Nogomet

Nemška zveza napovedala ostre ukrepe po incidentih v Dortmundu

Berlin, Dortmund, 06. 02. 2017 18.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po sobotnem navijaškem incidentu, v katerem so huligani Borussie iz Dortmunda napadli gostujoče navijače iz Leipziga, se je ostro odzvala nemška nogometna zveza (DFB). Predsednik Reinhard Grindel je napovedal stroge ukrepe proti tistim, ki so povzročili nerede.

Navijači Dortmunda (na fotografiji) so velikokrat deležni pohval, a se na dvoboju z osovraženim Leipzigom tokrat niso izkazali.
Navijači Dortmunda (na fotografiji) so velikokrat deležni pohval, a se na dvoboju z osovraženim Leipzigom tokrat niso izkazali. FOTO: AP

Pred tekmo, ki so jo z 1:0 dobili domači, je pred stadionom prišlo do napadov navijačev domačega kluba, ki so se spravili nad gostujoče navijače, med katerimi so bili tudi otroci in ženske. Zaradi obmetavanja s kamni in pločevinkami je moralo najmanj deset ljudi poiskati zdravniško pomoč, poškodovanih je bilo tudi nekaj policistov in policijski pes. "Samo besede obsodbe niso dovolj, če pogledamo, kaj se je dogajalo pred stadionom. V dogajanje so bile vključene ženske in otroci, na stadionu pa smo videli žaljive transparente," je bil oster Reinhard Grindel. Napovedal je, da bodo poostrili nadzor problematičnih navijačev in omogočili mirnejše spremljanje tekem tistim, ki na stadione pridejo zaradi nogometa in ne nasilja.

Policija v Dortmundu je že napovedala preiskavo dogodkov, v katerem so bili poškodovani tudi štirje njeni pripadniki, skupil pa jo je tudi policijski pes, obnašanje skupine navijačev pa so v nedeljo obsodili tudi v vodstvu porurskega kluba. Direktor kluba Hans-Joachin Watzke je napovedal, da bodo izsledili vse, ki so sodelovali v incidentu.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

the kop
08. 02. 2017 09.20
+1
rb leipzig umeten klub, in tudi njihovi navijači so vsi umetni!!
yyyeb
16. 02. 2017 20.23
-1
SEJBOBOL
06. 02. 2017 20.51
+3
To bi mogli že zdavnaj nardit .....
CURVANORD Zanetti
06. 02. 2017 18.20
+7
24 ur to pa ne bo drzalo huliganstvo je samo pri nas,kar vprasajte vasega novinarja Slaka ki je imel toliko za povedat cez Viole.Ce bi malo bolje poznali resnico bi vedeli da mnozicnih pretepov v Nemciji in Angliji je bistveno vec,a mediji skoraj nic ne pisejo o tem ker ne smejo,tu in tam se najde kak novinar in se razpise o tem
Smeljo
06. 02. 2017 18.44
+7
To je res, west hamovi navijaci so ze ne vem kok incidentov nardil letos, pa pr ns nc o tem