Nogomet

Nepravilnosti pri Fifi bo preiskovala etična komisija

Bern, 26. 07. 2012 16.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po zadnjem korupcijskem škandalu so se na Fifo zgrnile številne kritike, a je predsednik Blatter le odmahnil roko in dejal, da je v krovni nogometni zvezi mir in je na poti k reformam.

"V Fifi je mir. Gremo skozi proces reform," je Blatter dejal novinarjem v Londonu na seji Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK). Fifa (Mednarodna nogometna zveza) je objavila dokumente z imeni nogometnih uradnikov, ki so prejemali podkupnine za televizijske prenose svetovnih nogometnih prvenstev. Med njimi sta tudi nekdanji član Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) Joao Havelange ter Ricardo Teixeira, nekdanji predsednik brazilske nogometne zveze.

Sepp Blatter (desno)
Sepp Blatter (desno) FOTO: Reuters

Havelange, ki je bil tudi predsednik Fife, in Teixeira, nekdanji predsednik organizacijskega komiteja svetovnega prvenstva 2014 v Braziliji, sta od propadle agencije za prodajo televizijskih pravic ISL dlje prejemala denar, v razkritih dokumentih pa je zapisano, da je Teixeira prejel več kot 12 milijonov švicarskih frankov. Havelange je na svoj račun leta 1997 prejel 1,5 milijona frankov. Med omenjenimi imeni naj bi bil tudi Blatter, ki je na čelu Fife od leta 1998, kar pa so v krovni nogometni zvezi hitro zanikali. Prejšnji teden je predsednik Moka Jacques Rogge načrtoval pogovor z Blatterjem v zvezi z korupcijskim škandalom. A se za zdaj to ne bo zgodilo. Mok je sicer napovedal, da se bo v Londonu ukvarjal s podkupovalno afero, a bo zaenkrat to prepustil etični komisiji Fife in počakal na rezultate. Pojavlja pa se vprašanje, ali etična komisija preiskuje primer volitev za predsednika Fife iz leta 1998, ko je Blatter za predsedniški stolček tekmoval proti Švedu Lennartu Johanssonu. "Če je kaj narobe, imamo zdaj komisijo," je bil kratek Blatter.
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bimboooo
27. 07. 2012 17.42
+3
nepravilnost je ta da plačujete izide kar mi sploh ni všeč zato pa rajše pogledam sezone od leta 1993 do 2006 ko je bilo še dokaj normalno
CallMeFOOL
27. 07. 2012 17.04
+3