Nogomet

Olimpija remizirala s Celjani, zmaga Maribora

Ljubljana, 23. 11. 2011 15.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Nogometaši kranjskega Triglava in lendavske Nafte so se v 19. krogu 1. SNL razšli z remijem, Mura 05 je ugnala Luko Koper, Olimpija in Celje sta se razšla brez zadetkov. Rudar je ugnal Domžale, Maribor je premagal Goričane.

Dare Vršič tokrat ni našel poti do gola.
Dare Vršič tokrat ni našel poti do gola. FOTO: Damjan Žibert

Ljubljančani v tej sezoni 1. SNL še niso našli recepta, kako premagati celjsko ekipo, pa čeprav moštvi na lestvici loči 12 točk. Potem ko so Celjani prvo letošnjo medsebojno tekmo dobili s 3:0 v Ljubljani, v Celju pa je bilo nato 0:0, se je brez zadetkov končala tudi tretja tekma sezone teh dveh klubov. Kljub odprti igri strelci ene in druge ekipe niso bili dovolj razpoloženi, da bi lahko tehtnico nagnili na eno ali drugo stran.

Tekmo v Ljubljani so bolje začeli Celjani, ki so si hitro priigrali nekaj priložnosti, vendar Zoran Pavlović, Dejan Krljanović (dvakrat), Denis Popović in Roman Bezjak niso bili dovolj natančni. Posebej slednji je imel v 19. minuti izvrstno priložnost, saj je bil sam pred Elvisom Džafićem, vendar je bil ljubljanski vratar uspešnejši. Po celjskem naletu so se "sprostili" tudi domači in poskusili prek Adnana Bešića in Davorja Škerjanca, vendar neuspešno. V 30. minuti je s prostega strela močno udaril Dare Vršič, vendar je bil Amel Mujčinović na mestu, v 34. minuti pa sta imela pred vrati Celja Vršič in Bešić novi izjemni priložnosti za vodstvo, vendar je ostalo pri 0:0.

Drugi polčas se je začel z nevarno akcijo Celjanov, ki pa jo je zaključil Iztok Močivnik s preveč "mlačnim" strelom. Na drugi strani sta Celjanom vrnila Bešić in Sreten Sretenović, a niti po njunih strelih žoga ni prešla golove črte. V 51. minuti je od daleč sprožil Pavlović, vendar je bil Olimpijin čuvaj mreže na mestu. Sledili so novi poskusi na obeh straneh, vendar ne celjski ne ljubljanski nogometaši niso bili najbolj "pri strelu". V končnici tekme, ki je postregla z odprto igro z veliko streli proti obema goloma, so bili nevarnejši zeleno-beli. V 85. minuti je Filip Valenčič sprožil le malce mimo desne vratnice, v samih izdihljajih tekme pa je Olimpija pritisnila proti celjskemu golu, toda akcije za zmagoviti gol ji ni uspelo izpeljati. Še najbližje zadetku je bil spet Valenčič, ki je v sodniškem dodatku skorajda presenetil celjskega vratarja.

Maribor do nove zmage
Domači trener Darko Milanič je spet premešal enajsterico, v napadu je dal prednost Robertu Beriću in Etienu Velikonji. V prvem polčasu je bilo malo priložnosti. V 39. minuti so gosti povedli. Galešić je z desne strani izvedel prosti strel. Streljal je močno, Vito Plut pa je z vrhom nogometnega čevlja žogo preusmeril v mrežo mimo presenečenega Handanovića. Minuto pred koncem prvega polčasa je Agim Ibraimi streljal z 12 metrov, Vasja Simčič pa je njegov strel odbil.

V drugem polčasu so prvi zapretili gostje, ko je strel Vicenteja Handanović obranil. Domači so le zaigrali hitreje in nevarneje, goste so potisnili na njihovo polovico. Cvijanović je v 72. minuti z desne strani streljal močno, a je žoga zletela mimo desne vratnice. Zadnja Milaničeva menjava se je končno obrestovala. Dalibor Volaš je bil v igri manj kot eno minuto in izenačil. Goran Cvijanović je poslal predložek s strani, tam pa je Volaš spretno reagiral in z glavo žogo preusmeril v mrežo. Rešitev za domače je prišla v 78. minuti, ko je Cvijanović zadel za preobrat. Marcos Tavares je z leve strani poslal visok predložek, Cvijanović pa je z glavo meril natančno. Tekmeca sta do konca obračuna skušala doseči še kakšen gol, najbolj vroče je bilo v tretji minuti sodniškega dodatka, ko je žogo po Galešićevem strelu z golove črte Rajčević odbil v kot.

