Nogomet

Nizozemske nogometaše bo iz brezna reševal dvojec Advocaat-Gullit

Amsterdam, 09. 05. 2017 11.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Legendarni nizozemski nogometaš Ruud Gullit bo kot pomočnik deloval ob novem selektorju članske izbrane vrste Dicku Advocaatu, je potrdila Nizozemska nogometna zveza (KNVB), ki je izkušenega 69-letnega stratega imenovala za naslednika odstavljenega Dannyja Blinda.

Dick Advocaat (desno) ob Joseju Mourinhu.
Dick Advocaat (desno) ob Joseju Mourinhu. FOTO: AP

Nizozemci so se obrnili na veteranskega trenerja Dicka Advocaata v upanju, da mu bo nogometno reprezentanco uspelo popeljati na pota stare slave. V torek so namreč Advocaata tudi uradno predstavili kot novega selektorja, njegov pomočnik pa bo Ruud Gullit. Devetinšestdesetletni trener, ki ta čas dela v Turčiji pri Fenerbahčeju, kjer bo ostal do konca sezone, je tako selektorski stolček nasledil od Dannyja Blinda. Blind je prejšnji mesec po porazu proti Bolgariji z 0:2 v kvalifikacijah za mundial dobil nogo. Po tem porazu imajo oranžni le še minimalne možnosti, da se uvrstijo na svetovno prvenstvo, ki bo leta 2018 v Rusiji. Advocaat ima sicer pogodbo s Fenerjem do 1. junija, vendar naj bi ga bili Turki pripravljeni izpustiti prej, da bi lahko Nizozemce vodil že 31. maja na pripravljalni tekmi proti Maroku.

Nizozemci, trikratni finalisti SP, preživljajo v zadnjih letih težke čase; lani se jim ni uspelo uvrstiti na evropsko prvenstvo v Francijo, možnosti za nastop na svetovnem v Rusiji pa so majhne. Po porazu proti Bolgariji so namreč Nizozemci šele četrti v skupini A in za vodilnimi Francozi zaostajajo za šest točk. Nizozemski navijači upajo, da bo Advocaat, ki je že dvakrat doslej vodil Nizozemsko, od 1992 do 1994 ter od 2002 do 2004, s svojimi bogatimi izkušnjami lahko preobrnil krivuljo rezultatov navzgor.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.