Nogomet

FOTO: Na mestnem derbiju Atletico 'razbil' Real, brez moči tudi povratnik Ronaldo

Madrid, 07. 02. 2015 18.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V 22. krogu španske Primere Division sta se na madridskem mestnem derbiju "udarila" Atletico in Real. Na stadionu Vicente Calderon je bilo tokrat kar 4:0 za gostitelje, ki so se veselili visoke in prestižne zmage proti galaktikom.

Derbi se je presenetljivo razpletel z visoko zmago domačega Atletica, ki je zadal hud poraz mestnemu tekmecu Realu, navijači domače zasedbe so se veselili visoke zmage s 4:0. Trener Atletica Diego Simeone je pustil Oblaka na klopi in stavil na začetno enajsterico Moya, Juanfran, Miranda, Godin, Siqueira, Tiago, Gabi, Arda, Koke, Griezmann in Mandžukić, trener Carlo Ancelotti pa je na igrišče poslal naslednjo postavo: Casillas, Carvajal, Varane, Nacho, Coentrao, Khedira, Kroos, Isco, Bale, Benzema, Ronaldo.

Atletico si je veliko prednost priigral že v prvem delu prvega polčasa, saj je bilo v 18. minuti na semaforju že 2:0. V 14. minuti je gol dosegel Tiago, ki je silovito ustrelil z roba kazenskega prostora in zadel gol, žoga je šla pod vratarjem Casillasom, le štiri minute zatem je bilo že 2:0. Gol je dosegel Saul, ko je atraktivno zadel s "škarjicami". Galaktiki so tokrat igrali s povratnikom Cristianom Ronaldom, ki je odslužil kazen, manjkala pa sta Ramos in James Rodriguez, ki sta se poškodovala v prejšnjem krogu La lige. Vodstvo ob polčasu so gostitelji nadgradili v drugem polčasu, ko so dodali še dva gola. Najprej v 67. minuti gol dosegel Griezmann, piko na i dobri predstavi Atletica pa je postavil Mandžukić v 89. minuti za končnih 4:0. Real vseeno ostaja na prvem mestu ligaške razpredelnice.

Veselje nogometašev Atletica ob golu na derbiju z Realom.
Veselje nogometašev Atletica ob golu na derbiju z Realom. FOTO: Reuters

Izid:
Atletico Madrid - Real Madrid 4:0 (2:0)
Tiago (14.), Saul (18.), Griezmann (67.), Mandžukić (89.)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (577)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

