Nogomet

Stomilijonski dan v Manchestru: Sane in Stones prihajata k Cityju, rekordi padajo

Manchester, 01. 08. 2016 14.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J./J.K./STA
Komentarji
2

Nemški reprezentant Leroy Sane s svojo dosedanjo ekipo Schalke 04 ni odšel na priprave v Avstrijo, ampak je po navedbah kluba iz Gelsenkirchna odšel v Manchester, kjer ga čaka zdravniški pregled pri Cityju in nato podpis petletne pogodbe. Po navedbah nemških medijev bo prestop 20-letnika Angleže stal 50 milijonov evrov.

Leroy Sane
Leroy Sane FOTO: AP

Če se bo prestop tudi dejansko zgodil, bo Leroy Sane podpisal najdražjo pogodbo v zgodovini nemškega nogometa. Zadnjega od štirih nastopov za nemško člansko reprezentanco je opravil v polfinalu svetovnega prvenstva prejšnji mesec proti gostiteljici Franciji (0:2), ko je vstopil s klopi in igral zadnjih 11 minut. Sane, rojen v Essnu, je 1,84 m visoki sin nekdanje nemške prvakinje v ritmični gimnastiki Regine Weber, tudi dobitnice brona na OI 1984, in nekdanjega senegalskega nogometnega reprezentanta Souleymana Saneja. Slednji je bil rojen v Dakarju, vendar je mladost preživel v Franciji, igral pa je večinoma za nemške in avstrijske klube.

Ob tem britanski Sky Sports poroča, da zdravniški pregled v Manhcestru prestaja oziroma ga je že prestal angleški reprezentant John Stones. Stones je dve leti starejši od Saneja in že nekaj časa velja za enega največjih biserov otoškega nogometa, ki si ga je še v časih Joseja Mourinha močno želel Chelsea. Toda Stones je do letošnjega poletnega prestopnega roka ostal pri svojem matičnem Evertonu, njegova odškodnina pa bi lahko dosegla 50 milijonov funtov (59 milijonov evrov). Mlada branilca bosta peta in šesta okrepitev Cityja, ki je novemu trenerju Josepu Guardioli do sedaj za 47 milijonov evrov pripeljal Ilkaya Gündogana, Nolita, Oleksandra Zinčenka in Aarona Mooya, ki pa ga je klub že posodil. 

John Stones (levo).
John Stones (levo). FOTO: AP
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

debeladeklica
02. 08. 2016 09.56
+1
Polfinalu svetovnega prvenstva? A sem zamudil SP?
Guilermo
01. 08. 2016 18.36
+8
Toooo. Čim več naj zapravijo. A to, da se igralci štekajo med sabo se da tud kupit ? Če se ne da, bo težka.