Nogomet

Nogometaši Mure remizirali, Celjani poraženi

Baku, 05. 07. 2012 20.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Nogometaši Mure 05 so se v 1. predkrogu kvalifikacij za evropsko ligo z azerbajdžanskim Bakujem razšli z neodločenim rezultatom 0:0. Slabše so se odrezali igralci Celja, ki so morali v gosteh priznati premoč moldavski Dacii Kišinjov (0:1).

Prvoligaš iz Murske Sobote se je pred tekmo z Bakujem zavedal, da ga čakata dve naporni tekmi, s prve pa se lahko vračajo zadovoljni, saj so na gostovanju svojo mrežo ohranili nedotaknjeno. Azerbajdžanski igralci so sicer imeli več od igre, toda številnih priložnosti niso znali unovčiti. Za to bi lahko bili tudi kaznovani, vendar tudi Slovenci svojih priložnosti niso izkoristili.

Strel Nusmirja Fajića v sodnikovem dodatku je domači vratar obranil.
Strel Nusmirja Fajića v sodnikovem dodatku je domači vratar obranil. FOTO: Damjan Žibert

Mura se je na prvo tekmo predkroga za evropsko ligo podala v Azerbajdžan, na poti do tja pa so imeli kar nekaj težav. Moštvo se je iz Murske Sobote napotilo na zagrebško letališče, odkod bi moralo poleteti proti Azerbajdžanu, a ni bilo tako. Iz Zagreba so morali odhiteti na Brnik, kjer so komaj ujeli letalo za Carigrad, ki je nato poletelo še v Baku. Doma so sicer ostali Filip Drakovič, Aleš Majer in Nino Kouter, preostali igralci so bili nared za igro.

V prvih desetih minutah obe ekipi nista prikazali veliko. Več so bili pri žogi domači igralci, ki so poizkušali s številnimi podajami proti napadalcem, toda gostujoča obramba je bila zmeraj na pravem mestu. V 21. minuti je na levi strani prosti strel izvajal Marko Šojić, ko so vsi pričakovali podajo, pa je nogometaš Bakuja poizkusil kar s strelom proti vratom Mure, žoga pa je zgrešila cilj. Še najlepšo priložnost so si domači priigrali tri minute pozneje, ko je iz prostega strela podal Juninho (nekdanji igralec Domžal), do zaključka pa je v kazenskem prostoru prišel Deniss Ivanovs, a je Aleš Luk strel ubranil. Ofenzivo Azerbajdžancev je le nekaj sekund pozneje nadaljeval Šojić, njegov poizkus z razdalje je v kot odbil vratar Luk. Po pol ure igre je po lepi podaji v kazenskem strelu spretno do strela z glavo prišel še Maris Verpakovskis (nekdanji odlični latvijski reprezentant), a je Luk bil na pravem mestu.

Mura je do prve priložnosti morala počakati do 31. minute, ko je Dragan Jelić podal iz kota, strel Damjana Boharja pa je ustavil Agil Mammadov. Baku je vrnil že v naslednjem napadu, tokrat je do strela prišel Deividas Česnauskis, znova pa je bil na pravem mestu Luk. Do konca prvega polčasa sta pri Bakuju srečo poizkusila še Juninho in Verpakovskis, toda rezultat se ni spremenil.

Tudi v nadaljevanju so igralci Bakuja nadaljevali, kjer so končali v prvem delu. Hitro so prišli do nove priložnosti, ki ni resno ogrozila Murinega gola. Po uri igre je do strela prišel Mate Eterović, Mammadov pa je njegov strel ubranil. V 75. minuti je Juninho poizkusil zatresti mrežo kar iz kota, Luk je njegovo namero odbil, do strela pa je prišel Edemir Rodriguez, toda meril naravnost v roke Murinega vratarja. Domači so do konca ogrožali Murin gol, vendar žoge niso znali spraviti v mrežo. V sodnikovem dodatku je po lepem protinapadu Mure do zaključka prišel Nusmir Fajić, ki je sprožil z roba kazenskega prostora, domači vratar je žogo z nekaj težavami zaustavil.

Celjani iz Moldavije s porazom

Celjani so prvič po sedmih letih znova odigrali tekmo v evropskih pokalih, novi trener Celja Marijan Pušnik pa je na prvi uradni tekmi zabeležil poraz. Krvnik celjskega prvoligaša je Osman Sow, ki je zadel v 42. minuti in svoji ekipi priigral zadetek prednosti pred povratnim srečanjem. Kljub temu pa imajo Celjani proti klubu, ki ima desetkrat večji proračun, realne možnosti, da na povratni tekmi s kakovostno predstavo izločijo nasprotnika.

