Nogomet

Ne le strelska kriza Cristiana Ronalda, mnogi se sprašujejo, kaj se dogaja s Karimom Benzemajem?

Madrid, 07. 11. 2017 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V vrstah madridskega Reala kljub zadnji prepričljivi prvenstveni zmagi nad Las Palmasom (3:0) ne skrivajo zaskrbljenosti zaradi izjemno slabe strelske forme svojega prvega zvezdnika Cristiana Ronalda. Toda še bolj zaskrbljujoče vprašanje se glasi: Kaj se dogaja z 'ljubljencem' trenerja galaktikov Zinedina Zidana Karimom Benzemajem?

Izkušeni francoski napadalec, ki bo 17. decembra dopolnil okroglih 30 let, se nahaja v hudi strelski krizi, ki ji kar ni videti konca. Še posebej je bilo to očitno na zadnji prvenstveni preizkušnji, ko so varovanci Zinedina Zidana prepričljivo ugnali Las Palmas, toda 29-letni Karim Benzema je tudi pri visokem vodstvu svojega moštva zgrešil kopico zrelih priložnosti.

Napadalec Real Madrida Karim Benzema je v zadnjem času v hudi strelski krizi.
Napadalec Real Madrida Karim Benzema je v zadnjem času v hudi strelski krizi. FOTO: AP
Številni španski mediji se (upravičeno) sprašujejo, kaj se pravzaprav dogaja s prvim napadalnim izborom nekdanjega francoskega virtuoza okroglega usnja. Čeprav so še ne tako dolgo nazaj beli dres nosila ugledna imena, kot so Alvaro Morata, Gonzalo Higuain, Mariano Diaz Mejia, Javier Hernandez - Chicarito in Emmanuel Adebayor, je Zidanov izbor Benzemaja za vodilnega napadalca belega baleta zelo vprašljiv. Španski mediji v zadnjem času namreč ne skoparijo s kritikami na račun Realovih predstav v španskem prvenstvu, ob tem pa se je sredi minulega tedna zgodil še prepričljiv poraz v ligi prvakov s Tottenhamom, kar je še dodatno odprlo diskusijo o zgoraj navedenih imenih, ki bi po navedbah številnih predstavnikov medijev na Pirenejskem polotoku lahko prispevala potrebno širino oziroma dodatno dimenzijo v lovu na nove rezultatske podvige oziroma rekorde. 

Denimo, Gonzalo Higuain je, odkar je okrepil vrste star dame, doživlja drugo nogometno pomlad in spominja na nogometaša, ki si je tako srčno želel uspeti v španski prestolnici, a je od samega začetka živel v senci muhastega Francoza. V dresu bianco-nerrov je samo v tej sezoni dosegel že 9 zadetkov in nič ne kaže, da ne bi ob pomoči svojih agilnih soigralcev iz zvezne vrste nadaljeval z navduševanjem navijačev Juventusa z novimi zadetki tudi v prihodnje. Alvaro Morata je s selitvijo na Stamford Bridge zadel v polno, kar je ne nazadnje dokazal v zadnjem derbiju angleškega prvenstva, ko je Chelseaju zagotovil pomembno zmago nad Manchester Unitedom. Skupno je v tej sezoni zabil že 8 zadetkov za moštvo, ki ga vodi italijanski strokovnjak Antonio Conte.

Javier Hernandez, bolj znan pod vzdevkom Chicarito, sicer ne blesti preveč v dresu angleškega West Ham Uniteda, ki je odpustil nekdanjega hrvaškega selektorja Slavena Bilića, toda odkar se je otresel podrejenega položaja v dresu aktualnega španskega prvaka, je omenjeni mehiški reprezentant precej lažje zadihal in v tem času dosegel 4 zadetke. Chicarito je seveda zmožen še boljših strelskih dosežkov, kar namerava pokazati v nadaljevanju sezone. Mariano Diaz Mejia je s prestopom v nekdanjega serijskega francoskega prvaka Lyona povlekel odlično potezo, kar dokazuje z dozdajšnjimi 9 zadetki. Trenutno je celo bolje razpoložen od Neymarja, ki jih je v dresu Paris Saint Germaina dosegel dva manj. 

