Nogomet

VIDEO: Nemški superpokal Wolfsburgu

Köln, 01. 08. 2015 22.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometaši nemškega Wolfsburga so zmagovalci nemškega superpokala, potem, ko so v Kölnu po izvajanju enajstmetrovk s 5:4 premagali münchenski Bayerni. Bavarci so sicer povedli, a je tekmec v 89. minuti izid izenačil.

Nogometaši münchenskega Bayerna so bili na pragu prve lovorike v novem tekmovalnem letu. V 49. minuti so z golom Arjena Robbna povedli na obračunu nemškega superpokala, imeli vodstvo v svojih nogah vse do 89. minute, ko je žogo za hrbet Manuela Neuerja poslal Niklas Bendtner. O zmagovalcu so tako odločale 11-metrovke, ki so jih brezhibno streljali nemški podprvaki.

Kevin de Bruyne
Kevin de Bruyne FOTO: Reuters

Odločilnega je zabil prav Bendtner, ki je gostiteljem na omenjenem obračunu, zagotovil prvo letošnjo lovoriko. Med petimi strelci pri Bavarcih je bil nenatančen le Španec Xabi Alonso (2. serija). Bayern je še tretjič v nizu izgubil superpokalne tekme; leta 2013 in 2014 je bila boljša Borussia Dortmund.

Izid:
Wolfsburg - Bayern 5:4* (1:1, 0:0)
Bendtner 89.; Robben 49.

* po izvajanju enajstmetrovk

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (41)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
06. 08. 2015 21.26
Pep unicuje bajern ...
19Luka92
02. 08. 2015 20.45
+3
ja alonso je zgrešil penal.. v realu so itak samo za ronaldeka meli treninge za izvajanje penalov, ker drugi niso smeli blizu, zdaj pa se pozna tem igralcem..
OldSpice27
02. 08. 2015 13.38
+0
to je pac nogomet, ni vazno kako dominiras nasprotnika, ze ena napaka je lahko usodna
laycan
02. 08. 2015 10.57
-1
ta bayern ni za nikamor,guardiola tu ni nič kriv.ker razni beckenbauerji,krojijo usodo.
matej1111
02. 08. 2015 11.07
+7
Ja ja, Franc je zdaj kriv, da invalid Alonso špila pa da se nesposobne špance vozi v Nemčijo. Če bi on karkori krojil Pepa v življenju nebi vidli v Bayernu.
laycan
02. 08. 2015 20.08
+1
isto je real.predsednik ima glavno besedo.toliko talentov in zvezdnikov,pa nič ne dosežejo.sem navijač reala.
abeceda1987
02. 08. 2015 00.08
+20
Velika škoda za Bayern München je ta, da nihče izmed vodilnih ne bere foruma kot je 24ur. Tukaj bi našli veliko boljših trenerjev kot je Guardiola. Po mojem mnenju bi ga Belaj najbolje nadomestil. Z njim bi bil Bayern nepremagljiv, vsako sezono bi pobrali vse možno, remi bi bil za njih ogromna katastrofa, naznanilec propada Bayerna če ne še kaj hujšega. Vseeno, čestitke Wolfsburgu, borili so ze do zadnje minute, zadeli, penali pa kot ponavadi, loterija.
Los Galacticos
02. 08. 2015 00.40
-3
Ah, ni treba bit strokovnjak ko pogledaš rezultate in dojameš da en trener pač ni dober za klub, ali pač ? Ko je Tata imel slabe rezultate z Barco so vsi govorili da ni trener za Barco, da ni dober, takrat ste pa vsi bili strokovnjaki in veliko boljši trenerji od Tate ? Ko je Mou imel slabe rezultate z Realom ni bilo potrebe da si bil strokovnjak, vsak bi dojel da ni dovolj dober za Real... Torej zakaj bi jz najbolje nadomestil Pepa ? Zato ker sem glede na slabe rezultate kritiziral Pepa ? Kaj danes ne smeš več podat svoje mnenje, kritizirat... Ker nisem iz te stroke ( kot pravi Sym ) ne bi smel sploh komentirat ? Čudno logiko imate, ko se kritizira Real ste vsi strokovnjaki, ko se pa kak drug pa se ne sme, ker nismo strokovnjaki in če že kritiziramo to automatično pomeni da bi lahko nadomestili nekoga haha...
