Nogomet

Naslednji poizkus samomora: Tokrat sodnik belgijske 2. lige!

Bruselj, 28. 11. 2011 10.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem ko je pred kratkim poizkušal narediti samomor nemški nogometni sodnik Babak Rafati, si je skušal pred drugoligaškim dvobojem soditi še belgijski delivec pravice Chris Schelstraete. V rokah je držal fotografijo soproge in otroka.

Nogometno Evropo še naprej pretresa skorajšnja tragedija pred dvobojem Bundeslige, ko si je skušal življenje vzeti glavni sodnik dvoboja med FC Kölnom in Mainzem Babak Rafati. Po dogodku, ki je dvignil na noge vodstvo Bundeslige, izredno novinarsko konferenco pa so sklicali pri Nemški nogometni zvezi in posledično sprožili obsežno preiskavo, so se dogodki ponovili v Belgiji.

Nogomet logotip
Nogomet logotip FOTO: Damjan Žibert

Tokrat pred dvobojem 2. belgijske lige med Tubizejem in Brusljem. 37-letni Chris Schelstraete si je namreč na stranišču garderobe, namenjene sodnikom, prerezal žilo, v rokah pa je držal fotografijo žene in otroka. Glede na to, da bi se moral dvoboj že začeti, njega pa kot prvega pomočnika še ni bilo na zelenici, se je drugi pomočnik odločil, da preveri, kaj se dogaja, in naletel na grozovit prizor.

Na tleh je bila luža krvi in nož. Zahvaljujoč hitri reakciji zdravniškega osebja je sodnik preživel. "V kratkem bomo pripravili sestanek z vsemi sodniki in jim skušali zagotoviti pomoč psihologa," je po neljubem dogodku povedal predsednik belgijske sodniške organizacije Robert Jeurissen. Prvenstveni dvoboj je bil razumljivo odpovedan, a to je ta hip najmanjši problem. Bolj skrb vzbujajoče je dejstvo, da nogomet postaja vse bolj podoben črni kroniki. Potem ko si je skušal soditi Rafati, je samomor storil selektor Walesa Gary Speed, poizkus samomora pa je sedaj pretresel še Belgijo.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bajs1968
28. 11. 2011 13.08
+2
stave so ga pokopale.......skor
povrsniste24kur
28. 11. 2011 11.20
+13
zdaj se bo počasi začelo razkrivat, kako zelo določeni ljudje poskušajo manipulirat tekme le zato, da bi se sami okoristili. če bo šlo tak naprej, počasi noben več ne bo igral športnih stav.
Hachi
28. 11. 2011 11.00
+15
mislim, da bi bilo potrebno malce bolj poostriti nadzor nad pritiski na sodnike. po mojem vsakodnevno dobivajo groznje in moznosti podkupovanj. verjetno jih kar precej podleze tem pritiskom, vendar, ko podlezejo enkrat, se zadeve peljejo v nedogled, doklet se pac clovek ne zlomi.bolj kot psiholog, bi prav prislo to, da bi raziskali ozadja teh samomorov oz. poskusov, ter zascititi posameznike. ve se, da so v nogometu ogromne vsote denarja in se s stavami ukvarja nemalo vplivnih kriminalnih zdruzb. upam,da se te zadeve cimprej uredijo!
povrsniste24kur
28. 11. 2011 11.23
+14
ne le v nogometu, tudi v košarki, tenisu, hokeju, rokometu, odbojki, ni ga športa, kjer ne bi bilo nameščanj vsaj vsake toliko časa...
Slava_Rusiji
28. 11. 2011 10.45
+12
Ni dobro, ni dobro stanje po svetu. :S