Nogomet

Pomagajmo hudo bolnemu Goranu - na dražbi ponujamo dresa Buffona in Messija s podpisom

Ljubljana, 07. 03. 2018 16.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ne mine teden, ko v redakcijo ne dobimo klica na pomoč. V večini primerov gre za pomoč hudo bolnim. Bolnikom, nad katerimi so slovenski zdravniki dvignili roke. Bolnikom, ki vejo, da obstaja še druga pot, izven naših meja. Bolnikom, ki pa si te poti preprosto ne morejo privoščiti.

Dobrodelna dražba
Dobrodelna dražba FOTO: Miro Majcen

Se spomnite Gaje? Simpatične deklice, ki je dokazala, da to, da slovenski zdravniki rečejo, da se ne da, še ne pomeni, da se res ne da. Pa Aneja? Jakoba? Marka? Reneja?

Kaj pa, ko gre za odraslega človeka? Je takrat boj res zaman? Bi se vi pri svojih tridesetih vdali ali bi grizli do konca in iskali možnosti za preživetje? Bi sprejeli, da ne boste nikoli imeli družine, da ne boste starši, da ne boste nikdar pestovali svojih vnukov? Ali bi se borili?

Dobrodelna dražba
Dobrodelna dražba FOTO:

»Jaz sem tisti, ki ne obupa!« je sporočilo, ki se mi je najbolj vtisnilo v spomin, ko sem spremljala zgodbo Gorana Kneževića.

Goran Kneževič
Goran Kneževič FOTO: Kanal A

Tumor nadledvične žleze je njegova diagnoza. 10x11 cm velik tumor so mu pred desetimi leti odstranili, z njim nadledvično žlezo in del ledvice. In Goran je bil zdrav. A le štiri leta. Potem je rak udaril znova. Tokrat mu je bilo treba odstraniti dve rebri in del pljuč. Ta poseg so opravili v Nemčiji, samoplačniško, kakopak.

Dobrodelna dražba
Dobrodelna dražba FOTO: Miro Majcen

30 let je star, za sabo ima 25 ur operacij, 10 obsevanj in na stotine kemoterapij. A on je borec. Ni obupal. Našel je kliniko, ki bolnikom z rakom v 4. stadiju daje upanje. A trije tedni zdravljenja stanejo 50 tisoč evrov, s tem, da trije tedni sploh niso dovolj. Družina mora zbrati 120 tisočakov. Ja, zdravje je neprecenljivo, a ko zmanjka prihrankov, jih preprosto zmanjka. Kaj storiti potem? Se vdati in objokovati usodo? Ali ponosno in dostojanstveno prositi za pomoč? Morda pomoč in dostojanstvo čudno zvenita v istem stavku. A Goran počne prav to! Nekoč vrhunski športnik, ki se danes bori za še en vdih, za še en dan, še en teden, en mesec, eno leto … prosi za pomoč.

 

In ko je najtežje, so tu športniki. Tisti veliki. Slovenski nogometaši so mu že namenili drese. Iličić, Novaković, Andjelković. Veliki nogometaši. A zgodba je bila odmevna in je presegla meje Slovenije. S pomočjo še enega velikana slovenskega športa, Aleksandra Čeferina, je Goranova usoda dosegla enega in edinega Gian-Luigija Buffona in virtuoza svetovnega nogometa, Messija.

Dobrodelna dražba
Dobrodelna dražba FOTO: Miro Majcen

Darovala sta podpisana dresa. Športni navdušenci bi ubijali za njuno opremo. Goran bo z denarjem, zbranim od prodaje, živel. Kako dolgo, nas pogosto kdo vpraša. Je od tega odvisno, ali bomo pomagali? Ne. Vsak vdih, vsaka ura, vsak dan, mesec, leto so neprecenljivi.

Splošne pogoje najdete tukaj.

