Nogomet

'Neymar šov' poskrbel za visoko zmago Barce, Real z enakim izidom po 'dvojčku' Ronalda odpravil Sevillo

Madrid, Gran Canaria, 14. 05. 2017 21.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

V španski Primeri Division je bil na sporedu predzadnji krog v sezoni. Real je v derbiju kroga gostil Sevillo, Barcelona pa se je v gosteh pomerila z ekipo Las Palmasa. Galaktiki so po zaslugi dveh golov Cristiana Ronalda slavili s 4:1, Barca pa je z identičnim izidom odpihnila domačine. Mrtvi tek za naslov se tako nadaljuje.

Cristiano Ronaldo je dosegel dva zadetka ob pomembni zmagi Reala nad Sevillo.
Cristiano Ronaldo je dosegel dva zadetka ob pomembni zmagi Reala nad Sevillo. FOTO: AP

Madridski Real se je med tednom še drugič zapored uvrstil v veliki finale Lige prvakov, kjer se bo za 12. krono v klubski zgodovini pomeril z italijanskim Juventusom. Toda pred finalom v Cardiffu jih čaka še ena zahtevna naloga in to je osvojitev domačega prvenstva. Galaktiki so bili pred 37. krogom točkovno poravnani z Barcelono, a vseeno v rahli prednosti, saj imajo "v dobrem" še tekmo s Celto iz Viga. Trener Zinedine Zidane je v zadnjih krogih veliko rotiral, saj je prednost dajal Ligi prvakov. A tudi v La Ligi so njegovi "rezervisti" opravljali delo in pridno nabirali točke. Beli balet je tokrat v tekmi 37. kroga čakala neugodna Sevilla, ki je pred meseci prekinila Realov rekordni niz brez poraza. Zidane tako ni preveč preračunaval in na zelenico seveda poslal prvega zvezdnika Cristiana Ronalda. V napadu pa sta mu družbo delala še Alvaro Morata in James Rodriguez. Isco in Karim Benzema sta tokrat obsedela na klopi. Obsedel pa je tudi Luka Modrić, čigar mesto je zapolnil rojak Mateo Kovačić

Prvi so sicer zapretili gostje, za katere je poskusil Vitolo, a se je z obrambo izkazal Keylor Navas. Na drugi strani je takoj poskusil Morata, a se je s še lepšo obrambo izkazal Sergio Rico. V deseti minuti pa je Real povedel. Matias Kranevitter je na robu kazenskega prostora nespretno podrl Marca Asensia in domačini so imeli na voljo prosti strel. In ko so se gostujoči branilci še postavljali v živi zid in pregovarjali z glavnim sodnikom Albertom Undianom Mallencom, je pritekel Nacho in kar sprožil na gol, ter presenetil vse, tudi Rica, ki je stal povsem na drugi strani svojega gola. Andaluzijci so se pritoževali, toda gol je obveljal in Real je na derbiju ekspresno vodil z 1:0. Sevilla je poskušala odgovoriti preko Stevana Jovetića, a je Navas znova dobro posredoval. V 23. minuti pa je sledila kazen v obliki drugega gola galaktikov. James je silovito sprožil, Rico je bil na pravem mestu in žogo odbil, a naravnost na nogo Ronalda, ki je brez težav zadel v prazno mrežo in popeljal Real v vodstvo z 2:0. Do konca polčasa je Sevilla še bolj silovito napadla na domači gol in bi si tudi zaslužila kakšen zadetek. A je predvsem Jovetića v obup z izjemnimi posredovanji spravljal Navas. Črnogorci je enkrat veselje preprečila tudi prečka, kostariški vratar pa se je izkazal tudi po strelu Joaquina Corree. Domačini so tako komaj čakali, da se prvi polčas konča, katerega so po zaslugi sporno doseženega gola Nacha, Ronaldovega 400. v belem dresu in posredovanji Navasa, dobili z 2:0. 