abeceda1987
02. 08. 2015 02.03
+13
O kakšnih rezultatih midva govoriva? Ga ni kluba na svetu, ki bi vedno osvajal lovorike kot po tekočem traku. Zame osebno je bil npr. Ancelotti trenutno najboljša opcija za Real Madrid pa je moral spokati zaradi ene slabe sezone. Kaj so ti slabi rezultati po tvoje pri Guardioli? Superpokali? LP? Boooo-hoooo, kakšna katastrofa je bil včerajšnji poraz, najbolje zanj je da se takoj obesi. V LP je Bayern v dveh letih vodenja Guardiole prišel do polfinala, enkrat je izpadel proti Realu, drugič proti Barci, oba zasluženo naprej in oba sta to tekmovanje na koncu tudi osvojila. Govoriš o Tati Martinu, no name trenerju, ki je sedel na klop velikana kot je Barca in zraven primerjaš Mourinha, ki na veliko gobca kako je Special One in podobne bedarije. Kje piše da mogoče ne bi tudi Mourinho že v naslednji sezoni osvojil vse kar se osvojiti da? BI bil on potem dober trener za Real? Kaj če Bayern v tej sezoni pobere trojno krono? Bo Guardiola dober trener za klub kot je Bayern? Ah verjetno ne, takrat bodo verjetno zasluge pripadle Juppu, tako kot so nekateri jokali da je Rijkaard zaslužen za Barcelono Pepa. Ena in ista zgodba.
Los Galacticos
02. 08. 2015 12.01
-2
Kako o kakšnih rezultatih ? A ja vami treba narisat razliko kaj je Bayern prej osvajal in kaj zdaj ? Bayern v Nemčiji nima konkurence, tako kotnekoč Porto, pa recimo Ajax v svojih ligah... In če je bil tem ekipam kiks v LP dovoljen pa je v svojih ligi bil kiks katastrofa... Bayern ki v nemčiji nima konkurence od treh možnih lovorik osvoji samo eno, no o teh rezultatih govorim... Od kar je Pep na klopi Bayern je od zadnjih 17 tekem v europi v gosteh zmagal samo 4... Prejšnjo sezono je od top pet ekip v Bundesligi v 8 tekmah zmagal mi se zdi samo 2x ali 3x... V zadnjih dveh sezonah ob dveh superkupih in dveh DFB pokalih, torej 4 lovorike možne, osvojil samo eno... Skratka rešuje jih samo Bundesliga, pa ni mi treba ponavljat da tam realno nimajo konkurence in vsaj jz mislim da je v teh dveh sezonah Bayern 5 lovorik v minusu, 4 tiste čisto realne v Bundesligi ( 6, če štejemo še ligo zraven ) in 1x LP glede na ekipo in po vaše enega najboljših trenerjev... Res zdaj vrjameš da Pep lako z Bayerno pobere 3 krone letos ? Če bi jz pogledu te rezultate ne bi bil siguren letos niti za Bundesligo, kaj šele LP... Ne vem zakaj vas moti moj komentar, ker je čisto realen... Ko ekipe ki morajo osvajati vse tega ne naredijo se ve da je trener slabo poštimal ekipo... Tata in Tito nista dovolj naredila v Barci in sta šla ( Tito žal na drugačen način, ampak ne dvomim da bi tako tako tako odšel iz Barce po končani sezoni )... Mou in Carlo tudi nista z Realom osvojila dovolj ( res je Karlo prinesel La Decimo, ampak realno to je vse, pa še to je bilo za las )... Nimam jz nič proti Bayernu, Pepu ali Barci, da se razumemo, ampak sem čisto realen... Trenerjev tudi ki so bili v Realu nisem nikoli zagovarjal ko niso osvojili tisto kar je bilo možno.. Zato mi ni jasno zakaj vi tako glasno zagovarjate Pepa z Bayernom ko je pa vsem jasno da Bayern ima veliko več potencijala, če ne v europi pa doma definitivno...
