Nogomet

Napoli zamenjavo za Higuaina našel v nesrečnežu Eura Miliku, Song iz Barcelone prestopil v Rubin

Neapelj, Barcelona, 02. 08. 2016 09.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Navijači Napolija so z gromkim aplavzom pozdravili novega napadalca Arkadiusza Milika, ki so ga sinje modri pripeljali kot odgovor na odmevno slovo prvega strelca Gonzala Higuaina. Vročekrvni Neapeljčani bodo seveda upali, da bo Milik, ki se na EP v nogometu ni ravno izkazal, podobno strelsko uspešen kot Argentinec.

Milik (na fotografiji) proslavlja svoj zadetek Severni Irski v skupinskem delu EP.
Milik (na fotografiji) proslavlja svoj zadetek Severni Irski v skupinskem delu EP. FOTO: AP

Napoli je v ponedeljek zvečer potrdil prestop poljskega napadalca Arkadiusza Milika, ki se na stadion San Paolo seli kot zamenjava za Gonzala Higuaina. Ta je v tretjem najdražjem prestopu vseh časov za 90 milijonov evrov pred dnevi odšel v vrste velikega rivala Juventusa in izzval hud gnev med privrženci sinje modrih, ki so navdušeno pozdravili 22-letnega Poljaka na uradni predstavitvi moštva na osrednjem mestnem stadionu (glej tvit spodaj), kjer so nato odigrali prijateljsko tekmo z Nico. Milik ob zmagi s 3:0 (2x Koulibaly, Mertens) ni sodeloval, glede na to, da je šele med tednom po nastopanju na Euru 2016 prestal zdravniški pregled. Milik je v Franciji zelo uspešno zastopal belo-rdeče barve Poljske, ki jo je v četrtfinalu šele po izvajanju najstrožjih kazni izločila kasnejša prvakinja Portugalska, je pa bil Milik na prvenstvu med tistimi napadalci, ki so bili glede na priložnosti med najmanj učinkovitimi. Podrobnosti prestopa iz Ajaxa še niso znane, povsem jasno pa je, da Milika čaka izjemno težka naloga ob stopanju v čevlje "izdajalca" Higuaina. Argentinec je v tem letu podrl italijanski rekord po številu zadetkov v eni sezoni, Milik je po drugi strani za nizozemskega velikana Ajax nazadnje prispeval 21 zadetkov v sezoni 2015/16.

Rusko zasedbo Rubina iz Kazana je medtem okrepil Alex Song, bivši nogometaš Barcelone, ki je bil zadnji dve sezoni posojen West Ham Unitedu. 28-letni Song, ki je za reprezentanco Kameruna zbral 49 nastopov, z Barcelono pa je bil 2013 španski prvak, v Kataloniji ni navdušil, v Rusijo pa se je preselil kot prost igralec po sporazumni prekinitvi pogodbe. V Kazanu bo igral pod vodstvom španskega trenerja Javierja Gracie, ki je maja letos podpisal štiriletno pogodbo po več kot uspešnem vodenju Malage.

Sprejem za Milika na stadionu San Paolo:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

-1
Hvala song ker si odsel..tudi alves.se vermalen pa mathieu pa se kdo bi se nasel...odpada en kup...srecno vsem drugje..pa pejte rajs uzivat lajf..dnara imate tako dovolj...