Roman Bezjak
Roman Bezjak FOTO: Damjan Žibert

V prvem polčasu, predvsem do 20. minute, so bili celjski nogometaši v podrejenem položaju, a ko so videli, da se lahko kosajo z Dacio, so zaigrali veliko bolje, si pripravili kar nekaj polpriložnosti, toda niso bili dovolj zbrani oziroma v celjskem moštvu ni bilo igralca, ki bi znal zatresti mrežo.

V zaključku prvega dela, v 42. minuti, je Sow po hitrem protinapadu preigraval po desni strani, prišel mimo Marka Krajcerja, napravil nekaj korakov proti sredini in s 14 metrov z levo nogo zadel ob desni vratnici nemočnega Matica Kotnika.

Po odmoru so bili gosti mnogo boljši tekmec. Po lepi akciji in podaji kapetana Sebastjana Gobca se je v priložnosti znašel Krajcer, ki pa žoge ni znal spraviti v moldavsko mrežo. V zadnjih desetih minutah celjski nogometaši niso znali izkoristiti izključitve Ghenadieja Orbuja, ki je prejel drugi rumeni karton in domače moštvo se je zasluženo veselilo minimalne zmage.

Izida:
Baku - Mura 05 0:0

Dacia - Celje 1:0 (1:0)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

njofra47
06. 07. 2012 14.48
+5
Mura je samo dokaz da se s trdim delom, vztrajnostjo in srčnostjo da narediti veliko. Tega bi se morali zavedati v Sloveniji nasplošno in ne samo jamrati kako je vse slabo in da bo mogoče samo še slabše.......
tom123456789
06. 07. 2012 12.45
+5
"Slabše so se odrezali igralci Celja, ki so morali v gosteh priznati premoč moldavski Dacii Kišinjov (0:1)." Torej to pomeni da so Celjani zmagali v gosteh ali kaj??
PD00X
06. 07. 2012 10.20
+10
Čestitke vsem našim klubom,ki so z dobro igro dosegli ugodne rezultate za napredovanje v kvalifikacujah EL , kajti moramo se zavedati , da v tem tekmovanju , so skoraj vsi klubi , veliko večji in finančno močnejši od naših...
Rolo956
06. 07. 2012 10.13
+11
bravo mura svaka čast. eno leto nazaj v drugi ligi zaj pa kuj kvalifikacije za ligo evropa. temu se reče napredek.
buenos
06. 07. 2012 09.19
+12
glede na vse okoliščine,ki se dogajajo v taboru prekmurcev,lahko za včerajšnjo tekmo rečem samo - bravo Mura
assassin911
05. 07. 2012 22.08
-22
sam v vednost tistim ki dajejo minuse. v predkrogu kvalifikacij igrajo pa ne morejo zmagat!! kje so šele kvalifikacije oz ligaški del. zdaj pa preden klikneš minus si vzem 3sekunde in premisli!!!
przelmuding
05. 07. 2012 22.17
+15
I_LOVE_FOOTBALL
05. 07. 2012 22.29
+15
bravo za ta izjemno strokoven komentar. To, kjer igra Mura, je predkrog Lige Europa (torej kvalifikacije). Kadar se vse zaključi in se izžrebajo skupine, pa so že krogi... In ne tako, kot si napisal ti, da je to kao predkrog kvalifikacije itd. Amater
assassin911
05. 07. 2012 22.38
-14
po povratni tekmi še 1x preberte moj komentar....in uživajte v evroligi sicer žal brez sloekip.
fobija
06. 07. 2012 19.09
+0
assassin911 čuješ, maribor ima zagotovljeno LE
assassin911
05. 07. 2012 22.06
-15
prej ko izpadejo manj živcev nam požrejo. vsi dobr vemo da je naš nogomet *...
njofra47
06. 07. 2012 14.46
+3
Ti revež ti, čuvaj si svoje živce in pač ne gledaj.
assassin911
05. 07. 2012 21.48
-25
prej ko izpadejo manj živcev nam požrejo. vsi dobr vemo da je naš nogomet v p...
YaMaaN
05. 07. 2012 21.15
+31
slika pa z tekme proti olimpiji izpred pol leta... haha :D Svaka čast MURI za neodločen rezultat!!!! Zdaj pa doma zmagati z vsaj minimalno razliko pa je to to :D
I_LOVE_FOOTBALL
05. 07. 2012 21.04
+38
Bravo MURA!!!!!!!!!! Z borbenostjo in srčno igro ste nas vse razveselili