Nogomet

Ni De Bruyneja, ni panike!

Wolfsburg, 28. 08. 2015 22.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na enem iz med derbijev tretjega kroga nemške Bundeslige, sta se pomerila Wolfsburg in Schalke 04. Volkovi so tudi brez prvega zvezdnika in lani najboljšega igralca Kevina De Bruyneja s 3:0 premagali goste iz Gelsenkirchena.

Wolfsburg s Schalkejem ni imel veliko dela.
Wolfsburg s Schalkejem ni imel veliko dela. FOTO: Reuters

Nogometaši Wolfsburga so srečanje začeli veliko bolj odločno in gostom iz Porurja niso dopuščali veliko prostora na igrišču, kaj šele, da bi si pripravili kakšno priložnost. Volkovi so svojo premoč kronali v 17. minuti, ko je po fantastični akciji in predložku iz desne strani, zadetek dosegel odlični Nizozemec Bas Dost.

Domači, ki so igrali brez prvega zvezdnika Kevina De Bruyneja, ki je tik pred prestopom v Manchester City, bi lahko do konca polčasa še povečali svojo prednost, vendar je rezultat ostal nespremenjen (1:0).

Kevin De Bruyne je verjetno zadnjič poziral z navijači Wolfsburga na njihovem stadionu
Kevin De Bruyne je verjetno zadnjič poziral z navijači Wolfsburga na njihovem stadionu FOTO: Reuters

Drugi polčas so za kratek čas bolje odprli gostje, vendar niso nevarneje ogrozili vrat , ki jih je branil Casteels. Navijači na razprodani Volkswagen areni so na nov zadetek čakali zgolj do 59. minute, ko je po prekršku v kazenskem prostoru nad Luisom Gustavom, enajstmetrovko uspešno izvedel Ricardo Rodriguez. Nov hladen tuš za goste je sledil zgolj dve minuti za tem, ko je po krasno izvedenem kotu na 3:0 povišal Timm Klose. Tako je ostalo tudi do konca, domači bi sicer še lahko povišali svojo prednost prek Basa Dosta, toda mreži se več nista zatresli. Z zmago je Wolfsburg pri sedmih točkah, kar je njihov najboljši začetek v zgodovini Bundeslige, prav tako so niz neporaženosti na svojem stadionu podaljšali na 24.

Izid:

Wolfsburg : Schalke 04 3:0 (1:0)

Dost (17.), Rodriguez (59.), Klose (61.)

Postavi:

Wolfsburg: Casteels, Träsch, Naldo, Klose, Rodriguez, Gustavo, Guilavogui, Vierinha, Kruse (87./Arnold), Caligiuri (76./Schürrle), Bas Dost (79./Bendtner)

Schalke 04: Fährmann, Riether, Matip, Neustädter, Geis, Aogo, Choupo-Moting (59./di Santo), Draxler (73./Mayer), Sane (71./Goretzka), Huntelaar

Glavni sodnik: Felix Brych

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

akaOO7
29. 08. 2015 12.18
+1
Keri klosarji!! a zacetna postava shalkea 04 je 9 pa golman al kaj? KERA SRAMOTA SE PREPISOVATI neznate vec !!! Ce napenjate svoje majhne mozganceke da vam razkrijem skrivnost da ste pozabili PREPISATI preimek nogometasa KOLASINAC!!
Trend01
29. 08. 2015 08.53
+2
Bili so tudi brez odličnega Ivana Perišića (menda na poti v Inter), ne le De Bruyna. Vsa čast za prikazano.