To, kar Sevilli ni uspelo v prvem, pa ji je takoj na začetku drugega polčasa. V 49. minuti je z roba kazenskega prostora natančno meril Jovetić in vendarle uspel premagati Navasa, ter znižal prednost galaktikov na zgolj en zadetek (2:1). Varovanci Jorgeja Sampaolija so nadaljevali s pritiskom, Real pa je na svoje priložnosti čakal iz protinapadov. Zidane je uvidel, da potrebuje spremembe na sredini igrišča in tako je v igro namesto Jamesa poslal Casmira, namesto Morate pa je vstopil Lucas Vazquez. V 65. minuti je prvič v drugem polčasu prvič zapretil tudi domači Real. Ronaldo je z leve strani izvedel prosti strel in se kljub ostremu kotu odločil za neposreden strel na gol. Portugalec je sprožil proti oddaljenejši vratnici, a je bil Rico pozoren in je silovit udarec izbil daleč stran od svojega gola. V drugem polčasu so sicer gledalci videli bistveno manj od nogometne igre, kot v prvem polčasu. Priložnosti praktično ni bilo, obe ekipi pa sta igrali zelo raztrgano in brez pravih idej v napadu. V 78. minuti pa je znova udaril Ronaldo. Toni Kroos je lepo prodrl v gostujoči kazenski prostor in nato podal do Ronalda, ki pa ni okleval in "s prve" sprožil proti golu Rica. Strel je bil tako silovit in natančen, da je Rico žogo v svojo mrežo pospremil le s pogledom, Portugalcu pa je ob izjemnem strelu na pomoč priskočila tudi prečka. In Real je imel po 22. prvenstvenem zadetku Cristiana znova dva gola prednosti pred andaluzijsko zasedbo. Šest minut kasneje pa je srečanje dokončno odločil Kroos, ki je izkoristil podajo Nacha in z ne najboljšim, a z zelo natančnim strelom premagal Rica za vodstvo Reala s 4:1. Do konca srečanja bi lahko v mreži gostov odjeknila tudi "petarda", a je ostalo pri štirih žogah v Ricovi mreži. Real je tako dosegel še 27. zmago v sezoni in na vrhu Primere Division ostaja točkovno poravnan (87 točk) z Barcelono, ki je s 4:1 odpravila Las Palmas. A potrebno je poudariti, da ima Real še v "dobrem" tekmo s Celto v Vigu. Navijači na stadionu Santiago Bernabeu pa so na zadnji domači tekmi v sezoni videli prepričljivo zmago svojih ljubljencev. Sedaj pa lahko le čakajo, ali bodo po koncu sezone proslavljali naslov državnih pravkov in naslov v Ligi prvakov, ali pa morda nič od tega. 

Neymar je blestel na tekmi z Las Palmasom.
Neymar je blestel na tekmi z Las Palmasom. FOTO: AP

Barcelona je gostovala na Kanarskih otokih pri Las Palmasu, ki je v svoje vrste sicer privabil številna zveneča imena, slednja pa na žalost domačih navijačev niso obrodila sadov. Po uspešnem začetku sezone in kasnejšem polomu varovanci Quiqueja Setiena še naprej drsijo proti repu lestvice, prav strateg domačega moštva pa je v marcu že podal svoj odstop. Prav slabe predstave kanarskih nogometašev pa so v svojo prid skušali obrniti Katalonci, ki v želji po osvojitvi naslova državnih prvakov potrebujejo zgolj zmage in nekaj sreče. Kljub temu naloga ni bila lahka, saj se je Luis Enrique spopadal s številnimi poškodbami, ki so dodobra okrnile obrambo blaugrane. Zaradi bolezni je doma ostal Gerard Pique, poškodba je onemogočila Jeremya Mathieua, kazni pa so preprečile nastop Sergija Roberta. "Napeli bomo vse sile, da osvojimo kar se da veliko lovorik in si priborimo zmago na pomembnih obračunih. Za državni naslov se bomo borili vse do konca," je pred tekmo oznanil strateg Kataloncev. Barcelona je tako napadla mrežo domačega moštva, vendar pa so poskusi sadove obrodili šele v polovici polčasa, v katerem je bleste Luis Suarez. Slednje je namreč najprej podal Neymarju, ki se je kot prvi vpisal med strelce, dve minuti zatem pa je Urugvajec s čudovito akcijo zadetek vknjižil še sam. Katalonci so se tako zadovoljili z dvema zadetkoma, v drugem polčasu pa so si vnovič zagotovili lepo priložnost za zadetek, ki je iz rok spolzela zvezdniku kluba Lionelu Messiju. Poskus slednjega je namreč še pravočasno zaustavila domača obramba. Po tej priložnosti so se za nevarnejše izkazalo domači, ki so poskušali preko Jeseja, trud pa z zadetkom kronali po posredovanju Pedra Bigasa. Barcelona se je po zadetku domačih vendarle uspela zbrati, dobro razpoloženi Neymar je z dvema zadetkom poskrbel za veselje gostujočih navijačev in s hat-trickom postavil končnih 1:4. Prvi zadetek je dosegel z glavo po podaji Ivana Rakitića, pri drugem pa je izkoristil lepo asistenco Jordija Albe in žogo potisnil za hrbet Javija Varasa. Z novimi tremi točkami tako Katalonci ostajajo v igri za naslov, na njihovo smolo pa je slavil tudi kraljevi klub, ki ima v tekmi za špansko lovoriko tekmo manj.

Izidi: 
Real Madrid - Sevilla 4:1 (2:0) 
Nacho 10., Ronaldo 23., 78., Kroos 84.; Jovetić 49.

Las Palmas - Barcelona 1:4 (0:2)
Bigas 63.; Neymar 25., 67., 71., Suarez 27.