StarDeluxe
09. 02. 2015 18.23
Ufff..., jbt...al so jih napokal. :)
ledr
09. 02. 2015 13.58
+1
No, še enkrat se je iskazalo, da polizani oz. Kristinca nikakor ni najboljši igralec Reala ampak je to Ramos! Ko ni Kristince, Real vseeno zmaguje. Ko ni Ramosa pa???
Robert Flisar
08. 02. 2015 18.27
+7
Povem,vam to,sem strasten navijač Reala,kot nobeden tu gor.In ne samo,od daleč.Ne simpatiziram nobenega igralca Reala.Igralci pridejo,odidejo,grejo v pokoj,pridejo,drugi,so zmage,so porazi,so dobri časi,so hudi časi.Šport je kot življenje.Enkrat,poln sreče,drugič žalosten.Pri tem,pa priznam,da je Messi,dosti,boljši igralc,od Ronalda,med njima je tako velika razlika.Vzamimo nekaj argumentov.Ronaldo,nikoli ni vedel preigravat,in nikoli ne bo,Messi je v tem segmentu doktor proti Ronaldu.Ko Messi vzame žogo veš,da je pri njem varna,da bo nekaj iz tega,da mu je težko vzeti,če pa mu že vzamejo žogo,je to v 99 odstotkih prekršek,nad Messijem,a kaj počne Ronaldo,izgubi žogo,potem je protinapad,on še pa še celo večnost valja po tleh,medtem,ko nasprotnik gre v kontro.Ronaldo,odkar je prišel v Madrid,več ne ve streljat proste strele,ta elemnt mu je v Unitedu šel na roko,pri tem tudi Messi,ni ne vem,kaj boljši,bar en zadetek več doseže kot Ronaldo,ali bar strelja prek živega žida,Ronaldu tudi to preveč ne uspeva.Igra z glavo,v to se ne bom spuščal.Skratka,Messi je boljši,kot Ronaldo,pri Messiju je žoga varna,pri Ronaldu pa ne.Pri Realu sta samo,dva igralca,ki vesta žogo zadržat,katerima res težko vzameš žogo,in to sta Modrič in Isco
LaDecima
08. 02. 2015 19.21
+2
In Kroos :) Drugace pa popolnoma objektivno. Preigavati je znal v MU, hitrejsi je bil, pa proste strele tudi redno vadil.. v madridu pa se "opustio". Drugace pa je treba priznati, golgeter je :) Za moje pojme bi bila igra Reala boljsa brez Cr-ja, nevem pa kako bi bilo z realizacijo priloznosti, ki jih Cr odlicno izkorisca(penali,tap-ini ipd..) Hazard/Reus namesto Crja :):):):):)
Robert Flisar
08. 02. 2015 18.11
+0
In vsi,ki sedaj vidite padec Reala,in tako naprej,veste,kako rečejo.Zarečenega kruha se največ poje.Atletico,je zadnje čase Realu rak rana,proti kateremu še niso našli zdravila...Enostavno,ne vejo igrat proti njim
Robert Flisar
08. 02. 2015 18.08
+1
V letošnji sezoni sta Real in Atletico,s to tekmo vred odigrala 6 tekem,Real ni dobil niti ene.To sta dva superpokala,prvenstvo,2 tekmi španskem pokalu,in ta tekma včeraj.Če še vzamemo nekatere tekme Reala proti Atleticu iz prejšnje sezone,vse to,da mislit,kako za vraga niso iz teh tekem proti Atleticu,se nič naučili,sem strasten navijač Reala,in sem bil milijon procentov,prepričan,da bodo izgubili,nisem,pa predvidel,da bo 4:0,nekje 2:1,ali 3:1. Vrnimo se,k temi,kako,bar iz teh 5 tekem iz letošnje sezone,niso nič naučili pri Realu.Kako,niso uvideli,da Atletico igra tako agresiven trd nogomet,takšna igro najbolj razvijejo proti Realu.In zakaj Real,ni mogel igrat,tako agresiven nogomet.Kot drugo,vidi se,da je Cassillas,postal vratar golove črte,vsak pametnejši,in ki je videl Cassillasa branit v najboljših časih,vidi in ve,da je sedaj postal golman golove črte,in,da enostavno ne upa več it na udarce iz kota,na predložke,ko je gužva v kazenskem prostoru,mogoče zato,ker ni več prepričan vase,ali se boji,da bi utrpel,kako poškodbo,in da bi ga potem Navas,izrinil iz prve enajsterice,kot se je zgodilo,ko se je poškodoval in ga zamenjal Diego Lopez.Verjetno,je nekaj na tem..Kot tretje,videlo se je,da ko je Real napadal,je vseh 11 nogometašev