Zinedine Zidane za zdaj še ni našel poti iz krize pri vodilnemu dvojcu za doseganje zadetkov Cristianu Ronaldu in Karimu Benzemaju.
Zinedine Zidane za zdaj še ni našel poti iz krize pri vodilnemu dvojcu za doseganje zadetkov Cristianu Ronaldu in Karimu Benzemaju. FOTO: AP

Ob koncu vseh morebitnih Realovih zmot glede izbire napadalcev, ki bi ob trenutni krizi dvojca Ronaldo - Benzema lahko predstavljali dodano vrednost, smo pustili ime Emmanuela Adebayora, ki je svojo srečo našel v dresu turškega prvoligaša Bašakšehirja. Izkušeni, 33-letni napadalec izbrane vrste Toga je v Madrid prispel pred 6 leti, ko se je tedanji trener galaktikov Jose Mourinho na vsak način želel rešiti uslug Karima Benzemaja. Čeprav Adebayor ni dočakal prave priložnosti v belem dresu, je v Turčiji le potrdil svojo nesporno kakovost.

Ali bo Real zaradi mačehovskega odnosa do svojih številnih, nekdanjih napadalcev, ki danes naravnost blestijo drugod po Evropi, utrpel hude posledice ravno v sezoni, za katero je načrtoval nove rezultatske podvige, bodo pokazale nove preizkušnje v domači La ligi in elitni Ligi prvakov. Benzema se prepogosto drži za glavo, o čem pa razmišlja strateg Zidane?  