Real Betis - Atletico Madrid 1:1 (0:0)
Ceballos 58.; Savić 67.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (144)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

laycan
15. 05. 2017 18.21
+3
mislim da bo barci zmanjkalo tekem,potem pa še liga prvakov in to je to.VAMOS REAL MADRID.
-8
Letos real preprosto mora zmagati..tako hocejo bogovi..se bolj pa sodniki..sej spodoblo bi se..dalec je ze leto 2012 ko so nazadnje osvojili prvenstvo..celih 5let..pred tem pa leta 2008..torej 2x v zadnjih 9ih letih...atletiko pa 1x..torej so tam tam...
Johnny_J
15. 05. 2017 16.22
-2
laycan
15. 05. 2017 18.26
+2
še dobro da Google obstaja,ka imate kaj pisat.
Ka pa mislis
15. 05. 2017 20.57
-3
11 naslovov v lp neulovljivih, naslovi v primeri tudi... Se bo farsa morala grizt
mmickica
15. 05. 2017 14.38
+8
Čestitke Realu že vnaprej! Skoraj nične so šanse za preobrat in Barca si je čisto sama kriva, nekoliko pozno so se zbudili... Zdaj pa še nekaj - sramota za SK, da ni prenašal tekme iz Las Palmasa, ampak jo je vključil le v tako imenovani "kombiniran prenos", po drugi strani je pa samostojno prenašal Atheltic Bilbao na primer..., kot da ta tekma koga zanima!?
Trend01
15. 05. 2017 15.05
-2
mmickica
15. 05. 2017 15.55
+2
Imam SK 1 do 6, od tega prve 3 tudi HD, pa ni bilo nikjer. A obstaja se kaksen?
Trend01
15. 05. 2017 16.14
-2
mmickica
15. 05. 2017 16.57
+2
Ups..., sram me bilo, hehehe! Precekirala, nimam. 1.slisim za SK HD, Golf imam, pa ne rabim Grem v akcijo! Hvala.
MesOjediPinGvin
15. 05. 2017 18.20
+2
Če bi šteli vse asistence, ki jih je Messi podelil prevsem Neymarju in Suarezu, bi ugotovili, da sta jih zelo slabo izkoriščala. Suarez je trenutno sicer pri 28-ih golih v La Ligi, Neymar pa le pri 13-ih. S tako porazno realizacijo težko upaš na naslov španskega prvaka. Žal. Upam, da bo drugo leto boljše.
CURVANORD Zanetti
15. 05. 2017 13.36
+7
le kako se pocutijo ti ta mladi pri Realu, starina Ronaldo se ne da.
Klavdij Volk
15. 05. 2017 13.03
-1
Real za vedno.
CURVANORD Zanetti
15. 05. 2017 13.41
+1
pozabil si pripisat ono tvojo frazo mesanico spanskega italijanskega in albanskega jezika:-D
fihner
15. 05. 2017 19.55
-1
Imel papagaja Klavdija,pa je šel za mavrico.........
pitonar
15. 05. 2017 11.52
+5
mislim da je real s to tekmo dobil naslov. celta bo mala malca, predsednik malage pa je tak povedal svoje. Tako da v sredo se odloca prvenstvo. Ni kaj, treba je sportno priznat da bo real osvojil naslov. Barca si je sama kriva za izgubljeno prvenstvo. Prevec napak na malih tekmah, kjer se prvenstvo odloca.
ledr
15. 05. 2017 13.15
+1
Strinjam se s tabo glede preveč napak na malih tekmah ampak kljub temu so letošnje prvenstvo odločili "sodniki" in nihče drug! Ne glede na napake na malih tekmah bo Barca na koncu zaostala za največ 3 točke. Spomni se pa malo skozi prvenstvo, koliko točk so letos Realu podarili sodniki? Pa spomni se tekme Barcelone, ko je bila žoga meter čez črto in ji sodniki niso priznali gola in Barcelona je tudi tam izgubila pike. Tako, da kakor koli se obrneš so letošnjega zmagovalca "skrojili" sodniki. Žal!
FootballMaster
15. 05. 2017 13.48
+5
Daj ne pametuj no. Kolikokrat so dosodili penal nad padalcema Neymarom in Suarezom pa prostih strelov? pa še več bi lahko našteval. Ampak seveda en izgovor je potrebno najti drugače se ponoči težko spi...
Johnny_J
15. 05. 2017 14.12
+8
Čeprav imam še vedno upanje,se tudi meni vedno bolj pojavlja dvom,da bi še lahko prišlo do preobrata. Real je v dobri formi in njihova samozavest kipi. Tudi jaz se ne bom zgovarjal na sodnike,čeprav so zelo krojili potek prvenstva,predvsem realu v korist. Pa tudi druge španske institucije,ki so neprestano iskale način,kako zrušiti harmonijo v barcelonini ekipi,ter igralce spraviti iz tira. Ampak zares so si čisto sami krivi! Preveč izgubljenih točk na tekmah,ki bi morale biti dobljene! Ekipa je bila slabo sestavljena. Nerazumljiva prodaja alvesa v trenutku,ko ni bilo menjave zanj. Poskus z Robertom na desnem boku je bil popolnoma ponesrečen. Ne vem zakaj enrique ni dal več priložnosti aleixu,ker vedno ko je dobil priložnost,se je izkazal 100x bolje od Roberta. Iniesta se nikakor ni več vrnil v top formo po poškodbi,zamenjave zanj pa ni bilo. Posiljen poskus integracije z gomesom,se je izjalovil na celi črti! To so tisti glavni vzroki za izgubljeno krono,če bo real zdržal pritisk.
