Nogomet

VIDEO: Oblak: Vedno gremo na zmago, ne glede na to, kje igramo. Tako bo tudi na Škotskem

Brdo pri Kranju, 22. 03. 2017 16.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska nogometna reprezentanca je v sklopu priprav na nedeljsko kvalifikacijsko tekmo za svetovno prvenstvo 2018 v Glasgowu proti Škotski prvič vadila v polni postavi - z izjemo Žana Majerja, ki je zaradi poškodbe že zapustil Gorenjsko. Vadil je tudi napadalec Robert Berić, ki bo eno glavnih orožij selektorja Srečka Katanca na Hampden Parku.

Več videovsebin
  • Oblak pred tekmo s Škotsko
    02:53
    Oblak pred tekmo s Škotsko
  • Iz 24UR: Oblak si želi ohraniti nedotaknjeno mrežo
    02:00
    Iz 24UR: Oblak si želi ohraniti nedotaknjeno mrežo

Prvi vratar Jan Oblak, ki je že zacelil poškodbo rame, o ciljih na Škotskem odgovarja nedvoumno. "Vedno gremo na zmago, ne glede na to, kje igramo. Tako bo tudi na Škotskem. Želimo si nove tri točke, videli pa bomo, kaj se bo zgodilo. Če bomo igrali tako, kot znamo, in pokazali, da si zaslužimo zmago, jo lahko tudi dobimo," je zbranim novinarjem na Brdu pri Kranju razlagal prvi vratar slovenske reprezentance in dodal: "Seveda, moja želja je, da zadetka ne bi prejel. Upam, da bo na Škotskem tudi tako. Pred tekmo je težko napovedovati, naredil pa bom vse, kar je v mojih močeh, da ne bi prejel zadetka.'' Ta je moral odgovarjati tudi na vprašanja, ali je res najboljši vratar na svetu, kot ga je označil klubski soigralec Antoine Griezmann. Oblak je ostal skromen in odgovoril: "Kot veste, o sebi ne maram govorit. Zato so drugi, da ocenjujejo. Jaz treniram vsak dan, da bi bil najboljši in delam na tem.

Jan Oblak si želi, da bi v Glasgowu ohranil mrežo nedotaknjeno.
Jan Oblak si želi, da bi v Glasgowu ohranil mrežo nedotaknjeno. FOTO: Damjan Žibert

Slovenski napadalec Robert Berić pa pričakuje težko gostovanje v Glasgowu. "Pričakujem težko tekmo. Ta je pomembna za nas in zanje. Pričakujem tudi trd dvoboj z obeh strani. Igramo v gosteh, verjetno bo zelo agresivna tekma, tako da so ti dnevi na Brdu zelo pomembni," pravi Berić, ki dodaja, da je nogomet nepredvidljiv, zato je težko napovedati, kaj se bo zgodilo. "Idealno bi bilo zmagati. Vsak igralec si to želi. Ampak vemo, kakšen je nogomet, lahko se obrne v eno ali drugo smer. Pač, moramo se dobro pripraviti in bomo videli, kaj se bo zgodilo," meni Berić, ki Škote že pozna. "Vemo, da so zelo trda ekipa, robustna. Ko pogledam njihove igralce, vsi igrajo večinoma v prvi angleški ligi. Vemo, kakšen je nogomet na Otoku, vemo, da je fizično zelo močan, to se tudi pričakuje," še pravi Berić.

Na vprašanje, kako se on znajde ob robustnih branilcih, kakršni ga čakajo v nedeljo, pa je v smehu odgovoril: "Kaj naj rečem? Borimo se. Ne, težko je. Tudi v Franciji je fizično težak nogomet. Približno vem, da tekma verjetno ne bo najlepša za oko, ampak tak je včasih nogomet." Berić je po daljši odsotnosti zaradi poškodb - izpustil je tudi uvod teh kvalifikacij - zdaj spet v polnem igralnem ritmu, kar je pomembno za boj s trdoživimi Škoti. "Mislim, da bo pomembna predvsem ta tako imenovana druga žoga, pomembno bo dobivati 'duele', le tako bomo lahko zmagali," pravi Berić. Tekmo na Škotskem bo sodil Nizozemec Björn Kuipers, pomagala mu bosta Sander van Roekel in Erwin Zeinstra.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

poserjemsenavas
23. 03. 2017 14.51
Oblakova najboljša lastnost je postavljanje, pri kotih pa ne ve točno kaj bi naredil.
Kollerik
22. 03. 2017 22.58
-7
Oblak, Barca te potrebuje...
Symbolic
22. 03. 2017 20.11
-11
Oblak, kako ti lahko igraš na zmago?
Symbolic
23. 03. 2017 08.59
-5
Naj mi nekdo od minusarjev razloži: kako lahko vratar igra na zmago? A gre v napad, ali kaj?
tekač
23. 03. 2017 12.17
+1
Saj je del ekipe. Pomembna je miselnost in tako tudi razporeja obrambne igralce in bodri druge....
Symbolic
23. 03. 2017 16.33
Bodrenje je eno, aktivni (fizični) napad pa čisto drugo... Poglej si samo kolk so menadžeri aktivni ob stranski črti: skačejo, upijejo, gestikulirajo, se derejo... skratka, bodrijo svoje vsak trenutek! To so pa le besede, fizično so pa omejeni na tist svoj prostor ob stranski črti bog ne daj, da stopijo na igralno površino! Ne me razumet nareobe: jaz sploh ne dvomim v Oblakovo kvaliteto... Poznamo ga, že dober čas nazaj se nam je predstavil v zelo lepi luči kot mlad vratar (glede na to kar se govori, da vratarji dosežejo svoj vrhunec okrog 30-ega leta starosti)... Torej, ne spuščam se v njegove kvalitete, trdim pa, da ta izjava je navadna fraza, ki se lepo sliši... Kaj bi potem moral izjavit Griezmann, al Carrasco, al Gameiro in še kakšen iz te druščine?
degenos
22. 03. 2017 18.11
+2
slovenija treba bo zmagat .... škoti bojo šli na vse ali nič ??
Shyni
22. 03. 2017 17.57
+18
To je prava mentaliteta...se vidi, da igra v kakovostnemu klubu kjer se zmaguje...
Barbarezo
22. 03. 2017 18.04
-4