Felipao
03. 08. 2015 00.19
+1
Belaj, samo to bom rekel, da imaš zelo kratek spomin. Guardiola je prišel k Bayernu ravno zato, ker je takrat v prvem delu sezone Bayern pod Heynckesom igral naravnost katastrofalno. Ekipa je bila skregana med sabo, trener z ekipo itd., potem pa so se v drugem delu sezone čudežno sestavili skupaj. Naslov LP je bil, vsaj po mojem mnenju, bolj ali manj slučaj, tako da nima smisla izgubljati besed o "Juppovi" igri. Ravno tako jih je še isto sezono Borussia Dortmund v domači ligi vozila podolgem in počez.
Trend01
01. 08. 2015 23.08
+6
Dobra tekma! Mislim, da je Bayern nekoliko igro spremenil in da igra hitreje. Manj cinca zadaj in na sredini. Ker se ni niti en sam sekiral (razen Alonsa), imam občutek, da so tole tekmo vzeli z "rezervo". Hudi bodo letos Bavarci s takšno igro, s takšno ekipo. Mnogo lepše, bolj direktno, hitreje kot lani. Upam, da ni bilo tole slučajno. Bravo Wolfsburg. Znajo še štrene mešati v LP. Seveda le, če bodo kompletni ostali.
Los Galacticos
01. 08. 2015 23.06
-22
Bayernovim navijačem je itak useeno da je Bayern zgubil, njim je važno da Barca premaguje Real, da Real že 5 let prejema več golov in je zato njihova obramba slabša, pa da je Pep v eni sezoni z Barco osvojil več lovorik kot jih bo z Bayernom v 5 letih če bo ostal tako dolgo... Kako pa igra Bayern in kaj je problem to pa sploh ni važno, če pa že kdo kaj pove za kakšen problem se mogoče gre, pa je itak neumnost ker Pep je z Barco premagoval Real in Pep je sedaj trener Bayerna in on je najboljši trener v zgodovini Bayerna in važno je da Barca premaguje Real in da Real prejema več golov na sezono do Barce... Aja, a sm omenu da Bayern ni pomemben za njegove navijače, važn da Barca premaguje Real ??? Nism an ? Sej ni pomembno, važn da Real prejema več golov od Barce... Pa saj tudi to ni pomembno, važn da Barca osvoji kaj in da Real ne osvoji nič, Bayern pa tudi če ne bo nikoli nič osvojil, samo da Real nič ne osvoji, pa da Barca premaguje Real, pa da Real prejema več golov od Barce... Dragi moji, tako je slišati MESKICA :D PS: Real prejema več golov kot Barca...
Los Galacticos
01. 08. 2015 23.08
-3
PS: zakaj ste sploh objavili ta članek ? A niste mogli počakat da Barca premaga Reala in na koncu sezone ko bo Real prejel več golov od Barce, pa objavit članek o Realu in Barci, ker Bayern sploh ni pomemben za navijače Bayerna, ampak samo zmaga Barce nad Realom in da Real prejema več golov od Barce ???
meskic
01. 08. 2015 23.12
+13
Kok si ti obseden s Pep-om!!! Še vedno imas more zaradi tistih stirih sezon Barce med leti 2008 in 2012??? Ti si še bolj obseden z Bayernom , kot pa njegovi navijaci, ce pa se vedno javljas prvi, ko je novica o Pep-u in Bayernovih porazih.