Johnny_J
15. 05. 2017 14.16
-1
Pozabil sem omenit formo albe,ki je tudi bil daleč pod nivojem. Kot bi rekli v reklami za redbull:njič na ljevi,njič na djesni... upajmo na bolj pametno sestavo ekipe za drugo sezono in ponovno osvojitev trojčka.
Campeones34
15. 05. 2017 14.16
+0
Barceloni je bilo tudi marsikaj podarjeno s strani sodnikov. Če naštevaš pomoč sodnikov realu, bodi vsaj toliko objektiven in poglej tudi sodniško pomoč barceloni. Nenazadnje je na prvem el classicu barca dosegla edini gol iz offsidea.
VENI-VIDI-VICI
15. 05. 2017 14.38
+3
RES DA SO PRI BARCI IZGUBLJALI PRI NEKATERIH EKIPAH, AMPAK TAKŠNIH NAPAK KOT JE ŽOGA POL METRA V GOLU PA NI BIL DOSOJEN GOL PA ŠE NISEM VIDEL, DA BI SE KOMU TO ZGODILO. SAJ TU JE REŠITEV,: MORAŠ BITI ŠE BOLJŠI OD SODNIKOV, DA LAHKO ZMAGAŠ. OBČASNO SO TUDI SODNIKI TUDI BARCELONI PODARILI NEKAJ , KAR NE BI SMELI. pokvarjenci sodniški, saj ne more biti vseh šest (ali 4) sodnikov slepih ali lahko !!?
BUEF
15. 05. 2017 14.58
+2
Minotauer Barca je večkrat dobila sodniško pomoč, ko je bilo že vse odločeno. Kje je to fora? Je dosegla gol iz ofsajda, ni bil pa piskan penal, ko je Carvajal se mi zdi da igral z roko v kazenskem, tako da se nekako pokrajša to že na tej tekmi... Celotno gledano je imela Barca več škode od sodnikov letos, kot pa odločitev v njihovo prid... Je pa skoraj žalostno da boste z dokaj slabo sezone Barce, neverjetnimi "comebacki" v zadnjih minutah, več sodniške pomoči kot Barca, komaj osvojili naslov... Tukaj bi morala biti razlika vsaj 8 točk... Just saying
Johnny_J
15. 05. 2017 15.20
+1
No to mene tudi zmoti pri realu,če bo osvojil la ligo. Kolikokrat so bili nadigrani od slabih ekip,ampak se jim je skoraj vedno uspelo izvleči. "Najboljša" ekipa si tega nebi smela privoščit. Je pa res,da je tudi to nek karakter ekipe,samo meni ta karakter ne potegne pri prvaku. No sej še niso,ker bolj kot berem nekatere komentarje,bolj se mi zdi da jih bodo fasali od zadaj. Eni pač ne znajo držati jezika in prehitro proslavljajo. Tudi iz pokala ni nihče pričakoval,da jih bo celta izločila!
Trend01
15. 05. 2017 15.31
+3
Realovi "zvezdnikI" imajo podoben problem kot Barcelonini "zvezdniki". Bomo z lahkoto. V 4ih od 5ih tekem gre zadeva skozi. V petem poskusu pač ne. Ko je to ugotovil Zidane in dal Ronalda na "počitek" (in tako dokazal, da bodo vsi menjani. Brez izjem) ter ponudil možnost "B" ekipi, se je zadeva obrnila. Od takrat igrajo vse tekme več ali manj na polno. Na zmago od začetka. Če slučajno ne gre, v drugem delu zamenja 2 igralca in zadeva je rešena. Zizou je dobil občutek za vodenje tekem. Včasih še kakšno kozlarijo naredi - sicer pa, kdo je ne? Zakaj sem omenil Ronalda? Ker je tako zaprl "gofljo" Jamesu, Iscu, Morati itd. Če lahko menja "nedotakljivega" CRja, lahko vsakega. In strasti so se umirile.
