Nogomet

Nekdanji varovanec Mourinhu napovedal naslov po dveh letih, Portugalec tudi v boj z Guardiolo za Aubameyanga

Maribor, Zagreb, 05. 06. 2016 15.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Portugalski reprezentant Ricardo Carvalho, ki je s Josejem Mourinhom sodeloval pri Portu, Chelseaju in Real Madridu, je nekdanjemu trenerju napovedal uspehe pri Manchester Unitedu. Med možnimi okrepitvami rdečih vragov v novi portugalski eri na Old Traffordu je tudi napadalec Pierre-Emerick Aubameyang.

V treh letih, kolikor je United po odhodu Sira Alexa Fergusona brez naslova, bo Mourinhu gotovo uspelo, meni Carvalho.
V treh letih, kolikor je United po odhodu Sira Alexa Fergusona brez naslova, bo Mourinhu gotovo uspelo, meni Carvalho. FOTO: Reuters

Jose Mourinho bo Manchester United popeljal do rekordnega 21. naslova angleškega prvaka, a po mnenju Portugalčevega dolgoletnega varovanca Ricarda Carvalha bodo navijači rdečih vragov morali počakati še kakšno leto. Carvalho, ki je pod Mourinhom igral pri Portu, Chelseaju in Real Madridu, je zdaj član AS Monaca in kot eden najizkušenejših članov portugalske reprezentance čaka na evropsko prvenstvo v Franciji. 38-letnik je staremu znancu po prevzemu Uniteda napovedal, da ga bo popeljal do prvega državnega naslova po letu 2013, ko se je z zmago v Premier League poslovil legendarni Sir Alex Ferguson.

"Jose bo imel nekaj za dokazati po tistem, kar se je zgodilo v Chelseaju," je na katastrofalno zadnjo sezono v taboru modrih, zaradi katere je bil pozimi Mourinho tudi odpuščen, spomnil Carvalho. "Mislim, da bo Manchester United izboljšal in v naslednjih dveh letih bodo prvaki. United se muči vse od upokojitve Fergusona, toda Jose je lahko tisti, ki ga bo nadomestil. Je velik trener in zdaj je v velikem klubu - United je eden največjih na svetu. Ne dvomim, da bi lahko Unitedu spet prinesel trofeje, spremenil jih bo v prvake. Ne vem, če se bo to zgodilo v prvem letu, v drugem ali v tretjem, toda Mourinho bo spet osvojil naslov. Napovedujem pa, da se bo to zgodilo drugo leto."

Poročali smo že, da se poleti obeta več spopadov Mourinha z največjimi klubi, tudi njegovimi nekdanjimi delodajalci, na nogometni tržnici. Angleški mediji v nedeljo poročajo o zanimanju za člana Borussie Dortmund Pierra-Emericka Aubameyanga. Nekdanji napadalec Saint-Etienna je odigral izvrstno sezono v Dortmundu in bil prvi strelec drugouvrščene ekipe 1. Bundeslige, zanj pa se naj bi zelo resno zanimal Mourinhov nekdanji klub Real Madrid. A ne le Real, tu je tudi Manchester City, ki ga pred začetkom nove sezone prevzema stari Portugalčev znanec Josep Guardiola. Očitno bo boj za gabonskega napadalca prva "bitka" nekdanjih sodelavcev po tem, ko se je Guardiola poslovil od Barcelone, kjer je z Mourinhom spisal številne napete zgodbe, vse odkar je Portugalec sedel na klop velikega rivala Reala. Po poročanju Daily Stara je Aubameyang všeč tako Unitedu kot Cityju, ki je Dortmund že opustošil z nakupom vezista Ilkaya Gündogana. Zanimanje klubov iz Manchestra so slabe novice za Real, saj bo cena za Aubameyanga gotovo še narasla, s kupno močjo Cityja in Uniteda pa se aktualni evropski prvaki ne bodo mogli meriti. Predvsem pri Unitedu se napovedujejo veliki vložki v ekipo, ki jo želi Mourinho povsem prenoviti za veliko resnejši napad na sam vrh otoškega in evropskega nogometa.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

grozjak
06. 06. 2016 10.06
+1
imam jopič mutd. zadnji dve leti je bil to jopič sramote. z prihodom Murija je postal jopič Velike sramote.
grozjak
06. 06. 2016 10.07
+2
nosim ga če kaj naredim narobe, tako, za kazen
JOSEPH HAYDN
05. 06. 2016 19.54
+1
Kamorkoli Muro priden rabi miljarde da kup polovico sveta in pol ga majo za najbolšga trenerja
fihner
05. 06. 2016 20.02
+1
mejacrnikal
09. 06. 2016 09.49
To pa sploh ni res...Poglej recimo ko je deloval v Interju za koliko je kupil Diega Milita,Thiago Motto,Lucia,...