Nogomet

Nekdanji hrvaški selektor prevzel turški Bešiktaš, ki ne bo igral v Evropi

Carigrad, 25. 06. 2013 19.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slaven Bilić se iz Rusije, kjer je nazadnje vodil moštvo Lokomotive, seli v Turčijo, kjer bo prevzel ekipo Bešiktaša. Nekdanji hrvaški nogometni selektor bo turško moštvo vodil naslednji dve leti. UEFA je kaznovala Bešiktaš in Fenerbahče.

Slaven Bilić je bil kandidat za trenerja Bešiktaša že prejšnjo sezono, a se je odločil za Rusijo in postal trener moskovske Lokomotive. V Moskvi se nekdanji hrvaški selektor ni najbolje znašel in klub ga je odpustil. Lokomotiva je na koncu sezone zasedla šele deveto mesto, kar je najslabša uvrstitev v zgodovini.

Bilić ni prav dolgo čakal na novo službo, saj je po poročanju turških medijev postal novi trener prvoligaša Bešiktaša, pogodba velja za dve leti. Bešiktaš je v minuli sezoni v turškem prvenstvu osvojil tretje mesto za Galatasarayjem in Fenerbahčejem.

UEFA je Bešiktaš kaznovala z enoletno prepovedjo nastopanja v evropskih tekmovanjih, Fenerbahče pa je dobil dve leti prepovedi nastopanja, kar pomeni, da Fenerbahče ne bo nastopil v Ligi prvakov v prihajajoči sezoni, Bešiktaš pa ne v ligi Evropa. To je rezultat preiskave vodstev klubov iz leta 2011, ko sta sodelovali pri nameščanju rezultatov v državnem prvenstvu.

Slaven Bilić
Slaven Bilić FOTO: Reuters

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ANTIŽABAR89
25. 06. 2013 21.09
+12
če bo tako kot je vodil Lokomotivo bo Bešiktaš kmalu prvoligaška preteklost.
vapor
25. 06. 2013 21.18
-6
Tudi Inter bo kmalu prvoligaška preteklost če gledamo da jim gre iz sezone v sezono bolje