Johnny_J
15. 05. 2017 15.37
+1
Ja letos je pojedel enriqueja,ki je pa s svojimi ,kakor bi rekel obrez,"posvojenci" ala gomes in Roberto na desnem boku,brcal v temo. Tukaj je bila realova prednost letos,da je lahko odpočil ključne igralce in so rezervisti odigrali vrhunsko,medtem,ko barca ni imela enakovrednih menjav,na niti enem položaju. In takrat so točke,ki bi ji sedaj prinesle naslov,odšle po vodi.
nikajzadodat
15. 05. 2017 16.08
+0
Mino..: Seveda pomagajo sodniki tudi Barci, jih pa zato tudi oškodujejo. Moja ocena. To razmerje je približno pol pol torej 50:50. Razmerje pri Realu je pa 99:1. Torej od 100 katastrofalnih sodniških napak je le ena v škodo Realu. Me res zanima, če jo boste našli . In ti bi seveda rad to razmerje enačil, češ sodijo v korist enega in drugega. Malo morgen. ;)
zk12
15. 05. 2017 18.47
-3
kok ste dosadni s temi sodniki usakmu so enkrat pomagal mogoče ksnmu klubu ečkrat ampah barca si je letos sama kriva sploh pa trener
Ka pa mislis
15. 05. 2017 21.00
-4
Trend01
15. 05. 2017 11.10
-3
Off topic: CIES – Centre International d’Étude du Sportje - je ven »vrgel« top enajsterico iz 5 top lig: (sistem 4-3-3) Neuer, Bruno Peres (RB), Javi Martínez (CB), Mats Hummels (CB), Alex Sandro (LB), Thiago Alcântara (CM/DM), Paul Pogba, Kevin de Bruyne, Ronaldo (LW), Dries Mertens (CF), Messi (RW). Zanimiva in (vsaj meni) čudna postavitev.
Trend01
15. 05. 2017 11.11
-3
Še najboljši po igralnih mestih. Vratarji: Neuer, Asenjo (Villarreal), Lloris. Oblak deli peto mesto s Ter Stegnom in Berisho. Nato na 8. Mestu seldi Buffon. Opsi! Beki: Alex Sandro, Marcelo, Alaba. Center beki: Javi Martínez , Mats Hummels, Thiago Silva, Otamendi... Iz španske lige je med top 10 le Alvárez (Athletic). CD/CM: Alcântara, Pogba, Keita..... Iz španske lige le Kroos na 7. Mestu. CM/AM – de Bruyne, Gomez (Atalanta). Eriksen. Na 6. Mestu je Hazard. Iz LaLige ni nikogar med top 10. Krila: Messi, Ronaldo, Neymar, Insigne, Coutinho... CF-ji: Mertens (Napoli), Džeko, Aguëro, Cavani, Lewa, Sánchez, Aubameyang, Higuain, Suárez in Lacazette. CIES je tista organizacija, ki računa tudi vrednosti nogometašev. Tam je Ney vreden okoli 250m evrov... Ali so ga tu malo "cugnuli"?
CURVANORD Zanetti
15. 05. 2017 13.40
+1
en podatek za tebe ,ker nisi vedel da je Dr. Stare glavni dopisnik Centre International d’Étude du Sportje,pa rad je nazvizgan=)
Johnny_J
15. 05. 2017 14.23
+0
Haha,kaj dela tam pogba? A ni javi martinez DM? Pa thiago alcantara čigar forma sploh ni omembe vredna.
Trend01
15. 05. 2017 14.31
-3
Javi Martínez? Bolj tipičen CB že ne more biti. Od 37ih tekem, je le eno odigral kot DM. Thiago se večkrat pojavlja kot najboljši vezist v Bundesligi (in/ali v Evropi). Za Pogbaja se mi pa sanja ne zakaj bi bil sploh omenjen!
BUEF
15. 05. 2017 14.59
Johnny_J
15. 05. 2017 15.13
+0
Aja,a ni to un martinezov pob,ki je iz Valencie(men se zdi) prestopil v bayern? Thiago v bundesligi mogoče,ampak proti Modriću recimo,nima kaj iskat,njega pa sploh ni med 10,recimo.
Trend01
15. 05. 2017 15.16
-2
Je, oba CBja je dal Bayern. Iz Bilbaa je prišel.
Johnny_J
15. 05. 2017 15.30
+0
Iz Bilbaa ja,nisem bil siguren. Ampak kolikor se spomnim,je bil vezni defenzivni tam in tudi,ko je v bayern prišel je igral na DM položaju. Lahko da se motim,ampak men se zdi,da je bilo tako.
