Nogomet

Nekdanja Nerazzura v en glas: Spalletti je bil najboljši, Sarma je velik

Ljubljana, 25. 04. 2023 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Jan Lukač
Komentarji
2

V novi epizodi spletne pogovorne oddaje Fuzbal! smo v ljubljanski Hiši športa gostili nekdanja mlada nogometaša Interja Luko Kerina in Maja Roriča, ki sta nas popeljala skozi svoje spomine pri milanskem gigantu.

Ko pokliče Inter iz Milana

Luka Kerin in Maj Rorič sta imeni, ki ste jih nogometni navdušenci spoznali že pred leti. To sta nogometaša, ki sta pri najstniških letih obetala v svetovnem merilu. Danes 24-letni Kerin je svojo kariero začel pri eni najboljših nogometnih šol v tistem času, v Krškem, od koder ga je pot vodila v prestolnico mode. Po nekaj sezonah in dobrih nastopih v mlajših selekcijah se je vrnil na posojo v matični klub, kjer zaradi "nenogometnih" stvari ni dobil priložnosti za dokazovanje na članski ravni. Luka se je, odločen, da dokaže, zakaj so ga pri Nerazzurih opazili, podal v Celje, tam pa je pod vodstvom Dušana Kosiča v tudi zanj sanjski sezoni osvojil naslov državnega prvaka. Po številnih težavah s poškodbo hrustanca in prestopu v Bravo se zdaj vrača na nogometne zelenice. Pred hitronogim krilnim napadalcem je, če sodimo po tem, kaj je kazal v majici Celja, svetla prihodnost.

Luka Kerin v dresu Celja
Luka Kerin v dresu Celja FOTO: Damjan Žibert

Rorič je od omenjenega Kerina še leto mlajši, a nogometaš z neverjetnim potencialom in nogometno inteligenco, ki jo v njegovi generaciji pri nas premore malokdo. Opiše nam svoje začetke, ki so ga z Gorenjske pripeljali v Domžale, od koder je sledila pot na zahod. V Milanu je imel družbo, prihod je ublažil tudi Kerin, s katerim sta se spoprijateljila pri naših sosedih. Vezist s prefinjenim občutkom za žogo je nase opozoril do te mere, da so ga v Italiji, podobno kot Kerina, priključili treningom prve ekipe. Za las se mu je izmuznil tudi nastop v evropskem tekmovanju v modro-črnem dresu prve ekipe. Posojo na Slovaškem je prekinil Covid in sledila je selitev v Celje, kjer sta se poti obeh gostov znova prekrižali. Po dveh poškodbah stopalnice je bil z zelenic odsoten skoraj leto dni in igralne minute je poiskal pri drugoligaški Iliriji. Odločen je znova pokazati, zakaj je svoj čas veljal za enega najbolj nadarjenih vezistov v Evropi.

Maj Rorič
Maj Rorič FOTO: NK Celje

De Boer, Pioli, Spalleti ... Handanović je velik človek

Našteva Luka Kerin, ko ga povprašamo o tem, kdo vse ga je vodil pri članski ekipi Nerazzurov. Rorič pred tem pove, zakaj je bil zdajšnji trener Napolija po njegovem mnenju že tedaj eden najboljših strategov na svetu in zakaj zdaj to dokazuje. Leto starejši nekdanji soigralec se z njim strinja. Govorili smo tudi o zvezdniških soigralcih, o tem, da si je bil Kerin najbližje s Stevanom Jovetićem, Škofjeločan pa je razkril, zakaj ima v imeniku telefonsko številko Maura Icardija. Seveda je beseda nanesla tudi na enega najbolj legendarnih vratarjev Interja, Samirja Handanovića, ki je po besedah obeh velik igralec in še večji človek.

Tokratno epizodo spletne pogovorne oddaje Fuzbal! smo snemali v Hiši športa
Tokratno epizodo spletne pogovorne oddaje Fuzbal! smo snemali v Hiši športa FOTO: Jan Lukač
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rzui
25. 04. 2023 09.43
+1
Ta 2 sta bila v Interju ko jaz
Definbahija
25. 04. 2023 08.29
Tisti film od mladega Šveda ki gre v Inter je zlo dober. Sam kaj ko na vašem programu lahko samo sanjate o dobrih filmih.