Nogomet

Nemci odgovorili Infantinu: Nogometašice si ne zaslužijo več denarja

Berlin, 08. 05. 2023 17.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Večina nemških nogometnih navijačev meni, da televizijske hiše v njihovi državi ne bi smele zvišati svojih ponudb za nakup pravic prenosov tekem ženskega svetovnega prvenstva, je razvidno iz javnomnenjske raziskave agencije Civey. Zvišanje ponudb podpira zgolj 15 odstotkov vprašanih.

Raziskava je bila opravljena po javnem opozorilu predsednika Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Giannija Infantina, da ponudbe televizijskih hiš iz več evropskih držav, tudi Nemčije, niso zadostne.

Zaradi zapleta bi lahko po besedah Infantina nekatere države ostale brez prenosov tekem prvenstva, ki bo potekalo od 20. julija do 20. avgusta v Avstraliji.

Nemški medijski hiši ARD in ZDF s Fifo še nista dosegli dogovora. Anketa Civeyja za portal web.de je zdaj ugotovila, da kar 69 odstotkov nemških nogometnih navdušencev ne podpira zvišanja ponudb teh dveh hiš. Podpornikov izboljšanih ponudb je približno šestina, prav tako neodločenih anketirancev.

Gianni Infantino
Gianni Infantino FOTO: AP

Vodja športnega uredništva na ARD Axel Balkauky je prejšnji mesec ocenil, da sta ponudbi ARD in ZDF za odkup pravic "skladni s tržnimi razmerami".

Na drugi strani Infantino in Fifa opozarjata, da gledanost ženskega mundiala dosega 50- do 60-odstotno raven v primerjavi z moškim turnirjem, medtem ko ponujeni zneski za odkup pravic v nekaterih primerih predstavljajo precej manjši delež v primerjavi z zneski, ki jih televizijske hiše plačujejo za pravice za prenos moškega SP.

Fifa vztraja, da ne bo prodala pravic pod pravično ceno, zato bi poleg Nemčije tudi gledalci v Veliki Britaniji, Italiji, Španiji in Franciji lahko ostali brez ogleda tekem.

Prenos finala ženskega nogometnega evropskega prvenstva med Nemčijo in Anglijo je bil sicer najbolj gledan športni prenos v lanskem letu na nemški televiziji. Tekmo si je prek malih zaslonov ogledalo skoraj 18 milijonov gledalcev.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Shisui
08. 05. 2023 19.02
+3
Saj so naredili raziskavo in prišli do zaključka, da ženske procentualno poberejo več kot moški. Moški vseeno zaslužijo več, ker pripeljejo 13 ali 14x višjo gledanost. Tako da ja, bolje da ne računajo kaj dosti drugače bo treba ženskam plače znižat.
the kop
08. 05. 2023 18.12
+1
moški so preplačani, ženski fuzbal pač ni zanimiv
Lombardo
08. 05. 2023 17.58
+7
Moskim bi jih morali pa znizati, ker to prese ... ni za nikamor!
CestniKolesar370Wattov
08. 05. 2023 19.36
Dobijo placano toliko, kot raste sport. Direktor googla bo boljse placan, kot direktor avtomehanicne delavnice v spodnjem dupleku. Nehaj gledat in to je to.