Nogomet

Najbolje plačani nogometaš na svetu denar zapravlja v Disneylandu: Tevez znova živcira navijače Šanghaja

Šanghaj, 16. 04. 2017 13.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Argentinski zvezdniški napadalec Carlos Tevez je poskrbel za novo veliko zgražanje ljubiteljev nogometa na Kitajskem. Tevez, ki je z lanskim prestopom v kitajski klub Šanghaj Shenhua postal najbolje plačani nogometaš na svetu, je zaradi poškodbe izpustil prvenstvo tekmo. A poškodbe ni zdravil doma, ampak se je odločil za obisk Disneylanda.

Carlos Tevez
Carlos Tevez FOTO: Reuters

Carlos Tevez s svojim ravnanjem uspešno nadaljuje z dokazovanjem, da največja plača na svetu ni predpogoj za največjo prizadevnost, učinkovitost in delovno vnemo. Teveza, ki dobiva kar 38 milijonov evrov na sezono od Šanghaja Shenhue, so navijači opazili, kako se zabava v tamkajšnjem zabaviščnem parku. S čimer ne bi bilo prav nič narobe, če Argentinec istega dne ne bi imel pomembne tekme v okviru kitajske premier lige, ki jo je izpustil zaradi poškodbe. Argentinski napadalec je bil že tarča ostrih kritik, potem ko ni mogel preprečiti šokantnega izpada njegove ekipe iz azijske lige prvakov. Shenhua je doma izgubila z avstralskim moštvom Brisbane Roar z 0:2.

Triintridesetletni Tevez niti za trenutek ni pokazal, da je vreden 38 milijonov evrov na sezono, zato je avstralski klub po tekmi na svojem Twitter profilu sarkastično zapisal - Carlos who? (Carlos kdo?). Za Teveza, ki je bolje plačan kot Cristano Ronaldo pri Real Madridu ali Lionel Messi pri Barceloni, je nato sledil nov hladen tuš. Ko so ga opazili v šanghajskem Disneylandu, namesto na tekmi, ki je bila istega dne. Fotografije, kako se sprehaja po zabavišču, namenjenem zlasti za otroke, so se z neverjetno hitrostjo razširile po spletu. Kitajski blogerji in forumaši pa so s pikrimi in zajedljivimi komentarji zasuli spletne forume.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Plačujemo mu nekaj deset milijonov, zato da bi lahko imel turistični ogled Šanghaja", je zapisal eden od ogorčenih navijačev. Drugi pa se je čudil: "Zanima me, ali mu Shenhua plačuje tudi za stroške njegovega pohajkovanja po Disneylandu." V klubu umirjajo navijaške strasti ter branijo svojo investicijo v argentinskega nogometaša: "Zaradi poškodbe mišice, ki jo je staknil na prejšnji tekmi, ni bil pripravljen za tokratno. Na lastno pobudo se je odločil, da bo obiskal Disneyland in prav nobenega razloga ni, da bi ga kaznovali," so za francosko tiskovno agencijo AFP dejali v klubu. Argentinčeva odsotnost se sicer prav nič ni poznala pri učinkovitosti moštva, saj je Šanghaj Shenhua premagal Changchun Yatai s 3:2. Tevez je od prihoda v klub zadel zgolj en gol na štirih tekmah, na katerih je igral. Shenhua je trenutno na 11. mestu prvenstvene lestvice.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

idiu3krasne
17. 04. 2017 10.00
Rižolinoti so kupili pameti z Tevezem ...pa ja nebo namesto po Dizniju šetal po Šanghaju...haha retardi ...on je tam da še pokasira kol se da pa pol v ARG.
selecao
16. 04. 2017 21.14
Pa ja Kitajčki niso mislili, da je Tevez k njim prišel špilat fuzbal. Ne on je prišel zaslužit. On je svoje v nogometu dal skozi. No kitajčki se boste že naučili.
MaMbUnDoNaGuMbE
16. 04. 2017 16.50
-5
Kolikor jaz vem je najbolje plačan nogometaš Cristiano Ronaldo ,ki je kot prvi presegel 1mlrd v pogodbah.....če se ne motim seveda....
zbuks
16. 04. 2017 17.09
+9
Placo v klubu ima boljso tecez...ronaldo dobi skoraj 1 mrd od prodajo gat homicem
idiu3krasne
17. 04. 2017 10.00
+0
Cristina ja najbolje palčana v Maroku...Badr dobro ve.
rovte
16. 04. 2017 14.43
+2
Če ni sposoben za igro lahko gre kamorkoli hoče, a so kitajčki mislili, da je vsemogoči in da bo preprečil izpad kluba iz lige.