Nogomet

Mariborčani prvič letos brez točk v Ljudskem vrtu

Murska Sobota, 25. 09. 2011 17.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Mura 05 je v 11. krogu 1. slovenske nogometne lige premagala Hit Gorico z 1:0. Maribor je moral v Ljudskem vrstu premoč priznati gostom iz Lendave. Triglav in Rudar pa sta se razšla brez zadetkov.

Maribor - Nafta
Maribor - Nafta FOTO: Aljoša Kravanja

Lendavčani so v zgodnjem obdobju tekme "šokirali" Mariborčane, po prostem strelu na sredini igrišča se je žoga odbila do Brazilca Gabrijela Da Silve, ki je z natančnim strelom v desni spodnji kot ukanil rezervnega reprezentančnega vratarja Jasmina Handanovića.

Le štiri minute pozneje sta pred mariborskimi vrati kombinirala Da Silva in Arpad Vaš, slednji je v ogenj poslal Madžara Rolanda Polareczkija, Handanović pa z uspešnim posredovanjem zaustavil njegov strel. V 20. minuti so zagrozili tudi gostitelji, Željko Filipović je lepo podal do Marcosa Tavaresa, njegov strel z 20 metrov pa je zletela tik ob vratnici. Do konca polčasa je imela mariborska zasedba jalovo premoč, strnjena obramba Nafte pa je bila vseskozi na pravem mestu.

V začetku drugega polčasa je mariborski strateg Darko Milanič malce osvežil zasedbo, namesto Gorana Cvijanovića in Etiena Velikonje sta vstopila Matic Črnic in Dalibor Volaš, a je bila tekma v 49. minuti za več kot pol ure prekinjena zaradi okvare žarometov.

Po prekinitvi so Mariborčani uprizorili totalni napad in pletli mrežo pred vrati Lendavčanov, najlepšo priložnost pa je zapravil Tavares v 62. minuti. A gosti jim niso ostali dolžni, vsak njihov nasprotni napad je pomenil resno nevarnost: strel Boštjana Zelka je zletel mimo vrat, po poskusih Polareczkija z glavo in Vaša s 25 metrov pa se je izkazal Handanovič.

Maribor - Nafta
Maribor - Nafta FOTO: Aljoša Kravanja

V nadaljevanju so Mariborčani skušali izenačiti izid, a vsi njihovi poskusi so bili neuspešni. Usodo gostiteljev je v 86. minuti zapečatil Stjepan Caban, ki se je na desni strani izognil prepovedanemu položaju in rutinsko premagal Handanoviča za končnih 2:0.

 

Mura nadaljuje uspešno serijo

Domači nogometaši od prihoda trenerja Anteja Šimundže še niso okusili grenkobe poraza. Pri domačih ni bilo v kadru mladih reprezentantov do 19 let Mitje Lotriča in Erika Janše, ki sta na kvalifikacijskem turnirju za nastop na EP, pri gostih pa je zaradi poškodbe manjkal Rok Buzeti.

Mura je pred domačimi gledalci ugnala Hit Gorico.
Mura je pred domačimi gledalci ugnala Hit Gorico. FOTO: Miro Majcen

Že v drugi minuti je bil Dejan Žigon prehiter za domačo obrambo, s pogumnim posredovanjem pa jih je rešil vratar Aleš Luk. Dve minuti pozneje je zapretil William Vicente in Goričani so potrdili, da so izredno nevarni v hitrih nasprotnih napadih. V 12. minuti se je Leon Horvat nepričakovano odločil za strel s 25 metrov, vratar Vasja Simčič pa je s težavo žogo odbil v polje. Hitri Vicente je bil v teh minutah nerešljiva uganka za domačo obrambo, a Mura je bila tista, ki se je v 23. minuti veselila vodstva, ko je Aris Zarifović s prekrškom zaustavil Nusmirja Fajića. Glavni sodnik Slavko Vinčič je pokazal na enajstmetrovko, ki jo je z atraktivnim strelom realiziral Mate Eterović.

Domači so jo srečno odnesli v 37. minuti, ko je bil vratar Luk za korak hitrejši od Vicenteja. V nadaljevanju je izenačenje viselo v zraku, tri minute pred koncem prvega polčasa se je Miha Mevlja znašel sam pred domačim vratarjem, a je njegov strel končal mimo leve vratnice.