Atletica,bilo za žogo,tu pa tam,je edino Mandžukič,ostal spredaj,to je bilo mogoče štrikrat na tekmi..Ko pa je Atletico napadal,koliko Realovih igralcev,je bilo za žogo,4,5,6 največ,bar poglejte pri golih.Najbolj,pa me je jezilo,da tista,dva šminkerja,sploh se nista vračala v obrambo,s tem mislim na Ronalda in Balea.Včeraj,je še največ pri Realu boril Isco,ki pa ni imel nobene pomoči pri soigralcih,trudil se je tudi Kroos,Carvajal in Varane,a kaj,ko so bili skoraj brez pomoči soigralcev.In včeraj,se je videlo,kaj pomenita Ramos in Marcelo...In ne moreš pričakovat od igralcev,ki dobivajo,drobtinice igranja,da bodo zdaj harali...In ali vam je logično.Ancelotti zamenja Khediro - Jesse,in potem Isco - Illaramendi,ali se van to zdi logično.Prvo vzame iz igre Khediro,kasneje,pa v igro pošlje Illaramendija,igralca,ki igra na iszo poziciji kot khedira,defenzivca,ali je to logično..
7strel
08. 02. 2015 17.02
+2
real se za to sezono nebo vec pobral... lahko pricakujemo vse bolj slabe predstave, prisel bo camp nou messi neymar suarez bomba petarda 100% peralcek se bo pa joko pa delal kisle obraze
meskic
08. 02. 2015 14.48
+12
Pa naj še kdo rece, da Barca ima slabso obrambo od Reala. V zadnjih 6 sezonah v la ligi je Barca po koncu sezone vedno imela manj prejetih golov. Tudi v tej sezoni kaze na isti scenarij. Real je prejel enkrat vec golov od Barce (22:11) do sedaj.
VECCHIASIGNORA
08. 02. 2015 14.38
+14
"najvecji revez je tisti, ki nima nič razen denarja..".. ok, real zadnje čase šepa, ni frke, se bo pobral..snoči ATM igral fenomenalno zato niti ni nek čudež, no, 4:0 malo preveč..ronaldo? nogometna smešnica, zame je vedno bil smešen povprečnež in hvala mu, da to potrjuje -nula! če je vsaj malo čolovek naj zlato žogo nekomu pokloni, komerkoli- ne bo zgrešil....... danes pa tekma, kjer zna bit še ena super tekma..a le za koga? če real želi, kot pravi obraz: "žikino kolo" naj se rešijo fanta z imenom ronaldo in bodo v momentu simpatični..
Ka pa mislis
08. 02. 2015 12.31
+9
Realu za vceraj bi blo treba vzet 5 pik
Eva Pecnik
08. 02. 2015 22.07
+2
Mogoče bi jih to streznilo js. To verjetno ne vpliva, samo so dosti bolje igrali, preden so prevzeli prvo mesto na prvenstveni lestvici, zdaj pa igrajo, kot bi bilo že vse odločeno. Čisto nič motivirano, nekaj na približno. Mene moti samo ta odnos, ki so ga včeraj imeli. Če bi se borili kot levi, pa pač s to zasedbo nebi zmogli, okej, ampak je bilo včeraj videti vse prej kot borbenost na igrišču. Če bi bili borbeni, sem prepričan, da bi kakšen gol že spackali, predvsem bi jih pa manj prejeli. Tako pa noben ne verjame, da je včeraj igral Real, ki je še nedavno nazaj nanizal 20+ zmag.
LocoBlanco
08. 02. 2015 12.31
+0
O temu članku, ki ni objavljen v celoti in je prirejen ne mislim izgubljati besed! Lahko pa povem svoje mnenje, da sem pričakoval poraz RM-a, ampak tisto kar me najbolj muči je to, da smo igrali zelo, zelo slabo! Vem, da ni bilo polovice 1. postave (Pepe, Ramos, Marcelo, James), ampak še vedno bi igralci morali dati več od sebe ne pa, da so odigrali tekmo tako, kot so jo! Ko smo igrali z Barcelono in so nas zmagali 6-2 in 5-0, ko smo l. 2009 igrali proti Lpoolu v gosteh so nas premagali z 4:0 in nazadne proti BVB, ko so nas premagali 4:1 smo vsaj pokazali pogum in željo po zmagi! To kar sem pa včeraj gledal je, pa neverjetno žalostno za nas navijače, ker klub, kot je RM se je po mojem mnenju predal že v prvih 20minutah, ko smo gubili že z 2:0. Igralci so bili demolizirani in daleč od tega, da so bili motivirani in so hoteli zmagati. Skratka žalostno! Lahko samo čestitam AtlM-u, ki so nas nadigrali v vseh segmentih igre in so dokazali, da so trenutno oni tisti, ki vladajo v Madridu, pa čeprav je RM še vedno 1. na lestvici! Kar se tiče, pa RM in njihove igre, pa upam, da Carlo malo stisne igralce in naj se začnejo zavedati za kakšen klub igrajo, kolikšne plače imajo in da začnejo igrati kolektivno! Ni še vse izgubljeno in še vedno se lahko vrnemo. #iHALA MADRID!
