Nogomet

Konec evropskih sanj za Celjane

Celje, 12. 07. 2012 21.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Celjski prvoligaš je končal z letošnjimi nastopi v mednarodni nogometni areni. Na stadionu Arena so slovenski finalisti pokala morali priznati premoč moldavskemu predstavniku iz Kišinjeva (0:1). Prva tekma se je končala z enakim rezultatom in zmago Moldavcev, ki napredujejo v drugi predkrog lige Evropa.

Celjani, ki so prvo tekmo pred tednom dni v Moldaviji izgubili z 0:1, so pred povratnim srečanjem upali na preobrat in napredovanje pred domačimi gledalci, a se jim načrti niso izšli. Edini zadetek na tekmi je v 32. minuti iz enajstih metrov dosegel Maxim Mihaliov in svojemu moštvu zagotovil napredovanje v 2. predkrog. Na povratni tekmi so Moldavci pokazali, da so kvalitetnejše moštvo. Že v uvodu prvega polčasa so imeli imenitno priložnost za zadetek, a je domači vratar Matic Kotnik odlično posredoval. Celjski napadalci tako kot na prvi tekmi v Moldaviji niso bili posebej razpoloženi, uspeli so si pripraviti le nekaj polpriložnosti, s katerimi pa niso resneje ogrozili gostujočega vratarja. Še najbolj vroče je bilo po predložku Sebastjana Gobca, ko je Abdoul-Gafar Mamah skoraj zatresel lastno mrežo. V prvem polčasu je imel dve priložnosti še Nicolae Josan, ki je sam stekel proti Kotniku, a je domači vratar obakrat dobro odreagiral in rešil svoja vrata.

Roman Bezjak
Roman Bezjak FOTO: Damjan Žibert

Dacia je do vodstva prišla v 32. minuti, ko je bil pri žogi Miloš Krkotić, zadel v roko Matica Žitka, glavni sodnik je ocenil, da roka ni bila v pravilnem položaju in dosodil najstrožjo kazen, ki jo je Mihailov brez težav realiziral. V drugem delu so Celjani do najlepše priložnosti prišli po dvojni podaji Marija Močića in Iztoka Močivnika, slednji je streljal z roba kazenskega prostora, vendar je bil premalo natančen. Moldavci so se osredotočali na branjenje izida in igrali na hitre protinapade, po katerem se je v priložnosti še enkrat znašel Josan, Kotnik je njegov strel še enkrat več ubranil, na odbito žogo je stekel Mihailov, celjski vratar pa je še enkrat dobro posredoval. V 77. minuti je drugi rumeni karton prejel Ersan Sali. Celjani so poizkusili še z zadnjimi napadi, imeli premoč, a žoge niso znali spraviti v nasprotnikov gol.

Izid:

Celje - Dacia Kišinjev 0:1 (0:1)  *0:1
Mihalijov 32./11-m

* izid prve tekme

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

slovenjcelj
13. 07. 2012 13.28
Natalija Vornšek
12. 07. 2012 23.26
+2
Jaz sem bil na tekmi! Imeli smo nekja dobrih priložnosti ampak jih Bezjak ni izkoristil, Penal je biu čist po brezveznem...-.-... (roka je bila) se mi zdi, sodnik je pa čist failu,par ofsajdou...
Michael Myers
12. 07. 2012 22.17
+10
škoda za Celje
chelsea 99
12. 07. 2012 22.08
+9
a kakšnega (daljšega) poročila o tekmi se pa ni dalo napisati, recmo zakaj je biu penal, kdo je bolš igrou, priložnosti...
AlexFerguson
12. 07. 2012 21.59
+14
Škoda, pa dobro je kazal.