Kranjčanom prva točka na domačem igrišču

V nadaljevanju sta dve obetavni akciji za domače zapravila napadalca Eterović in Fajić, nato pa sta sledili dve bliskoviti akciji Goričanov. Po podaji Gorana Galešiča je v 50. minuti Vicente streljal mimo vrat, minuto pozneje pa je silovito streljal Žigon z desne strani, Luk pa je bil tudi tokrat zanesljiv. V 60. minuti je Luk z izjemnim posredovanjem zaustavil Vicenteja, dvajset minut pred koncem je iz polvoleja silovit strel sprožil Alen Jogan, domači vratar pa je odlično posredoval in žogo izbil v kot. Zadnje minute so pripadle gostom, v 83. se "rezervist" Sandi Arčon ni najbolje znašel v gneči, dve minuti pred koncem tekme pa se je Arčonu znova ponudila stoodsotna priložnost, a je junak srečanja Luk znova sijajno posredoval.

V prvem polčasu so imeli Velenjčani žogo v svoji posesti, navkljub temu pa si niso priigrali nobene omembe vredne akcije, zato pa jih ni manjkalo na strani izbrancev domačega trenerja Siniše Brkiča. Prvo resno priložnost so si priigrali v sedmi minuti, ko je Anže Jelar lepo podal do Davida Bunderle, ki je z glavo streljal mimo vrat. V 18. minuti je Jelar znova v ogenj poslal Tineta Zornika, njegov lob strel pa je bil nenatančen. Po nekaj več kot desetminutnem "zatišju" je v prvem polčasu izjemno aktivni Jelar zapravil dve (pol)priložnosti, v nadaljevanju pa se niso izkazali niti Alen Čoralić, Elvis Bratanović in Luka Majcen.

Dejan Burgar
Dejan Burgar FOTO: Damjan Žibert

Velenjčani so drugi polčas začeli obetavno, že v drugi minuti nadaljevanja je Luka Majcen sprožil močan strel, pa tudi nadaljevanje je bilo v znamenju nogometašev iz Šaleške doline. Ti so znova zapretili nekaj minut pozneje prek Žinka, ki je streljal mimo vrat. Za njim sta nevarno zagrozila še Elvis Bratanović in Amel Mujaković, a rezultat se ni spremenil. V 76. minuti se je Leon Košnik sam znašel pred Savičem, a ga je le nastreljal in ostalo je pri 0:0. V končnici so Kranjčani in Velenjčani izpeljali še nekaj obetavnih akcij, po poskusih Alena Krcića in Črnčiča na domači ter Žinka in Bratanovića na gostujoči strani pa se mreži nista zatresli.

Izidi:

Mura 05 - Hit Gorica 1:0 (1:0)
Triglav Kranj - Rudar Velenje 0:0
Maribor - Nafta Lendava 0:2 (0:1)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (52)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