Triglav Kranj
Triglav Kranj FOTO: Damjan Žibert

Triglav in Nafta remizirala
Lendavčani, ki imajo ob finančnih tudi težave s kadrom, saj sta do konca jesenskega dela sezone izgubljena prvi vratar Aleš Ajlec in vezist Arpad Vaš, so dobro začeli tekmo v Kranju in že v sedmi minuti povedli. Prosti strel je izvedel David Tomažič-Šeruga, Duško Vranešević pa je z glavo žogo preusmeril v daljši kot. Po golu so pobudo prevzeli borbeni Kranjčani, ki pa prave nevarnosti za Darka Pršo niso predstavljali, (pol)priložnosti je bilo le za vzorec, tako da maloštevilni gledalci niso mogli biti preveč zadovoljni z videnim.

Tudi v uvodu drugega polčasa so imeli žogo več v posesti Kranjčani, a so z njo "postopali" le okrog sredine igrišča. Prvi strel v drugem delu so sprožili v 55. minuti prek Blaža Šujice, a vendar se izid po Pršovi obrambi ni spremenil, tako kot tudi ne po poskusu Saše Levačiča na drugi strani v 57. minuti. Po novem pritisku Triglava pa se je mreža Nafte vendarle zatresla. V 69. minuti se je v vlogi podajalca znašel David Bunderla, ki je žogo dvignil čez Naftino obrambo, Anže Jelar pa je nato brez težav zadel za izenačenje, kar je bil prvi Triglavov gol po štirih tekmah "suše". Tudi po golu so bili Kranjčani nevarnejši, vendar je ostalo pri delitvi točk.

Mura do novih točk
Po raztrgani igri v uvodnih minutah se je prva polpriložnost ponudila Damjanu Boharju, ki je žogo poslal čez gol, že v naslednjem napadu domačih v deseti minuti pa je po predložku Žige Kousa z glavo previsoko meril Rajko Rep. Gosti so prvi resnejši napad uprizorili v 16. minuti, strel Adnana Aganovića z 18 metrov pa je končal tik mimo desne vratnice vrat vratarja Aleša Luka. Drugi Aganovićev poskus, pet minut pozneje, je zanesljivo obranil Luk, v 31. minuti pa so domači dokaj nepričakovano povedli. Fajić je lepo umiril žogo in s 16 metrov s polvolejem zadel nasprotni, levi kot koprskih vrat. Dve minuti pred koncem prvega polčasa so po hudi napaki domače obrambe gosti prišli do priložnosti, a je Muro v teh trenutkih reševal Luk.

Aleš Luk
Aleš Luk FOTO: Damjan Žibert

V nadaljevanju se dobrih 15 minut ni dogajalo nič posebnega. Nato pa so domači v eni minuti imeli kar dve priložnosti za povišanje vodstva. V prvi je silovit strel Matica Maruška za las zgrešil cilj, le slabo minuto zatem pa je pravo "bombo" Leona Horvata vratar Kopra Igor Nenezić izbil v kot. Gosti so odgovorili z nevarnim poskusom Urbana Žiberta, ki ga je Luk s težavo obranil, v nasprotnem napadu pa je Horvat še enkrat dobro ogrel dlani sicer zanesljivega Nenezića. Ostalo je pri 1:0, a je gol "visel" v zraku. V 72. minuti je močno sprožil mladi reprezentant Erik Janža, Nenezić pa je še lepše posredoval. Do konca so domači branili minimalno prednost in osvojili nove tri točke.

Rudar potopil Domžalčane
Velenjčani so silovito začeli tekmo in že po 16 minutah vodili s 3:0. Že v drugi minuti je vratar gostov Nejc Vidmar po napaki Luke Elsnerja v kazenskem prostoru podrl Mateja Podlogarja, zakrivil enajstmetrovko in dobil rdeč karton. V domžalska vrata je stopil Izidor Balažič, vendar mu ni uspelo ustaviti strela Luke Žinka z bele točke. V 12. minuti si je napako na svoji polovici privoščil Lucas Horvat, Podlogar je žogo podal za hrbet domžalske obrambe do Leona Črnčiča, ta pa nesebično do Elvisa Bratanovića, ki je vodstvo Rudarja podvojil.

