Nogomet

VIDEO: Mariborčani z igralcem manj zadržali vodstvo

Ljubljana, 13. 04. 2013 19.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši velenjskega Rudarja so v 28. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Muro 05 s 3:0 (1:0). Za gostitelje so bili natančni David Kašnik, Mate Eterović in Matej Podlogar. Mariboru je z igralcem manj uspelo zadržati prednost iz prvega polčasa proti Gorici in se je veselil zmage z 2:1. Pri Štajercih je bil izključen Agim Ibraimi.

Velenjčani so ugnali muraše.
Velenjčani so ugnali muraše. FOTO: Miro Majcen
Zadnjeuvrščena Mura, ki je v zadnjih krogih pokazala "znake življenja" z zmago in remijem, je tokrat brez Rajka Repa in Fabijana Cipota znova naletela na premočnega tekmeca. Velenjčani so bili večji del tekme boljši tekmec, svojo premoč pa so znali kronati tudi z zadetki. Mura tako ostaja pri 22 točkah in zadnjem mestu, Rudar pa je šesti s 34 točkami.

Dušan Kosić
Dušan Kosić FOTO: Damjan Žibert

Kosić preporodil Kranjčane
Kranjčani so z velikimi upi pričakovali novo tekmo svojih ljubljencev, ki jih je prvič vodil novi trener Dušan Kosić. Potem ko Triglav v spomladanskem delu do te tekme še ni osvojil točke, pa mu je tokrat to uspelo. Na tekmi, na kateri ni bilo prav veliko priložnosti, so Celjanom v drugem polčasu zabili gol in prišli do zelo pomembne zmage v boju za obstanek. Triglav ima zdaj ob tekmi manj štiri točke prednosti pred predzadnjim Aluminijem, Celjani pa so s 37 točkami ostali na petem mestu.

Martin Milec je zadel za mariborsko vodstvo.
Martin Milec je zadel za mariborsko vodstvo. FOTO: Damjan Žibert
Mariborčani z desetimi na veliki preizkušnji
Nogometaši NK Maribor so v zadnjem prvenstvenem obračunu gostili finančno obubožane Goričane in brez težav nadzorovali potek dvoboja. V 14. minuti je za vodstvo zadel Martin Milec, v 30. pa je na 2:0 povišal Brazilec Arghus. Čeprav je vse kazalo na gladko zmago prvakov, se je zapletlo v 54. minuti, ko je moral zaradi udarca s komolcem predčasno pod prho Agim Ibraimi. Goričani so z igralcem več uspeli znižati prednost – Sandi Bremec je zadel v 84. minuti –, do konca pa so se osredotočili izključno na napad. Za izenačenje jim je zmanjkal kanček sreče, tako da so vijoličasti osvojili nove tri prvenstvene točke.

Koprčani so pod taktirko Rodolfa Vanolija prišli do zelo pomembne zmage v bitki za Evropo.
Koprčani so pod taktirko Rodolfa Vanolija prišli do zelo pomembne zmage v bitki za Evropo. FOTO: Damjan Žibert

Koprčani trikrat zatresli mrežo Aluminija
Nogometaši Luke Koper so po porazu s Celjani na Bonifiki pričakali neugodni Aluminij. Štajerci so se pogumno postavili, a kaj hitro so se zanje začele težave. Po golu Mendyja so namreč na terenu prevladovali Primorci, si ustvarjali številne priložnosti, v 49. minuti pa so imeli po izključitvi Emirja Hodžurde igralca več na terenu. Številčno prednost je kot prvi izkoristil Davor Bagarić, za končnih 3:0 pa je zabil Ivan Brečević.

Zmaji so se poigrali s sosedi iz Domžal
Tradicija letošnjih obračunov med Domžalami in Olimpijo, v spomladanskem delu dveh neporaženih ekip, se je nadaljevala tudi na četrti medsebojni tekmi. Tudi četrtič se je zmage veselilo gostujoče moštvo, tokrat drugič Olimpija. Njena zmaga je povsem zaslužena, saj je bila večji del tekme izrazito boljši tekmec, imela je terensko premoč, veliko več pa tudi streljala. Zato ne čudi, da je visoko zmagala, lahko pa bi dosegla še kakšen gol več.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

soba666
15. 04. 2013 16.06
so rekli, da je NK Maribor najboljša firma v Mariboru, še dobro da se je izvlekel iz finančnega krize
JožaZportoroža
14. 04. 2013 16.16
+10
ne razumem zaka je agim dobo rdecega xp
X-XY
15. 04. 2013 09.03
+2
nova taktika, enega po nogi vžgejo, drugi dobi rdeči, naslednjič bo najbolje, da začnejo kar z desetimi; vrgel pa se je tak teatralno, kaj bi bilo če bi ga res, ne
Juzni
14. 04. 2013 14.37
-6
Maribor je prvi in tam bo ostal do konca prvenstva. Zakaj je prvi? Ker drugi klubi so v taksnem stanju kot so. Ko se kaksen klub malo bol razvije,kupi malo kvalitetnejse igralce Maribor enostavno nima moznosti za prvo mesto. To smo ze videli v preteklosti ko so prvenstvo dobijali Gorica,Koper,Domzale in leta nazaj Olimpija. Tako da vse cestitke Mariboru in mi je ta klub kar vsec samo moramo se vsi zavedati,da Maribor ni nevem kako kvaliteten razen v slovenski ligi,ki pa ni tesko biti kvaliteten.
Widzew&V89Maribor
14. 04. 2013 20.11
+6
no, slabša leta so prišla zaradi odplačevanja dolgov, če nebi bili toliko dolžni, bi bili že celih 15 let sami na vrhu, če pa zaho nebi prišel v maribor, bi pa verjetno še danes bili okrog tretjega četrtega mesta..
ANTIŽABAR89
14. 04. 2013 12.39
+10
Kakšna beda je ta slovenska liga. Se Maribor se nima kaj razvijat in kupovati dražjih okrepitev če pa lahko z rezervno postavo postane prvak :S
rambek
14. 04. 2013 00.04
+9
od maribora pričakujem več če hoečjo kaj nardit v evropi
pridnaov?ka
14. 04. 2013 08.44
-6
Holinar
13. 04. 2013 20.24
+2
CARI DOBR SE JE DRŽALA GORICA