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (50)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CURVANORD Zanetti
07. 11. 2017 17.25
-2
Benzema v kolikor si ni nic nasparal denarja in se bo konec sezone poslovil od Reala,lahko da prosnjo v Hoferju rabijo hisnika
manucao
07. 11. 2017 17.06
Forsiranje Benzemaja je nekako logično v dani situaciji. Ni več Morate in Mariana tako, da druge izbire nima. Mbape se je odločil za PSG ker je za Real bil predraga a v Barcelonu ni želel. Pod nujno mora Real kupit že v zimskem prestopnem roku še enega napadalca toda v tem trenutku ni prav veliko možnosti. Mogoče sicer kakšno manj zveneče ime.
the provokator
07. 11. 2017 15.29
+5
Ronaldo in Benzema dušita igro, prvi z egoizmom in slednji z zapravljanjem žog. Ni mi jasno zakaj sta zasidrana v začetni 11, ko pa so ju mladci (Isco, Asensio, Vazquez) OČITNO presegli kar se tiče prispevanja k igri (in rezultatov tekem). Sezona je še dolga ampak za slab izid bo kriv Zidane, ki forsira ta dva brezveznjaka.
apodgraj
07. 11. 2017 16.43
+1
NIX50
07. 11. 2017 14.03
+9
Kakšni plastični navijači RMFC... o tistih, ki navijajo za Barco sploh ne bom izgubljal besed. Ko nekomu ne gre in ne zabija golov, je pa takoj najslabši in adijo... a tako zdaj gre??? Za vse tiste, ki ste navijači Reala že dalj časa, pa upam, da vam je jasen pomen KB9 v ekipi. Najbrž ni zastonj prvi STRIKER v Realu že zadnjih 10 let. Res je, da trenutno res ne blesti v zabijanju golov (pa tudi v vsem tem času, ko je pri Realu, se je več krat srečal s situacijo, ko ni zabil gola daljše obdobje... kdo se pa ni, se mar Messi ni nikoli?), vendar pa je njegov POST-UP & BUILD-UP PLAY med najboljšimi na svetu, njegovo sodelovanje s soigralci v napadu, kreiranje igre, odpiranje v prostoru, grajenje žoge, nesebičnost/podajanje in predvsem odrekanje, da je lahko CR7 tisto kar je - NEVERJETNO! Tudi CR je sam povedal, da brez BENZA ni tako dober, kot sicer je (Vsak BATMAN potrebuje svojega ROBINA). Ste se morda kdaj vprašali, da morda pa BENZ vseeno ni v Realu zato, da bi LE zabijal gole? Kaj pa njegove asistence???... in ja, ne igra tipiče vloge 9-ice. Izjemno pripomore, k ustvarjanju napadov Reala... njegov nogometni IQ je vrhunski, zato ga vsi trenerji in igralci spoštujejo. Mar ni osvojil 3x lige prvakov, zraven pa dodal še kopico ostalih trofej?! V Realu trenutno (v dobi CR-ja) ni bolj primernega klasičnega napadalca od KB9. Mislite, da bi Ibrahimović in CR lahko sodelovala bolje? MALO MORGEN... Benzema je 3. najboljši strelec (med trenutno aktivnimi nogometaši, sicer 5.) v LIGI PRVAKOV... pozor... VSEH ČASOV!!! Benzema UCL RATIO je, več kot gol na vsaki 2. tekmi...54 golov v 103-h tekmah. JE TO SLABO? Njegovo gibanje na igrišču (odpiranje prostora, predvsem CR-ju in ostalim napadalno usmerjenim igralcem) in delovne navade so neverjetne. Sicer pa nisem vedel, da so Mourinho, Benitez, Pellegrini in Ancelotti vsi Francozi?! Hmmm... glede na to, da je bil pri vseh naštetih trenerjih v 1. postavi in ključni napadalec. Izkupiček njegovih predstav ne mora biti merjen le v doseženih golih... žal, je to glavna naloga glavnega zvezdnika CR-ja. Tako da, za tiste, ki poznate nogomet in opazite kaj več kot le gole, boste moj komentar popolnoma razumeli in predvidevam, da spoštujete njegovo prisotnost v ekipi... za vse ostale pa. Wikipedia: Karim Benzema ... in ne trosite bedarij, ker ne veste dovolj, da bi pametovali... Se kdo še spomne Benzemajeve poteze proti ATH, ko je preigral 3 igralce in podal Kroosu za stel, z odbite žoge pa je potem Isco zabil gol (2:1)... da so se potem (FCRM) uvrstili naprej in na koncu osvojili ligo prvakov?! Trenutno pač ni v pravi formi in ne zabija golov... ampak menim, da potrebuje eno dobro tekmo, kjer se mu bo odprlo... potem pa sam' PEJMOOO! Pa Lep pozdav ;)
grozjak
07. 11. 2017 14.21
+2
NIX50
