Nogomet

Nizozemec Frank de Boer odslej na klopi Crystal Palaca

London, 26. 06. 2017 16.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Angleški nogometni prvoligaš Crystal Palace je na uradni spletni strani predstavil novega trenerja. To je nekdanji nizozemski reprezentant Frank de Boer, ki je podpisal triletno pogodbo. 47-letnik je nazadnje vodil italijanski Inter nekdanjega slovenskega reprezentančnega vratarja Samirja Handanovića.

Frank De Boer je pred tem sedel na klopi nizozemskega Ajaxa, s katerim je osvojil štiri zaporedne naslove v Eredivisie. Pred tem je bil pomočnik nizozemskega selektorja, deloval pa je tudi v mladinskem pogonu Ajaxa.

Frank de Boer je postal novi trener Crystal Palaca.
Frank de Boer je postal novi trener Crystal Palaca. FOTO: AP

"Navdušen sem, da sem postal trener Crystal Palaca. To je zame velika čast. Klub je znan po celem svetu in ima čustvene navijače. To je zame izjemna priložnost, komaj čakam, da začnem z delom v Premier ligi," je ob nastopu nove službe dejal De Boer, ki je za Nizozemsko zbral 112 nastopov.

De Boer je večino kariere preživel v Ajaxu, nato pa je nekaj let igral v dresu Barcelone. Za tem se je preizkusil še pri turškem Galatasarayu in na Škotskem pri Glasgow Rangers. V Katarju je igral še za Al Rajan in Al Šamal.

Nizozemec je pri klubu iz Londona nasledil Sama Allardyca, ki je z mesta trenerja Crystal Palaca odstopil meseca maja, kmalu po tem, ko je klubu zagotovil obstanek v Premier ligi.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ccirisimo
26. 06. 2017 19.02
V interju ni slo zdaj zares pokazi da si iz pravega testa in pripelji Crystal v vrh angleske premier lige!