Los Galacticos
01. 08. 2015 23.21
-1
Z Pepom in Bayernom ? Kje pa, toliko kot sem obseden z Cityjem in Pellegrinijem... Podajam svoja mnenja, ker pač mislim da Pep uničuje Bayern... Isto bi Rekel o Pellegriniju, a žal člankov o Cityju skoraj da ni... Samo zdi ti se da sem obseden, ker realno tukaj so članki samo o Realu, Barci in kiksih Bayerna v zadnjih sezonah, zato se tudi vse vrti okoli tega :D Aja, a sm reku da to vse sploh ni pomembno, važn da Real prejema več golov od Barce ;) :P
Los Galacticos
01. 08. 2015 23.24
-6
Sej sm napisu da je važno da Real prejema več golov od Barce, a sm ? Mi se zdi da sm... A ja sej je, tm na koncu piše... Kor to je navijačem Bayerna najbolj pomembno in upam da mi boš ti MESKIC zdaj stisnil plusek ker sem podal tako važen podatek za navijače Bayerna, ker to je najbolj pomembno... A pa mi boš dal še en plusek če rečem da je važen podatek za da Barca premaguje Real ? Ja ? Ne ? :D
Hellsrael
02. 08. 2015 08.13
+4
Belaj........ mene boli tista stvar za real pa barco oz njune medsebojne rezultate gole ipd kar pravis
GuzutiHrzantes
02. 08. 2015 08.46
+2
Brakedirt
01. 08. 2015 23.02
+3
se en dokaz da je bolje da pep odide
meskic
01. 08. 2015 23.09
+10
A res??? Kaj bi potem mogli narediti Wengerju, ki je že petkrat zapored izpadel v osmini finala LP? Kot da je Bayern triple osvajal vsako sezono. Bayern je osvojil samo en triple v zgodovini kluba. Tudi Mou bi moral spokati iz Chelsea, ker je v zadnjih dveh letih bil enkrat v polfinalu Lp, drugic pa ze izpadel v osmini finala. Pep je z Bayernom bil dvakrat v polfinalu LP, kar ni slab rezultat. Kaj, a mora Pep vsako sezono osvajati LP, da bi ga lahko preprical take navijace, kot si ti?
Los Galacticos
01. 08. 2015 23.17
-5
Oh MESKIC ti MESKIC, Pep kot najboljši trener in ekipa kot je Bayern ( nekoč z Juppom na čelu strah in trepet ) bi morali imet zagarantirano bundesligo, nemški superkup in kup vsako leto, sploh v ligi kot je bundesliga kjer Bayern realno sploh nima konkurence... V LP je dovoljen kiks vsaki ekipi, a Bayernu v bundesligi, superkupu in kupu nikakor... Primerjat Chelsea v EPL kjer imaš 6 konkurenčnih ekip in Arsenal kjer je bolj pomembno da prodaš vse najboljše in kupiš 16 letnika ( Wenger je v Arsenalu samo ker dela profit klubu, če bi se šlo vodilnim za lovorike bi že zdavnaj spokal ), tako da sploh ni primerjave....
KINGTIGER
01. 08. 2015 23.22
-1
Ne rabi osvajat LP, lahko pa premaga kakšno ekipo iz TOP5 BL. Poglej lanske medsebojne tekme TOP 5 in boš videl koliko zmag je imel Bayern. Nemško prvenstvo bi pa z tako ekipo kot jo ima Bayern osvojil vsak trener. Da greš pa 20 min pred koncem današnje tekme iz igre potegnit 2 napadalca, v igri pustiš pa Alonsa, je pa res genialna poteza. Bayern bi danes moral zmagat že zaradi maščevanja za lansko 4:1 ponižanje in šolo nogometa s protinapadi ki so jo demonstrirali Wolfi. Poleg tega pa Bayern pod Pepom nima več hitre igre z protinapadi, ima pa podajanje z 500 ali več dotiki, tako da ma Neuer na koncu tekme več dotikov kot pa kakšen vezist iz nasprotnikove ekipe.
meskic
01. 08. 2015 23.27
+1
V EPL pa res ni 6 konkurencnih ekip za naslov. 2 ali najvec tri se borijo za naslov. Arsenal ze 11 let ni bil resen konkurent. Liverpool je bil le enkrat resen konkurent za EPL naslov v zadniih 24 letih (sezona 2013/2014). Tottenham nikoli ni bil resen konkurent in tudi prihodnjo sezono ne bo. Zdaj so samo trije: Chelsea, Man City in Man utd.
