Nogomet

Nogometni praznik v Biljah za pomoč nekdanjemu soigralcu, Birsa in Matavž z bratoma Prevc in Pahorjem

Bilje, 16. 06. 2016 11.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Sobota bo v Biljah že sedmič v ravno toliko letih v znamenju dobrodelne nogometne tekme, na katero je organizatorjem doslej uspelo privabiti imenitne goste. Lani je dogodek s svojim obiskom počastil monaški princ Albert II. Finančna sredstva bodo v celoti namenili nekdanjemu nogometašu Andreju Krivcu.

Monaški princ Albert II. je lani v Biljah pokazal in dokazal, da državni vrh marsikje po Evropi nima tako mačehovskega odnosa do nogometa kot v Sloveniji.
Monaški princ Albert II. je lani v Biljah pokazal in dokazal, da državni vrh marsikje po Evropi nima tako mačehovskega odnosa do nogometa kot v Sloveniji. FOTO: Miro Majcen

V soboto, 18. junija, s pričetkom ob 18. uri bo na nogometnem igrišču v Biljah odigrana dobrodelna nogometna tekma, ki ima letos še dodan pomen, saj tamkajšnje nogometno društvo obeležuje 70. obletnico svojega obstoja. S tem dogodkom želijo organizatorji zbrati finančna sredstva, ki jih bodo v celoti namenili prijatelju in nekdanjemu soigralcu Andreju Krivcu, ki ga je v prometni nesreči doletela huda poškodba tretjega vratnega vretenca in hrbtenjače, zaradi katere je pristal na invalidskem vozičku. Kljub težki in zelo pesimistični prognozi ni izgubil volje do življenja ter se vztrajno in uspešno rehabilitira. Napovedi, da bo popolnoma hrom in da bo lahko dihal le še s pomočjo dihalnega aparata, se niso uresničile, po zaslugi mesecev rehabilitacije v Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Soča ter na Oddelku za invalidno mladino in rehabilitacijo Stara Gora. Krivec tako danes samostojno diha, premika vse ude, z oporo lahko tudi stoji, celo večkrat zmore počepniti. S tem pa se delo, pri okrevanju ne bi šlo brez pomoči svojcev in dekleta, ni končalo. Krivec potrebuje kakovostno nevrofizioterapevtsko obravnavo pa tudi nekaj rehabilitacijskih pripomočkov, da bo lahko za svoje okrevanje čim več storil tudi sam in tako čim prej shodil. Rad bi se vrnil tudi v službo in družbo ter izboljšal svojo mobilnost, zato bo potreboval prilagojen avtomobil.

Za slednje pa potrebuje tudi nekaj predvsem finančne pomoči. In tu so vskočili organizatorji dobrodelne tekme v soboto na Biljah, Nogometno društvo Bilje in Klub goriških študentov. Kot vsako leto bodo tudi letos k igranju nogometa na dobrodelni tekmi povabili številna znana imena iz sveta športa, estrade, gospodarstva in politike. Častni pokrovitelj dogodka je predsednik republike Borut Pahor, ki se še ni dokončno odločil, ali bo tudi sam zaigral na zelenici ter oblekel nogometni dres ali bo dogajanje na igrišču spremljal kot delivec pravice. Svoj delež pri samem dogodku bo dodala tudi Nogometna zveza Slovenije. Lansko tekmo si je v Biljah ogledalo več kot 4000 ljudi, letos jih pričakujejo še več in prav vsi obiskovalci bodo s prostovoljnimi prispevki ter plačilom vstopnice za tekmo v višini pet evrov prispevali k zbiranju finančnih sredstev za Andreja Krivca. Po dobrodelni nogometni tekmi bo ob 20. uri sledil veliki koncert, na katerem bodo nastopile slovenske legendarne rock skupine Niet, Orlek in Šank Rock. Udeležbo na dogodku so že napovedali nekateri športniki, med njimi deskarja na snegu Žan Košir in Tim - Kevin Ravnjak, skakalci Robert Kranjec ter brata Peter in Domen Prevc, nekdanja nogometaša Tonči Žlogar in Milenko Ačimović.

Sredstva za Krivca je mogoče donirati tudi s prispevkom na TRR: SI56 3300 0000 1728 919 Andrej Krivec, Ul. Vinka Vodopivca 131, 5000 Nova Gorica; namen: "donacija", s poslanim sms sporočilom ANDREJ5 na 1919 ali s prispevkom na TRR Lions klub Dobrovo 10100-0036145784; namen: "za Andreja".

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.