Bratanović je bil strelec tudi tretjega velenjskega gola, ko je v 16. minuti unovčil novo Podlogarjevo podajo. Po hitrem visokem vodstvu so se domači malce "umirili" in tudi Domžalam pustili akcijo ali dve, še najnevarnejši pa so bili gosti v 35. minuti, ko je z glavo poskusil Damir Pekič (ob tem ga je s hrbta porinil Rajko Rotman, vendar sodnik Sašo Habjanič ni pokazal na belo točko), in v 45. minuti, ko je Darko Zec z nekaj metrov zgrešil cilj. Ob koncu polčasa so Velenjčani dokončno odločili tekmo v svoj prid, ko je Podlogar v 44. minuti lepo "spodkopal" žogo čez domžalskega vratarja za 4:0.

Milan Đuričić
Milan Đuričić FOTO: Damjan Žibert

"Petarda" v Velenju je odjeknila v 52. minuti, ko je Podlogar z lepim "lobom" ukanil Balažiča in zabil svoj drugi gol na tekmi. Domžale so poskušale doseči vsaj častni gol, imele nekaj obetavnih napadov, vendar jim žoge ni uspelo spraviti za hrbet domačega čuvaja mreže Gregorja Finka. Niti Pekiču, ki je v 75. minuti iz bližine za las zgrešil. Že v 71. minuti pa bi kaj lahko domači zabili še šesti gol, vendar je Balažič dobro posredoval po Bratanovićevem strelu z dobrih desetih metrov, v 81. minuti pa je Denis Klinar zatresel le zunanji del mreže domžalskih vrat. Končni izid je v sodniškem dodatku postavil Amel Mujaković z natančnim strelom z enajstih metrov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vance
25. 11. 2011 08.41
-5
Med Mariborom in Gorico je bila praktično ponovitev prve tekme v Ljudskem vrtu.Tedaj so Mariborčani izenačili po podarjeni 11-metrovki,tokrat pa po prekršku Cvijanovića nad Vincentejem.In vse to se dogaja pred TV zasloni, pred delegati in širšo javnostjo.Važno je,da je ugodeno Zlatku in Miletu.
aanton
26. 11. 2011 10.46
unja1.m
24. 11. 2011 06.00
-2
goli iz ofsajdov in šenkanih penalov,pfej
Tisbjxl
23. 11. 2011 21.50
+6
bravo maribor ;)
LJUBLJANA.
23. 11. 2011 21.40
-5
Eh Olimpija 1:0, bo bolš. ! Olimpija Ljubljana 1911 ! G.D !
darkTemptation
23. 11. 2011 21.36
+5
sem mislil, da je v Mariboru mrzlo, samo v Ljubljani pa je že -9.. 8)
Uwish
23. 11. 2011 20.52
+14
spet zahovič kriv da olimpija ni zmagala, spet zahovič kriv da je bilo v stožicah vsek 12 dregonsov, zahovič kriv da samo vršić zna dat gol, ti ti *zahovič ;) v mb dokaj vroče + 9 c ;)
balkanac12
23. 11. 2011 19.47
+3
napoved za ljubljano....vse tja do marca se bodo temperature gibale okoli...-9....tezko se bo ohladilo v mariboru pa napovedujejo čez celo zimo kar +9...v začetku marca se bo otoplilo tudi na več
UnitedMania
23. 11. 2011 19.56
-6
bravo, vijolica, celo znaš računat ... OLIMPIJA!
balkanac12
23. 11. 2011 20.25
+8
hahah...kaj te jezi zdaj.....pač bomo meli bolj toplo vreme
badi 27
23. 11. 2011 20.27
+3
jaz se tudi sprašujem ki je zaj slovenska barcelona. ha ha ha ha
balkanac12
23. 11. 2011 20.31
+8
jaz vem ki je slovenska barca......zmrznala je..haha
balkanac12
23. 11. 2011 20.33
+8
slovenska barcelona je izginila s površja....zaj je samo ena ljubljanska olimpija ustanovljena leta 2005
Widzew&V89Maribor
25. 11. 2011 07.59
+4
Vid Juri?
23. 11. 2011 19.42
+7
Zakaj na 24ur ne napišete Olimpija LE remizirala,v nalslovu prispevka vam manjka LE. No bravo Mb,Mura in Nafta
jamaican
23. 11. 2011 16.23
+17
muraaaaaaa naj se čuje * :D