prepričljivo izgubil s Paris Saint-Germainom (1:3). FOTO: AP

Amaterski klub Malvik se je postavil po robu madridskemu Realu, ki mu ni omogočil uporabe klubskih prostorov in zelenice pred tekmo za evropski superpokal v bližnjem Trondheimu. Real Madrid je v zadnji sezoni osvojil naslov evropskega prvaka z zmago v finalu Lige prvakov nad mestnim tekmecem Atleticom, 9. avgusta pa ga čaka zmenek z osvajalko Lige Evropa Sevillo. A tudi svetovni ugled realovcem ni pomagal pred gostovanjem v Trondheimu, podpredsednik petoligaša Frode Forbord pa je razkril, zakaj z belim baletom niso našli skupnega jezika. "Treningi bi se pokrivali z našo nogometno šolo za otroke iz Malvika," je za državni NRK dejal Forbord. "Lepo bi bilo sprejeti Real Madrid, toda ne želimo si domov poslati 270 otrok."

Forbord je tudi dodal, da je k odločitvi pripomogla tudi zahteva iz tabora Reala, da si treningov pred španskim derbijem v Trondheimu navijači ne bi smeli ogledati. "Upam, da se bodo otroci kaj naučili v naši nogometni šoli in nekega dne prišli do Real Madrida. Madrid ni želel navijačev in šola ima 270 otrok, zato ni bilo možno združiti obeh," je dodal Forbord. Real je Norvežanom še posebej zanimiv zaradi 17-letnega čudežnega dečka Martina Odegaarda, ki je po lanskem odmevnem prestopu preživel sezono v B-ekipi. Trener Zinedine Zidane na Skandinavca računa za obračun v Trondheimu, a naj eden najbolj razvpitih mladih nogometašev zadnjega desetletja ne bi imel prihodnosti (vsaj ne bližnje) v taboru Reala. Branilci naslova v Ligi prvakov bodo računali tudi na zvezdnika Eura 2016 Garetha Bala, kapetana Sergia Ramosa in Jamesa Rodrigueza, čigar prihodnost je prav tako nejasna, medtem ko je Cristiano Ronaldo zaradi poškodbe s finalne tekme evropskega prvenstva že odpadel za otvoritev tekmovalnega dela nove sezone.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JbmTiMt
31. 07. 2016 11.35
+2
no koncno neki pozitivnega. se vidi...skandinavci
+3
Edin prov...kdo bi otrokom povedal da je camp odpovedan..
idiu3krasne
29. 07. 2016 20.14
-6
Lepo to oni štartajo...in dobre smernice za baletnike...