Trend01
15. 05. 2017 15.41
-2
2013/14 je igral 50-50. Pol CB, pol DM. Kasneje vedno CB. Pred to sezomo je bil pa DM. Jupp Heynckes ga je uporabljal za DMja, Pep za CBja.
kRALJUjEDANn
15. 05. 2017 10.58
+3
zanimivo koliko ljudi v komentarjih omenja juventus. Čemu? Ker so s polovico B ekipe ter z mislimi na finale ligo prvakov IN praktično (trkam na les) ponovno osvojen Serie A naslov izgubili proti Romi, katere igralcem je bila zmaga totalna nuja (drugo mesto prinaša direktno uvrstitev v LP, ter (pre)majhne možnosti za morebiten naslov seria A - ki jim ga seveda TOTALNO privoščim)? In zato kr mislte da bo juve lahek zalogaj za RM v finalu? Res upam da vas italijani nahlodajo tak k se spodobi, boge špančke naivne...#YNWA
Campeones34
15. 05. 2017 12.13
-2
ah pusti unga, sam en je ki galami kako je juve slab
ledr
15. 05. 2017 10.28
+0
Dejstvo pa je, da so letošnje špansko prvenstvo odločili sodniki s svojimi "nerazumnimi" napakami. Če se ne bi ozirali na sodnike (kar v bistvu glede na videno ni mogoče), pa je prvenstvo odločil Navas.
itsonlyonemadrid
15. 05. 2017 10.25
+15
Še zdaleč ni vse odločeno ... dve težki gostovanji z Malago in Celto, kjer se morejo osvojiti 4 točke. HALA MADRID !!!
ledr
15. 05. 2017 10.28
+14
Glede na doslej videno ti dve ekipi pač ne moreta parirat Realu. Žal.
mmickica
15. 05. 2017 14.43
+5
Nič bat, tudi če Real izgubi dve točki, je še vedno prvak, Malaga se pa itak ne bo ne vem kako trudila, že zato, ker si njihov trener želi, da bi bil prvak Real. Barca si je pač privoščila preveč zdrsov letos in zadeva je končana, žal (a ne Ledr?)
ledr
16. 05. 2017 14.13
Absolutno se strinjam s tabo!!! Res so si privoščili preveč napak na malih tekmah (Alaves in podobno...) Ampak kljub tem spodrsljajem je (bo) razlika zelo majhna. Torej je imel spodrsljaje tudi Real. In to je tisto zakaj me "boli", da bo Real prvak! Ker si glede na prikazano tega ne zasluži! In to samo zaradi preveč točk ki so jih osvojili s sodniško pomočjo! Saj vsak kdaj izgubi ali zmaga zaradi sodniških napak, samo pri Realu je bilo letos žal tega res veliko in preveč. In prav to je to, kar je na koncu naredilo razliko.
ledr
15. 05. 2017 10.25
+17
Sevilla je igrala, Navas branil, Real pa zabijal. Scenarij, ki smo ga letos že kar nekaj krat videli. Edino kar mi pri tem nikoli ni bilo jasno je to, zakaj Real še vedno tako vztrajno išče novega golmana ko pa itak ima enega od najboljših kar je možno.
alien8potnik
15. 05. 2017 10.27
+15
to tudi meni ni jasno. navas je spet stari dobri navas. briljanten golman.
manucao
15. 05. 2017 11.36
+5
Fenomalen golman sicer malce slabši na visokih žogah in v igri s nogo toda dober - zelo dober.
Johnny_J
15. 05. 2017 14.26
-1
Zaradi takšnih stvari,se je meni real že večkrat zagabil. Igralce zavržejo kot odpadek. Pač morajo se milijoni obračat,narod pa za jest nima.
cripstoned
15. 05. 2017 09.44
-9
real z lahkoto juve z sramoto ....hahahah ...juventus v finalu je favorit samo za navijace barce ali drugace...real gre po zgodovinski uspeh in ne more ga ustaviti noben sploh pa radodajke italjani ki jih imajo pri realu tako radi!!!
grozjak
15. 05. 2017 10.08
+0
Tale kost se ti zna zataknit v grmu.......
Trend01
15. 05. 2017 10.32
+0
crips, ne delaj se norca! Malo bolj previdno z besedami, prosim. Igrali so brez Dybale (69'), Alvesa (64'), Barzalija, Chiellinija. Marchisija (78'). Khedira je poškodovan. Roma ni slaba in ji je bila ta tekma za na "nož". Za direktno uvrstitev v LP.Juvetu pa je bila tale tekma povsem odveč. Zmagali bodo na naslednji tekmi doma proti Crotoneju in na svojem štadionu praznovali osvojitev naslova.So še vedno VELIKE 4 točke razlike. A 2 tekmi do konca.
cripstoned
15. 05. 2017 11.20
+2
pac ne vidim juveta da bi lahko dvignil pokal....real je kralj tega tekmovanja z najboljsim igralcem v zgodovini tega tekmovanja....forma ronalda je trenutno kvalitetno zastrasujoca ....real je nadigral bayern in atletico kar se tiče pa juveta pa povprečno barco in srečni monaco....zasluzeno so v finalu ampak real ima vse in še več kot juve ....navijaci barce in juveta u strahu pred realom pisarijo vse zivo medtem ko bo real pisal zgodovino v cardiffu cez 18dni....juve nima šans real ima vse v svojih rokah tako kot v prvenstvu....
grozjak
15. 05. 2017 11.50
no ja, roko na srce, tudi jaz mislim, da bo real letos res težko zamočil.....