 

Splošni pogoji - dobrodelna dražba
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

galjot
08. 03. 2018 20.56
+2
Kako dolgo,sprašujejo za Gorana. Vprašajo naj sami sebe, kdo jim daje garancijo,da bodo jutri še tukaj. Goran je borec,ne bo se dal kar tako zlahka in vsaka minuta,ura,ali dan je pri Goranu "neprecenljivo".
TistoPravo
08. 03. 2018 07.21
+9
Življenje je kot slika. Velikokrat se pobarva mimo nas, in ko nam ponudi priložnost...le vzamimo čopič in dodajmo po svojih zmožnostih tisto pravo, samo našo sliko sveta
Struna
07. 03. 2018 22.47
+53
Sam sem danes daroval 50 evrov, moja žena pa tudi, to predstavlja okrog dvajsetino najinega mesečnega dohodka. Usedla sva se in seštela, ter ves denar, ki bi ga sicer porabila za kavice, bižuterijo, čokolado, otroka (ker novodobni starši marsikdaj kompliciramo, čeprav je sinko zadovoljen z osnovami in najino ljubeznijo), odvečno hrano in ostalo, nabralo se je toliko. V bistvu nama je Goran pokazal, kaj imava - zdravje in ljubeč dom, zadostno finančno stabilnost, ZDRAVJE - in sva se kar zamislila, čemu se pritožujeva. Navkljub vsemu se mi zdi, da v Sloveniji ni tako katastrofalne situacije, da vsak ne bi mogel vsaj 5 eur darovat, tajkuni pa še več (a seveda ne bodo) ... Ob tem se lahko pošteno zamislimo, kaj je važno v življenju. Vsem negativcem, ki vas hitro brišejo in jamrate, da nimate ... za računalnik je očitno dovolj, ali? Srečno, Goran, pa da boš zmagal to bitko enkrat za vselej!
AxisDeus
07. 03. 2018 22.50
+2
Zikepike
08. 03. 2018 12.42
+1
jugoslovanka
07. 03. 2018 21.19
+35
ljudje zavedajmo se da smo lahko že jutri na njegovem mestu..od srca mu želim vse dobro.
Brtoljo
07. 03. 2018 20.28
+16
Bravo in se enkrat bravo !!!!!!!
Miha Sajhar
07. 03. 2018 19.44
+31
Z Goranom sva kot brata res je pravi borec,ki se nikoli ne preda.Vedno je pomagal bolanim otrokom in sam je bil vrhunski športnik dokler mu ni bolezen vse vzela.Še vedno pa lahko pomagate,če pošljete sms GOGI5 na 1919,hvala...
Zikepike
07. 03. 2018 19.43
+69
Sem danes nekje zasledil, da mu je ena gospa ne vem točno od kod, namenila 14.000e, ki je bil prvotno namenjen za zdravljenje, njenega sina, ki je naZALOST izgubil bitko z boleznijo. Spoštovana gospa, v kolikor tole berete,....imate VI in vaši najbližji velik naklon iz moje strani. POHVALE vredna gesta. Sicer nobenega od vas niti Gorana nepoznam, ampak s situacijo, ki nastala, mi dajete upanje, da pa ljudje morda, le niso zlobni in sebični kot se nam zadnje čase zdi. Vsem skupaj vse dobro.
Miha Sajhar
07. 03. 2018 20.41
+13
Da res je,ker je za njihovega sina bilo prepozno so se odločili,da denar podarijo Goranu...
supergigi
07. 03. 2018 18.56
+32
Zares izjemna poteza Čehovina in obeh zvezdnikov, resnično upam da Goran ozdravi.
Madeni
07. 03. 2018 17.57
+21
V Velenju imajo denar za tisoče Albancev ( praktično vršijo ETNOCID ) in Kosovarjev ŠAMIJA so vlek v PARLAMENT za Aarabce so mazali table in uničevali Slovensko premoženje..naj najdejo denar če ne naj starši in sorodstvo najde NJIH..Škoberne in njegov pajdaš zakaj baga ne peljeta v PARLAMENT..MOTOR DORFER KJE SI...?? VIOLETA KAJ JE S TEBOJ..??
BBarca
07. 03. 2018 17.33
+73
Vedno mi je zelo težko brati takšne zgodbe. Večina ljudi se na žalost ne zaveda, kako pomembno je zdravje. Saj večina jih reče, da je zdravje na prvem mestu, a mislim da le peščica dejansko ve oz. se zaveda pravega pomena teh besed. Ponavadi so to takšni ljudje, katere je bolezen težje prizadela. Zadnja poved tega članka je zelo lepa in na mestu. Le kaj bi dali za svet, kjer zdravnikov ne bi potrebovali, ker ne bi bilo bolezni. Realnost pač ni takšna, zato želim vsem, da ste zdravi in srečni. Pa ne se toliko kregat in sovražit. Svet bi bil veliko lepši.