viking76
28. 09. 2011 13.28
Uwish 27.09.2011, 01:05 1 malo se šalimo, ampak kmalu boste vidli kaj je maribor ;) violeeeeeee violeeeeeeee šalite lol, pač boljše ne znate odigrati
Zverck
27. 09. 2011 13.47
aha smo vidl kaj je malibor heheheh :D mel 7 pik prednosti zdle jih je pa Olimpija dohitela in jih bo tud prehitela, tko da... toteki mogl se bote navadt gledat Olimpijo v hrbet :)
beka-mb
27. 09. 2011 10.12
Mene pa kr skrbi trenutna igra Maribora, hočeš nočeš, kriza je v igri!!!
aanton
27. 09. 2011 09.51
Nič hudega - glave gor - tud zgubit je treba kdaj da se ostane na realnih tleh
Uwish
27. 09. 2011 01.05
malo se šalimo, ampak kmalu boste vidli kaj je maribor ;) violeeeeeee violeeeeeeee
JezekTekaTeka17
27. 09. 2011 00.03
Jah, OLIMPIJA bo pač prvak ...
xavi007
26. 09. 2011 23.59
Naj tudi v četrtek crknejo reflektorji, potem bo Mb izgubil samo 3:0 zaradi neodigrane tekme. Druga šansa za takšen poraz pa bi bilo upanje, da bodo angleži glede na videno tekmo na igrišče poslali mladinsko ekipo. Če bodo pa igrali s najboljšo postavo, pa bo Mb fasal kakih 7 komadov.Žal taka je realnost katastrofalne vijolične ekipe.
Liverp00l
26. 09. 2011 20.18
jappa26.09.2011, 08:168 ..vse bl zanimivo prvenstvo...:))........že kaka izjava od zaheca...kdo je sedaj kriw????....... mogoče ker niso igrali vsi tri nosilci igre: mertelj, ibraimi, mezga ?
viking76
26. 09. 2011 20.11
Andrejka Lenarčič 26.09.2011, 14:06 -4 Ja Maribor igra na 3.frontah-kaj pa olimpija??????Tako da žabice utihnite in se vidimo na derbiju(mater bodo vaši kraki pokali po Mariboru)!!!!!!!!!!!!!!!! si žgančke popapala pa misliš, da si popaj al kva. Mi smo navijači vi pa huligani to je razlika med nami. Koliko škode vedno naredite na štadijonu samo zaradi foušije? Sram vas je lahko Europejčke. Mi je že žal, ker sem naviju za vas, ker niste vredni nastopa v Europi. Naslednje tekme bodo zelo hladne za vas s tako igro. Nekje okoli -5 bo skoraj vedno, če nekaj drastično ne spremenite.
Duška Duska
26. 09. 2011 17.08
Če bi lahko videli zadete listke iz Maribora in Lendave,bi nam bilo vse jasno. Mi pa kregamo kdo je bolšji Maribor ali Olimpija. MARIBOR JE TAKO DOBER DA LAHKO TEKME TUDI,ja ni ne upam napisati prodaja,ker nimam dokaza
Franc Ratnik
26. 09. 2011 14.53
kaj štajarci mislite da ste s temi igralci ki ste jih dali v prekmurje frajerji če bi prišli ali ne bi mura in nafta igrala dobro včeraj je bil najbolši naterenu igralec ki ste ka dobili iz nafte mura in nafta sta najboljša pa se ne zgovarjajte na neko pomoč ker ste zgubili z nafto priznajte da imate krizo če iz ljubljane odide pomurec vršič ste pa na istem kot maribor lep pozdrav iz nogometnega prekmurja
Zverck
26. 09. 2011 14.16
andrejka lenarčič vas odojke bomo pa pekl na žaru :) na plaži ob lublanci hehehe
Zverck
26. 09. 2011 14.15
uuuu se še kr hvalte z evropskim pokalom hehehe...me prov zanima kko bote razmišlal ko bote zgubil še v četrtek :D ja in pa igrejte še na dveh frontah zarad mene, pač se je letos lepo vidl na prvem derbiju da JE OLIMPIJA BOLŠA od Malibora :) s tako igro Malibor nima šans v evropskem pokalu, ne v pokalu hervis in tud ne v državnem prvenstvu :) aja s tem k se zgovarjate da igrate na treh frontah, da mate zarad tega slabše rezultate v državnem, ja tko razmišlajo samo amaterji...veliki klubi se ne zgovarjajo da morjo tm pa tm pa tm igrat :)
Vesel112233
26. 09. 2011 14.09
Rudar-Triglav drugi zaporedni remi med tema tekmeca
Andrejka Lenar?i?
26. 09. 2011 14.06
Ja Maribor igra na 3.frontah-kaj pa olimpija??????Tako da žabice utihnite in se vidimo na derbiju(mater bodo vaši kraki pokali po Mariboru)!!!!!!!!!!!!!!!!
aki10
26. 09. 2011 13.47
VSE PIJANO JE, VSE KONČANO JE, NAŠA OLIMPIJA ZOPET PRVA JEEE!!!!!!!
Zverck
26. 09. 2011 13.30
ej maliborčani, a je Olimpija oz. Ljubljana kriva za včerišni poraz, al se bote zdej zgovarjal na reflektorje? hehehe pač se je že lansk let lepo vidl da Malibor igra na polno po prvem delu v drugem delu jim pa nekak ne gre najbolše, no očitno letos že po prvem delu si ne morjo nabrat tok točk prednosti (ČEPROV SO MEL 7 PIK PREDNOSTI) da bi lohk v drugem delu igral nekak v izi, no sej lansk let če si nebi nabral že po prvem delu tok točk prednosti bi bli lansk let k od državnih prvakov... letos se pa itak ve kam se seli naslov....V LJUBLJANO!!!!!!!
...1108...
26. 09. 2011 12.33
bravo nafta upam da zdej maribor se u evropski ligi zgubi :D
JAR2009
26. 09. 2011 12.21
PFUJ MARIBOR.....kao neki igrate v Ligi Evropa pa ne morte zmagat ene Nafte k je komaj obstala v 1.ligi......ja....zarad njih sem tud stave pušno in to kvoto 1.27!!! Vam je zmanjkal dnarja od prestopov......sj glede na to, da je štroma zmanjkal se neb čudu, da ste prodal tekmo......hahhahahhahaha.......Pol se pa hvalte z Ligo Evropa....ojoj......in se smejite kok je Olimpija pušnla od Mure.......Sami zvezdniki ste.....polni sebe......Vi ste letos svoje nardil......Prvenstvo gre Olimpiji!!! O-LIM-PI-JA !!!
Zverck
26. 09. 2011 11.56
no Olimpija ma zdle lepo prložnost da se odlep od Malibora in da začnejo pohod proti naslovu državnega prvaka 2011/2012 :) Toteki nej vas spomnem...mel ste 7 točk prednosti, kok mate zdej? :D Kokr sm že reku...Malibor začne na polno na začetku sezone pol očitno/ že zdej proti koncu prvega dela pa pušijo vse po vrsti hehe... OOOLIMPIJA NAJ ODMEVA DO NEBA!!!!