WHog
08. 02. 2015 13.28
+4
Da smo igrali zelo slabo ? Kero pozicijo si ti igral ?
sportko47
08. 02. 2015 13.37
+5
OMG 12
08. 02. 2015 14.04
-1
LocoBlanco lepo povedano, se strinjam z napisanim.
kemakol
08. 02. 2015 10.35
-2
vezna linija pri realu za nič ,komentator katasrofa se vid da je navijač barcelone
whysoserious5
08. 02. 2015 12.49
+11
Symbolic
08. 02. 2015 14.58
+6
Ja... "odlično" (?) je komentiral: "El Ninho podal Torresu!"... pred tem pa "Tiago poslal žogo vodoravno v tla!"... Pa skoz je govoril o splošni nadmoči AtM-a (ne samo na tej tekmi) kar je bolj zvenelo kot poudarek, da je Real toliko slab...
47
08. 02. 2015 10.23
-3
ko so pa navalil barcini navijači s komentarji :) jbg.slaba igra! ATM v vseh pogledih bol igrau zasluženo zmagau...real pa se mor in se bo pobral spet...
+3
ne na pamet, nekaj pobirat kam se bo pobral? to je to nimajo za burek:) resno mislim!!!
47
08. 02. 2015 11.52
-4
fihner
08. 02. 2015 18.13
+1
troll-face
08. 02. 2015 10.19
+12
vsi vemo kdo je tina maze , kdo pa je ronaldo ? kakšen dres je imel včeraj ?
CURVANORD Zanetti
08. 02. 2015 10.31
+10
Klavdij Volk
08. 02. 2015 10.02
+2
Veste kaj mi ne dopade na teh Šanskih igralcih?Da imajo skoraj vsi te grde rade kot islamisti,đihadi..Če imajo premalo denarja za brivnik alilametke jim ga jaz posodim..Sramota za real,dokler ne boModriča bo boga mati..
Lublan?an
08. 02. 2015 12.10
+1
Se čisto strinjam z vami,Modrič jim dosti pomeni.
Nepomembn
08. 02. 2015 09.59
+20
Tko slabega reala pa že dolgo nisem videl.res se jim je poznala odsotnost nekaterih ključnih igralcev,še posebej marcela in ramosa.nacho se ni pripravljen za velike tekme,coentrao pa tudi ni več isti kot je bil v eri mourinha.bbc je deloval zelo bledo,kroos daleč od predstav na svetovnem,edino isco bi si zaslužil pozitivno oceno.upam da se poberejo in da bomo spremljali napeto končnico la lige. visca barca.
CURVANORD Zanetti
08. 02. 2015 09.58
+7
V Spanski ligi se bo napeto
petervodeb
08. 02. 2015 09.35
+66
CR je najboljsi carovnik. Vedno izgine na velikih tekmah
LaFerrari
08. 02. 2015 09.41
+12
Robert Flisar
08. 02. 2015 18.13
fihner
08. 02. 2015 18.14
***********************************************************
frenk72
08. 02. 2015 09.33
+20
a ronaldo je špilo al je biv na klopi
petervodeb
08. 02. 2015 09.35
+4
LaFerrari
08. 02. 2015 09.31
+35
no polizančki,včerajšnja tekma je dokaz da je SIMEONE mel prav ko je reko da je MESSI boljši kot ronaldo,bale,benzema skupaj
47
08. 02. 2015 10.10
-3
sploh tega nkol ni reku...to kr neki tle na 24 ur pišejo da se tak k ti pol počut mal bolje
petervodeb
08. 02. 2015 11.25
+4
seveda. teb je pa ronaldo reku da si najpametnejsi
47
08. 02. 2015 12.05
-5
jst poznam pač več portalov ne sam 24 ur in na nobenmu ni pisal daj kj tazga simeone reku... to sam pač tle pišejo da se lahko mal kregate med sabo...in stem oni več keša dobijo k se pol več komentira! kokr vidm si ti tle najbol pametn k maš res pametne komentarje
dejanfaca
08. 02. 2015 09.24
+6
Real went on Vicente Calderon 4 nothing