Trend01
15. 05. 2017 12.05
+2
Navijači Juveta nič ne pišejo kako bodo zmagali. So pametni. in ne iščejo nesreče. Morda eden ali dva. Vse ostalo so pristaši nekega drugega kluba...
Campeones34
15. 05. 2017 12.16
+3
Juve je psihološko zelo stabilna ekipa in s sistemom igre, ki Realu ne odgovarja. Počakajmo 3.6., ampak dajat take podcenjevalne komentarje pa je tudi lahkomiselno
Johnny_J
15. 05. 2017 14.30
+2
Crip ti si bedak. Če je juve izločil povprečno barco,potem bo razbil podpovprečen real,ki letos uspel premagati povprečne barce. Ti kar kliči karmo,očitno še ne veš kakšna .... je
mmickica
15. 05. 2017 14.47
+1
Če povem po resnici, bom navijala za Juve, pa ne le zato, ker ne maram Reala, ampak tudi zato, ker mi je Juve zraven Interja najbolj všeč v Italiji. Ampak če bi morala stavit, bi stavila na Real, se mi zdi, da so zdaj, ko se je Ronaldu znova Marija prikazala, zares neverjetno močni.
Paštašutar
15. 05. 2017 08.56
+2
Ronaldo in Morata NE moreta biti skupaj na igriscu,vsaj ne toliko casa kot vceraj! Hames vse kar je bilo videti pri njem je bilo poslavljanje od gledalcev ob menjavi !! Asensio po dolgem casu slab!! Po vstopu Vasqeza se je pa igra spremenila,kajti Real je imel takoj enga igralca vec na igriscu,ker pac Morata in Hames vceraj nista igrala!! St 14,sam ko je bil na stadionu ole,ole,ole sm ga vidu zasprintat,da je tudi on enkrat dobil zogo!! po vstopu Modrica je bila tekma zakljucena! Zidan pa kljub vsemu,vsaj za moj okus prevec rotira! Dobro Isko je v sredo skoraj umrl od utrujenosti,sam ne vem pa zakaj pocitek Marcelu,Benzemaju,to so take tekme,ko tile fantje IGRAJO !! Celta je vceraj odpocila 8-9 igralcev in sem preprican,da bo sla v sredo na glavo,tekma ne bo enostavna! Malaga pa,ze proti vasemu(njihovemu) klubu,pa tudi proti Sevilji so navijaci zelo na glas prepevali..........na,na,na,na,na,na,na e viva ESPANJA...........................tako da kakih tezav ne bi smelo bit.....plus na klopi je legenda Reala Michel.........................:):):)
Barbarezo
15. 05. 2017 11.48
+1
po vstopu modrića se je igra popolnoma spremenila in zabili so se dva zadetka sevilji...
maticill
15. 05. 2017 00.22
+17
V živo si ogledal tekmo. Neprecenljivo. Hala Madrid!
grozjak
15. 05. 2017 08.37
-1
cripstoned
15. 05. 2017 09.39
+0
berglander tudi ti ga lahko imas...ampak ti rajse vleces socialo pa pametujes po forumu tako kot tvoji priijatelji la ferrari, kolerika, rolica...
grozjak
15. 05. 2017 10.12
+5
ferrari in ostali primitivci niso moji prijatelji...in tudi ti kar rad obsojaš ter žališ....edino kar pa zagotovo vem je to, da imava oba zelo dobre službe, da se lahko tule preganjava ;).......aja, pa maticiju nisem hotel nič slabega.......
Dany75
15. 05. 2017 15.45
+1
Ogled tekme v Madridu ni neka vlka investicija --- sem bil lani na Bernabeu ...za karto sem odstel 80 eur (so tudi cenejse karte) za letalsko pa 90 eur...hostel pa 4o eur za dve nocitvi ... pa se tam nekaj zapravis .. ampak je vredno .. tega ne dozivis vsak dan ...
Trend01
14. 05. 2017 22.48
-3
Po današnjih tekmah lahko k naslovu verjetno čestitamo Juvetu (nasledno igra s Crotone-jem doma), Monaco (naslednjo igra doma z danes razbitim St. Etienne-nom) in Realu (v sredo igra s Celto v Vigu - streha je zdaj OK-, ki ima za sabo serijo 8ih tekem brez zmage in zadnjo s skromno Malago). P.s. - je pa res, da je, sicer proti oslabljenmu (slabemu) Unitedu dobro odigrala (Celta namreč seveda).
alien8potnik
14. 05. 2017 22.52
+21
ne glede na formo celte mora real igrati svojo igro. in to tako resno, kot da bi nasproti stal juve. ni druge teorije.
grozjak
14. 05. 2017 22.55
+5
Pa tudi če real izgubi v sredo, bodo že v barci poskrbeli, da zapravijo še eno šanso za osvojitev prvenstva. Letos so to storili že prevečkrat in je vse skup postala že navada....No ja, imajo pa pičičija...