Los Galacticos
01. 08. 2015 23.30
+0
@KINGTIGER, pa misliš da MESKIC ve da je Bayern od zadnjih 17 tekem v gosteh v europi zmagal samo 4 ( pa nisem prepričan a je to številka 17 ali celo 21 tekem )... To so tekme od kar je na klopi Pep... In če jz rečem da Pep ni za Bayern, pa imam kompleks Pepa kao... Ampak ne dvomim da on sploh ne ve za ta podatek, ker itak je bolj važno da Barca premaguje Real in da Real prejema več golov od Barce, ja no, sej Bayern sploh ni pomemben za njega...
Los Galacticos
01. 08. 2015 23.33
+0
Oh MESKIC ti MESKIC, prej bo Arsenal premagal Chelsea, kot pa Leverkusen ali pa kakšen MGladbach Bayerna, no ja, realno bi moralo bit tako, a v zadnjih sezonah Bayerna kar redno premagujejo ekipe ki so top 5 v bundesligi... Pa te ekipce tudi redno osvajajo stranske lovorike redno zadnje dve sezone... Le zakaj, le zakaj... ? A?
Trend01
01. 08. 2015 23.35
+0
Ej fanta. Tale igra proti lanski je kot dan pa noč. "3x" hitrejša. Seveda so napake. Alonso sicer ne vem kaj dela v ekipi, ker ga zmanjkuje. 70 min že zdrži. Več ne. A Vidal in Costa nosita novo dimenzijo v igro. Največ so pokazali Benatia, Boateng, Alcantara ter tudi Alonso dokler je šlo. Če bodo furali takšen sistem in ga osvojili, bodo nevarni. Pa Guardiola gor ali dol. In poznate moje mnenje o njem. Tole je drugačen Bayern. Jih je slišal od Rummeniggeja in Beckenbauerja!
Los Galacticos
01. 08. 2015 23.41
-1
@Trend, koliko je drugačen bomo še videli... To je prva resna tekma, a tudi jaz sem opazil da niso toliko mučili žogo... Opazil sem tudi da Robbena ni bilo toliko videti, ker ponavadi je pri njem žoga vsakih par sekund, drži jo pa tudi par sekund... A danes bi tudi lahko naredil veliko več za ekipo, a vrjetno ni bila njegova noč... Tudi Costa se ni pokazal kot bi moral, ker na pripravljalnih je pokazal toliko da sem mislil da bo z lahkoto nasledil Riberya... A kot sem rekel, to je prva resna tekma, a useeno ena lovorika manj ki bi jo Bayern realno moral pobrati...
Trend01
01. 08. 2015 23.45
+0
Jp. Je bilo kar nekaj razočaranj. Gotze, Lahm, Alaba, tudi Neuer je plaval, delno Robben. Če jih pošlihta, bo hudo. A to je šele začetek. P.s. - ne boš verjel. Khedira se je poškodoval!
KINGTIGER
01. 08. 2015 23.49
+1
Ne vem..jaz še vedno mislim, da po vsem kar je Pep pokazal v Bayernu, bi bilo bolje, da se poslovi in gre v City. Bayern bi rabil nekoga kot je Klopp ko je BD imela hitro igro s protinapadi
Los Galacticos
01. 08. 2015 23.50
-1
Res ja, a Neuer je zadnje čase bomba ki tikataka kar se tiče tega plavanja... Mislim da je preveč samozavesten z tem izletavanjem in bi letos znal popit kar nekaj golov na ta račun brezveznega izletavanja... Sigurno trenutno eden najboljših golmanov, a mislim da ima preveč samozavesti, kar tudi ni dobro... Ja, sem bral lih danes za Khediro, škoda za njega pa tudi za Juve, a vsaj finančno ni škoda, saj je prišel zastonj, se pa Juve letos zna kar malo mučit za ligo... Če Roma res pripelje Džekija znajo ogrozit Juve, a tu sta še Inter in Milan, ampak sta vseeno še previlika neznanka, vsaj za mene...
