Nogomet

Neverjetno: kapetana reprezentance Gane krivijo umora z uporabo črne magije!

Akra, 25. 09. 2014 10.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kapetan ganske nogometne reprezentance Asamoah Gyan se doma mora otepati neverjetnih in šokantnih očitkov tamkajšnjega tiska, ki trdi, da je uspešen nogometaš zakrivil smrt enega svojih najboljših prijateljev v posebnem spiritualnem obredu črne magije.

Vse to naj bi Asamoah Gyan menda storil z namenom, da bi izboljšal svojo poklicno pot nogometaša. Šokantna in komaj verjetna zgodba o ritualnem umoru je v ganskem tisku zaokrožila po tragični nesreči, v kateri sta se julija v priljubljenem ganskem letovišču v Adi smrtno ponesrečila tamkajšnji priljubljeni raper Theophilus Tagoe z umetniškim imenom Castro in njegovo dekle Janet Bandu.

Asamoah Gyan
Asamoah Gyan FOTO: Reuters

Vse okoliščine tragične nesreče še niso pojasnjene. Raperja, ki so ga afriški mediji označevali za ganskega 50 centa, in njegovo dekle, so zadnjič videli, ko sta se vozila z najetim vodnim skuterjem, nato pa izginila v vodah in se po vsej verjetnosti utopila. Njuni trupli policija še ni našla. Ime nekdanjega igralca angleškega Sunderlanda pa se je v tej povezavi začelo pojavljati, ker so skupaj z umrlima in s še nekaterimi prijatelji v omenjenem letovišču preživljali poletni oddih. Sumljive in še ne povsem razjasnjene okoliščine smrti, pa so v tisku sprožila številna ugibanja, tudi s skoraj neverjetnimi in bizarnimi zaključki.

Ker medijske obtožbe niso potihnile, se je moral odzvati nogometaš Gyan, ki si trenutno kruh služi z igranjem nogometa v Združenih arabskih emiratih, za moštvo Al Ain. Skupaj s pravnim zastopnikom ganske reprezentance Kissijem Agyabengom je pripravil sporočilo, v katerem kapetan črnih zvezd ostro zavrača vse po njegovem mnenju povsem neutemeljene obtožbe.

"Ne gre za nič drugega kot za povsem divje obtožbe in govorice brez vsakršne podlage in dokazov. Najprej naj bi Gyan prijatelja ubil, nato se je pisalo, da ga je ugrabil, kar pa očitno še ni bilo dovolj in so začeli širiti povsem nore govorice, da ga je žrtvoval v zameno za uspešno kariero," je odvetnik sporočil na novinarski konferenci, ki jo je sklicala družina ganskega kapetana.

"Vse do zdaj smo bili tiho in se nismo odzivali na vse te obtožbe in govorice v medijih in to z edinim razlogom, ker nismo želeli ovirati policijske preiskave, ne pa ker bi želeli karkoli prikrivati. Medtem ko smo preživljali trenutke boleče žalosti, pa so mediji našo tišino izkoristili za ustvarjanje norih obtožb, za katere niso predložili niti enega dokaza. Nismo krivi za njuno smrt, s katero nismo imeli nič. Preživljamo nepredstavljivo bolečino in smo v hudem šoku ter bi dali vse, da bi se Castro in Janet vrnila nazaj," je še dejal odvetnik.
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TheSmartHead
25. 09. 2014 23.59
+4
Eni ljudje so pač škodoželjni do amena in bi naredili vse, da bi nekoga porinili v drek in mu naredili škodo. Pač primitivci, ki se jih je boljše izogibat.