Campeones34
15. 05. 2017 08.34
+2
Celta je zelo dobro igrala proti ManU, tako da 3 točke niso tukaj samoumevne.
Trend01
15. 05. 2017 09.08
-2
S to postavo, ki jo ima trenutno Real in v formi kakršni je ter, sploh, zaradi odnosa nogometašev "A" ali "B" ekipe, tudi Celta ne bi smela biti problem. Bo pa treba v tekmo 100%. Ne le s Celto. To velja za vsako ekipo. Je bilo letos že preveč podcenejvanja. Na polno bo od 1 minute dalje. Zanesljivo. Ne bodo kockali z naslovom LaLige!
apodgraj
15. 05. 2017 11.55
+3
Trend01
15. 05. 2017 12.06
+0
Le pri določenih ljudjeh lahko ugotoviš in zaslediš, da gre lahko tudi čez 100%. Odlično!
Ka pa mislis
15. 05. 2017 21.07
+0
Prodanekure
14. 05. 2017 22.33
+26
Kakšen evrogol Ronalda in to z levico pfff petardaaa
alien8potnik
14. 05. 2017 22.38
+20
cr7 je neverjeten v finišu tekmovanj. res. noro.
grozjak
14. 05. 2017 22.46
+10
alien8potnik
14. 05. 2017 22.52
+2
apodgraj
15. 05. 2017 11.56
+1
Evrogol Ronalda -igra igralca slovenskega prvoligaša
grozjak
14. 05. 2017 22.29
-7
Potuhnjen prvi gol reala.....
Paštašutar
14. 05. 2017 22.32
+8
Pr golu ni blo nc narobe,kaj pa karton Digneja pr 0-0,a je bil prave barve ???
Prodanekure
14. 05. 2017 22.32
+7
alien8potnik
14. 05. 2017 22.39
+6
berglander, to je pač čisto znanje. nič drugega.
grozjak
14. 05. 2017 22.42
+1
ne pravim, da je bilo karkoli narobe, samo potuhnjeno....
ZelenGrm
14. 05. 2017 22.42
+9
Glede na to kakšen barca-fan si, bi se lahko spomnu da je na isti način Messi dau gol proti Atletico Madridu pred parimi leti...
grozjak
14. 05. 2017 22.44
+0
Pašta, tekme barce nisem imel možnosti gledati, zato ne vem.....
alien8potnik
14. 05. 2017 22.46
+11
grozjak
14. 05. 2017 22.48
+5
Grm, tudi tistega bi se lahko sramovali, se strinjam...
Campeones34
15. 05. 2017 09.51
-1
V bistvu prej ogromna napaka Sevilline obrambe.
grozjak
15. 05. 2017 11.52
+2
Ma ja, je kar težko verjeti, da so tako izkušeni igralci tako naivni..... :))
apodgraj
15. 05. 2017 11.58
+1
Prodanekure
14. 05. 2017 22.24
+7
a je Messi igral?
grozjak
14. 05. 2017 22.25
-4
Paštašutar
14. 05. 2017 22.41
+5
On igra do zacetka aprila,potem se zacenjajo ta prave tekme.........................................
Johnny_J
15. 05. 2017 08.16
+6
V prejšnjem kolu je zabil 2 villarealu in bil izbran za naj igralca kroga. To je bilo dne 6.5. In,če je to zate začetek aprila,potem imaš veliko večje težave,kot sem si mislil. Poleg tega je lastno nožno ubil tvoj real sredi Madrida,dne 23.4.,kar tudi ni začetek aprila. A na tej tekmi je cristiano igral?
Paštašutar
15. 05. 2017 09.51
grozjak
15. 05. 2017 11.53
na napačen dan, Pašta, na napačen dan......... dvakrat....:(
Johnny_J
15. 05. 2017 14.35
+1
Pasta ti si pač človek,ki si bo letošnjo sezono Messija zapomnil le po tem,da ni dal gola,kar je očitno pri tebi edina odlika igralca,v polfinalu,jaz si bom pa zaradi tebe najbolj zapomnil trenutek,ko je Messi obešal cote na santiago bernabeu. S tabo se ne da diskutirati,saj si preveč omejen.
Paštašutar
14. 05. 2017 22.13
+6
Kaj pa Roma dela Juvetu...................:):):)
SpremeniVzdevek
14. 05. 2017 22.16
+0
Benatia, Sturaro, Litchsteiner, Lemina, Asamoah...
vrtojb
14. 05. 2017 22.10
-9
pepe bi ze zdavnaj moral dobiti dosmrtno prepoved
bent2
14. 05. 2017 22.24
+7
nisem do konca gledal tekme, saj sem raje prestavil na nba. kaj pa je naredil pepe?
bent2
14. 05. 2017 22.26
+10
sam če so v igro prišli casemiro vasquez in modrić, kdaj je uspelo še pepeju. a ni on tudi poškodovan?