Los Galacticos
01. 08. 2015 23.54
+0
@KINGTIGER mislim da si dobro povedal, to je najboljša opcija za Bayern pa tudi za City... Pep ne more biti slabši od Pellegrinija... In z tika tako in veliko posesti bi lahko na začetku presenetil v EPL z Cityem... In glede na to da bi tam imel na raspolago ogromno funtov za nakupe bi znal z Cityem narediti korak več tudi v LP... Pa še novi show ( novi stari ) bi dobili "Mou proti Pepu" hehehe
Trend01
01. 08. 2015 23.58
Ko ravno Juve. Morata spet slabe volje, ko ga je Dybala menjal. Sicer je dalj časa igral. A vseeno. Juve je močan. Zelo. Mislim, da je samo vprašanje časa kdaj bo Morata domov prišel. Ja, Milan bo silovit ter Roma. Za Inter še malo dvomim. Morda.
Trend01
02. 08. 2015 00.00
Pep v City in komanda, da naj kupi vse kar rabi? Le koga si bo/bi zaželel?
Los Galacticos
02. 08. 2015 00.31
Ja, za Morato že kar nekaj časa govorim da bi bilo lepo da pride nazaj... Sicer mi zdaj ni več jasno, tam ima pogodbo do 2019, pa ne vem več, je še na posoji, ali ga je Juve kupil, pa tudi če ga je kupil, ima Real še zmeraj pravico na odkup nazaj in po kaki ceni ? Ti bolj slediš temu, jz pa veze med Morato in Juvetom nisem že dolgo sledil... Ahh, Pep, vrjetno si bo želel 1/3 Bayerna pri Cityju, mogoče kakega mladca iz Barce, mogoče dodatno Busquetsa, mislim da bi Alcantara zagotovo šel z Pepom... Mislim da Pep ima autoriteto ki jo City nujno rabi... Vsi ti so prišli zaradi denarja v City in vsi igrajo "in bi in ne bi"... Vrjamem pa da bi naredil veliko čistko v Cityju, take čistke še nismo videli v zgodovini hahaha...
Trend01
02. 08. 2015 00.40
Če imam prav v spominu: če se letos vrne bo 30 M, če naslednje leto 35 M.
Los Galacticos
02. 08. 2015 00.46
-1
Kar solidna cena za Real... Benza v Arsenal, ker ponujajo lepe denarce... Morato pa nazaj... Govorilo se je tudi o Agueru, po eni strani bi bil vesel da pride Aguero, a ne bo prišel poceni, po drugi strani pa odličen mladi napadalec za manjše denarce, a ni na nivoju Aguera... Kaj pa misliš za De Geo ? Bi lahko še letos prišel, ali naslednje leto zastonj, ali bo pa podpisal novo pogodbo z ManU ?
Trend01
02. 08. 2015 01.00
De Gea? Verjetno pride letos in v nasprotno smer Navas. De Gea ni pri stvari, navijači ga že počasi na stran dajejo, tudi LVG ga ni na tekme umeščal. Le Woodward verjetno še bluzi. Če bi zadevo že zadnjič speljali, bi imel United doma vratarja ter verjetno Otamendija. Zdaj pa nima nič. Benz + Illarra + Coentrao + Arbeloa = 80-85 M cca. Pa Nacho tudi ne vem kaj še dela. Saj nič ne igra. Ga je škoda.
KiNgKoNg
02. 08. 2015 04.32
+1
De Gea sigurno v Real, vse skupaj bo finalizirano v naslednjih 7-10 dneh.
meskic
01. 08. 2015 22.58
+24
Dober je Wolfsburg, ni kaj. Lord je docakal svoj slavni trenutek.