Nogomet

Na odlični tekmi Chelsea in Watford remizirala

London, 26. 12. 2015 19.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Matjaž Ambrožič
Komentarji
3

V londonskem derbiju v 18. krogu v angleški Premier League sta se pred 41.620 gledalci na stadionu Stamford Bridge pomerila Chelsea in Watford. Zanimiva tekma se je končala z remijem 2:2.

Diego Costa je dosegel oba gola Chelseaja, zaradi petega rumenega kartona pa bo izpustil derbi proti Manchester Unitedu.
Diego Costa je dosegel oba gola Chelseaja, zaradi petega rumenega kartona pa bo izpustil derbi proti Manchester Unitedu. FOTO: Reuters
To je bilo prvo srečanje, ki ga je z domače klopi po dobrih petih letih spet vodil Guus Hiddink. Zanimivo je, da je trener gostov, nekdanji španski reprezentančni branilec Quique Sanchez Flores pred osemnajstimi letih igral v moštvu Valencie, ki ga je ravno tedaj nekaj mesecev vodil prav Nizozemec.

V tekmo so precej bolj odločno vstopili domači, ki so do 18. minute uspeli izvesti nekaj obetavnih akcij, a bolj resnega posredovanja Heurelha Gomesa, vratarja Watforda, niso uspeli izsiliti. Po manjši paniki, ki jo je pred domačimi vrati zakrivila površna komunikacija med vratarjem Thibautom Courtoisom in branilcem Garyjem Cahillom, so gostje zaslutili svojo priložnost. A je Diego Costa po zadetku v 32.minuti prvi razveselil domače navijače, ki danes niso več vzklikali imena pred desetimi dnevi odstavljenega trenerja Joseja Mourinha.
Watford se po vodstvu domačinov ni ustavil. Zaradi igranja z roko Nemanje Matića, je sodnik Andre Marriner pokazal na belo točko. Najstrožjo kazen je v izenačenje rutinsko spremenil Troy Deeney.

Takoj po odmoru so spet pritisnili igralci Chelseaja. A je v
57. minuti sledil izjemno nevaren napad gostov in čudovita obrambra Courtoisa. Domači so v nadaljevanju te akcije posredovali zelo lenobno, tako da žoge niso uspeli pošteno izbiti. Po strelu Nigerijca Odeina Ighaloja, se je ta odbila od Cahilla in pristala v mreži. Vodstvo gostov je spet razjezilo domače, ki so po sijajnem protinapadu preko Diega Costa ponovno izenačili; vrhunsko je z desnega boka diagonalno podal Willian.

Guus Hiddink je ob povratku na klop Chelseaja videl remi svojih varovancev.
Guus Hiddink je ob povratku na klop Chelseaja videl remi svojih varovancev. FOTO: Reuters
Zadnja četrtina obračuna je minila v prevladi modrih. Ta se je še okrepila po menjavi Pedro - Eden Hazard, saj je Belgijec izvedel nekaj navdušujočih preigravanj. Deset minut pred koncem ga je na levem robu kazenskega prostora prav nerodno zrdušil Valon Behrami in sodnik je Chelseaju takoj prisodil enajstmetrovko. Na izvedbo se je pripravil Oscar, ki je izvajanja kazenskih strelov pred tedni prevzel prav od Hazarda. Ob strelu mu je spodrsnilo, tako da je žoga zletela visoko čez prečnik. Do konca domači kljub nekaj dobrim poskusom niso uspeli doseči zmagovitega zadetka. Edino kar pa je uspelo, in to Diegu Costi, pa je bilo zaradi nepotrebnega prekška prejeti peti rumeni karton v sezoni, kar pomeni, da v ponedeljek ne bo smel nastopiti na derbiju na Old Traffordu, kjer Manchester United pričakuje aktualne prvake.

Manadžer Watforda Sanchez Flores je po tekmi povedal, da je z razpletom, pa čeravno se njegovi ekipi ni posrečilo zmagati že petič zapored, zelo zadovoljen. "Chelsea vselej igra hitro, tako da se je braniti proti njim zelo zahtevno. Danes so bili domačini še posebej agresivni, saj so želeli na svojega novega trenerja narediti dober vtis." Ob tem je Španec pristavil tudi anekdoto: "Veste Hiddink je zelo zabaven mož, zelo dobro se ga spomnim iz časov, ko sem igral pri Valencii. Med tekmo je zelo naglas Ivanoviću naročil, naj gre v napad, s poudarkom 'ampak ne tako kot nekoč Flores'. Dobra šala, kajne. Tudi jaz sem, tako kot Ivanović, igral na položaju desnega branilca."

Novi trener Chelseaja je po tekmi povedal, da je razumljivo malce razočaran zaradi doseženega izida. "Nemara si je Watford z dobro ogranizacijo točko celo zaslužil. Ne smemo pozabiti, da smo prekinili njihov zmagovalni niz. Vsekakor pa me zelo veseli reakcija mojega moštva po zaostanku. To je zelo pomemno. Obenem je zame važno tudi to, da v ekipi ustvarim ravnotežje. Zato sem ob odmoru na klop poslal Cesca Fabregasa in namesto njega uvedel Johna Obija Mikela. Chelsea je zelo napadalno usmerjena ekipa in za dosego boljšega ravnotežja notraj nje, se moram oprijeti tudi takih rešitev. Izostanek Diega Coste na ponedeljkovi tekmi je za nas neprijeten. V naslednjih 24-ih urah moram najti rešitev," je zelo sproščeno in hkrati zbrano pojasnil Hiddink.
Pasica Matjaž Ambrožič
Pasica Matjaž Ambrožič FOTO:

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BOZICEKSLO
26. 12. 2015 20.35
-11
Chelsea nikoli ni odigral odlicne tekme vse ven iz tega bednega kluba
messi007
26. 12. 2015 20.06
-7
AMBRO NIMA POJMA,,,,
Lion power
26. 12. 2015 19.34
+11
Fajn tekma. Če bi tako odločno igrali kot so po zaostanku vsako tekmo se nebi nahajali tam kjer se.