07. 11. 2017 14.28
+3
Hehehe... pa ne zjezal XD ... kkšna informacija zmeraj prav pride.
idiu3krasne
07. 11. 2017 14.34
-2
hahaha spet nekomu viška cvetke poganjajo...bla bla bla...in še to...NE Messi ni imel niti približno in je nemora imeti take statistike po 11 tekmah z enim golom...
NIX50
07. 11. 2017 14.51
+5
Ja, najlažji je bit pa Messi FAN ;) ...no, pa sej si zastopu... upam. Ker MESSI al pa CR fani ravno niso znani po odličnem razumevanju nogometa. XD Žal je taka realnost...
CURVANORD Zanetti
07. 11. 2017 21.17
+2
Kaj pa tisti ki nam je Suler oh in ah nogometas,kaksno pa imamo mi razumevanje nogometa?
CevNorc
10. 11. 2017 15.16
Pravi Messi fani se še kako spoznamo na nogomet, prav zato smo njegovi fani, ker to kar on ustvarja sta mogoče zmožna še 2 igralca na obroke delat. Je pa čista resnica, to kar si napisal o Benzu, on je v ekipi, ker se podreja in to opravlja z odliko. Se pa spomnim tekem brez Ronalda, ko se je Benzu odprlo. On je odličen napadalec, a njegova vloga na igrišču ga zavira.
blazter
07. 11. 2017 12.30
+1
Karmim Bremzema.
Kollerik
07. 11. 2017 10.57
-4
Baje se Neymar nekaj pregovarja z Perezem o možnostih prestopa iz PSG v RM, ve kdo kaj o tem? Če je kaj na tem, potem je Neymar najbolj pokvarjenih go*vn, kar jih je v nogometnem svetu......
cripstoned
07. 11. 2017 11.24
+3
neymar pac ve kaj je najvecji nogometni klub in kje bo imel lepo prihodnost....real madrid je zelja vsakega igralca na tem planetu....hvala bogu da ga je barcelona speljala realu pred leti....neymar pa upam da pride v madrid samo kot gost ...
Kollerik
07. 11. 2017 13.13
-1
....Neymar vas bo čim bolj scuzal.... potem pa šel drugam...
grozjak
07. 11. 2017 13.14
+3
o lepi prihodnosti pri realu se lahko pozanima pri legandah, kot sta Raul in Cassilas.......Barca še za maskote lepše poskrbi.......
CevNorc
07. 11. 2017 13.58
+4
Real Madrid želja vsakega nogometaša? Zakaj si Coutinho želi v Barco, zakaj si je Ney želel Barce, zakaj je bil Isco navijač Barce in dal psu ime Messi, zakaj je bog pozabil nate, ko je pamet delil?
CURVANORD Zanetti
07. 11. 2017 17.13
+0
Isco je pesu dal ime Ronaldo in takrat se ni bil pri Realu,za Neymara je Barca vec dala pod mizo ,ti imas spomin kot zlata ribica
CURVANORD Zanetti
07. 11. 2017 17.20
+1
A mi ne bos postregel z podatki,ker oba veva da sem se zlagal
CevNorc
10. 11. 2017 15.21
haha a misliš da sem trend? boli mene, ti dobr veš kako je psu od Isca ime, pa to kok so dal za Neymarja ni pomembno, on je hotel v Barco, to je bistvo..... hvala bogu pa niso vsi za Real in Barco, lep primer sta Gerrard in del Pierro.
totinori
07. 11. 2017 10.52
+3
Tonček pri Atletih ima podobne težave. Pa napadalci Reke tudi.
sakatumi
07. 11. 2017 10.46
-1
Jaz se sprašujem kaj je z Benzemajem odkar je v Realu
ehjaehja
07. 11. 2017 10.30
-3
če bi zidane forsiral asensia tolko kot benzemaja bi asensio čez 3 leta bil najboljši nogometaš na svetu v to sem prepričanin verjetno tudi bo
grozjak
07. 11. 2017 14.25
+2
Drago Kugler
08. 11. 2017 20.11
Kollerik
07. 11. 2017 09.46
+5
Mah, isti problemi z Benzemajem, kot z Suarezom v Barsi.... le da ima RM dolgo klop in se mu odsotnost Benza ne bi poznala, ravno nasprotno. Toda, Zizou in Benz sta zemota....
apodgraj
07. 11. 2017 16.36
+3
Tudi odsotnost Ronalda, se v ekipi Reala , ne bi nič kaj poznala .Problem je v tem ,da sta oba igralca izven vsake forme in bi morala sedeti na klopi za rezerve . Dobro , da ekipo rešujejo drugi , celo obrambni igralci .
Ka pa mislis
07. 11. 2017 09.24
+12
Kot je rekel en komentator na tv iz balkana. Ko benzema dobi zogo, 20 otrok neha igrat nogomet. Karim je v krizi ze 5 let. Tu pa tam ima kak teden prebliska in to je vse. Ni mi jasno kako so morato pustili, benzemaja pa obdrzali.
CevNorc
07. 11. 2017 10.00
+2
Iz istega razloga, kot Giorud pri Arsenalu. Zemo moj zemo.
Inhumed
07. 11. 2017 09.12
+5
