Nogomet

Nedved: Ko je Ibrahimović prišel v Juventus, ni znal zaključevati. Capello ga je izbrusil z dodatnimi treningi

Torino, 11. 10. 2016 17.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Zlatan Ibrahimović velja za izvrstnega napadalca, ki pa je svoj talent izbrusil pod taktirko Fabia Capella, je razkril legendarni nogometaš Juventusa Pavel Nedved. Čeh je priznal, da obžaluje, da mu v karieri ni uspelo zaigrati za Manchester United, katerega član je zdaj tudi Ibrahimović.

Ibrahimović in Nedved še iz časov ko sta skupaj brcala za Juventus.
Ibrahimović in Nedved še iz časov ko sta skupaj brcala za Juventus. FOTO: AP

Švedski napadalec Zlatan Ibrahimović se je v Juventus iz Ajaxa preselil leta 2004, Pavel Nedved pa ga je označil za najboljšega sodelavca, ki ga je imel na zelenici. "Če govorimo o soigralcih, sem jih imel veliko in nikogar nočem užaliti. Če bi moral izbrati enega, bi to bil Zlatan Ibrahimović. Je napadalec, ki lahko prestreže marsikatero podajo tudi v obrambi. Ima strašljivo moč in višino, prav tako pa ga krasi izvrstna tehnika,'' besede žive legende Juventusa Nedveda prenaša Eurosport.

A obenem je Nedved razkril tudi nekaj podrobnosti o cenjenemu napadalcu Manchester Uniteda. Ko je prišel v Juventus, ni znal zaključiti. "Kar vidite danes, je večinoma posledica dejstva, da je Fabio Capello po koncu treninga z njim individualno treniral strele na gol," je obelodanil upokojeni češki nogometaš, ki ima častno funkcijo v Juventusu. Zaključil je, da v svoji nogometni karieri obžaluje to, da mu ni uspelo zaigrati v dresu Manchestra Uniteda. "Žal prestop nikoli ni bil na mizi, bila je zgolj ponudba iz Chelseaja," je dejal Nedved.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

giovanni2
11. 10. 2016 19.50
+3
Za Malmo je odigral 47 tekem in zabil 18 golov. V Ajaxu je igral na 110 tekmah in zabil 48 golov. Kakšno bi šele statistiko imel, če bi "znal zaključiti"! V Juventusu je najmanj zabijal, 92 tekem, 26 golov.