Nogomet

Nekdanji angleški nogometni zvezdnik odslej v boksarskem ringu?

London, 19. 09. 2017 08.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Rio Ferdinand je bil svoj čas eden najboljših branilcev na svetu. Nekdanji angleški nogometni zvezdnik se je po končani bogati športni poti preizkušal v številnih novih vlogah. Med drugim je uspešno nastopal v vlogi strokovnega komentatorja na sloviti TV postaji BBC, zdaj pa si je zaželel prav posebnega izziva - postati poklicni boksar!

Da omenjena novica ni iz trte zvita, priča dejstvo, da je 38-letni Rio Ferdinand zaprosil britansko boksarsko zvezo za pridobitev profesionalne boksarske licence, ki bi mu omogočila uradne nastope v ringu.

Nekdanji zvezdnik Manchester Uniteda Rio Ferdinand si po končani karieri želi novih izzivov.
Nekdanji zvezdnik Manchester Uniteda Rio Ferdinand si po končani karieri želi novih izzivov. FOTO: AP

Tako se je po poročanju angleškega Daily Telegrapha nekdanji nogometni zvezdnik odločil za novo kariero po karieri, bi lahko dejali. Še pred dvema letoma je navduševal na nogometnih zelenicah, kaj kmalu pa bi lahko požel številne aplavze tudi v boksarskem ringu. Sicer pa Ferdinand ne bi bil prvi nogometaš, ki je preizkusil svoje zmožnosti v ringu, saj je pred njim nekdanji član Sheffield Uniteda Curtis Woodhouse leta 2012 osvojil naslov britanskega prvaka v poltežki kategoriji.

Prav velika strast do te plemenite borilne veščine je nekdanjemu članu Manchester Uniteda pomagala prebroditi morda najtežjo življenjsko bitko ob izgubi soproge Rebecce Ellison, ki je pred dvema letoma izgubila boj z zahrbtno boleznijo.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.