Benzema še zdaleč ni slab igralec ampak nikoli mi pa ni bil jasen ves hype okoli njega. Da je Zidane prodal Morato in raje obdržal njega...neverjetno res.
lotmerzanec
07. 11. 2017 08.37
+2
Pred začetkom sezone sem gledal tekmo v kateri je komentator vseh 90 minut poveličeval igro Reala in kritiziral Barcelono!! Ta komentator je tako nisko ocenil Katalonski klub,da sem se močno zbal,da bo Barcelona pristala v drugi ligi!! Zato bi bilo dobro,da za komentatore tekem date objektivne ljudi,ki ne bodo sramotili sebe in hiše,ki jih plačuje!! Ronaldo ni nikoli bil dober igralec le vsi Realovi nogometaši so pred golom morali dati žogo njemu in on je od 5. strelov enega zadel!! Glavni igralci Madridčanov so bili Isco Benzema in Modrič seveda v senci Ronalda!!
Inhumed
07. 11. 2017 09.15
+3
? nevem kje si to gledal ampak večina slovenskih komentatorjev (precej) očitno navija za barco
Ka pa mislis
07. 11. 2017 09.28
+3
Ce bi ti gledal igro reala avgusta in prej, pa igro barce, bi ti blo jasno kaj je govoril. Dve nedsebojne tekmi sta pokazali kje sta bili ekipi takrat.
ares1976
07. 11. 2017 10.56
+1
Derbi je derbi.. Ni neko merilo kaj se bo dogajalo v prihodnosti..
apodgraj
07. 11. 2017 16.42
+2
Tisi dve zmagi Reala proti Barco nista bili doseženi zaradi odlične igre Reala. Barca igrala zelo slabo -strelsko neučinkovito
ZRCC
07. 11. 2017 08.36
+3
Benz je slab že nekaj sezon, to ni nič novega, a se to letos opazi toliko bolj, zato ker tudi sicer izjemna sredina igrišča ni na vrhunskem nivoju.
LAC
07. 11. 2017 08.21
+4
UPAM, DA JIM NI ROK TRAJANJA POTEKEL!?
zajebant2
07. 11. 2017 08.16
-1
Pravilno naj bodo slabi
jebalvisvoju
07. 11. 2017 07.37
+1
francozcek brani francoski ponos u realu.. Benzema blesti kot Katanec v naj letih hahh...
apodgraj
07. 11. 2017 08.15
+7
Ne le slaba strelska forma Ronalda , tudi njegova igralna forma na najnižjem nivoju . Malo čuden komentar Obreza , Ronaldo je trenutno v slabi formi , ampak, da se razumemo v strelski formi .Torej je za Obreza igra Ronalda vrhunska. Priložnosti , ki jih danes zapravlja po tekočem traku , so bile v preteklosti zanj mala malica . Torej , ni problem v strelski formi ampak tiči v njegovi slabi igri.
Symbolic
07. 11. 2017 09.47
+2
Angers vs PSG 0:5... Večkrat sem omenil: Mbappé prihaja! To kar je naredil pri tretjem zadetku PSG-ja (asistenca Cavaniju), ne vem, če bi še kakšen drug igralec tega zmožen... Če je kdo gledal to tekmo, bo vedel zakaj to pišem... 32-letni Ronaldo, 30 letni Messi (kapo dol obema)počasi se bosta posčlovila... prihaja 18-letni "mulo": borben, hiter, odlična tehnika in tudi pregled na igro... to je Kylian Mbappé!
Kollerik
07. 11. 2017 13.14
Symbolic
07. 11. 2017 14.25
Trend01
07. 11. 2017 16.41
-1
Vsa čast nesporni inteligenci nogometa na 24ur + nekateri drugi zraven. Kylian Mbappé je dober nogometaš. Zanimiva "ugotovitev". Čudno, da še Tonček ni potrdil.
CURVANORD Zanetti
07. 11. 2017 20.14
+1
A ga bos trend oznacil za muho enodnevnico?Tako kot si Kane-ja
Symbolic
08. 11. 2017 17.41
+2
Zanetti, vsak se lahko zmoti, to je človeško, tudi tisti, ki se imajo za nekaj več kot navaden serijski izdelek, samo eni tega ne priznajo... S takimi je res hudič! Tebi pa: + + + !
apodgraj
09. 11. 2017 09.05
+2
Trend - Nisi ti prava oseba , da kar tako po "gostilniško " trosiš svoja spoznanja in ugotovitve in vse imaš za ljudi s premalo inteligence. Ne da si postal sarkastičen , postal si celo nasilen. Edini na tem portalu , ki ve vse in se nikoli ne zmoti . Pregovor pravi , kdor dela tudi greši . Vsak , ki ima svoj pogled in ne razmilja tako kot ti , je tvoj nasprotnik , celo sovražnik . Če nič ne delaš , potem ne moreš grešiti . Ukvarjati se s statstiko in jo prodajati , kot tvojo avtorsko delo , še ne pomeni ,da si s tvojim IQ-jem drugi Einstain .
Symbolic
09. 11. 2017 11.23
Bravo apodgraj, končno, da en reče bobu BOB! + + +