Nogomet

Mura 05 brez 'italijanskega' denarja

Murska Sobota, 19. 01. 2012 20.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vodstvo nogometnega prvoligaša iz Murske Sobote Mura 05 je po današnji novinarski konferenci sporočilo, da bo klub zaenkrat (še) moral shajati brez sredstev, ki jih je želel v delovanje soboškega kluba vložiti italijanski investitor.

Mura
Mura FOTO: Damjan Žibert

Po nekaterih podatkih naj bi šlo za podjetje Geofocus Solutions in skupino poslovnežev s sedežem v Londonu. Investitorji, dejavni naj bi bili na področju metalurgije, so po sestanku z županom Mestne občine Murska Sobota Antonom Štihcem preložili vstop v klub. Glavna težava je pomanjkljiva infrastruktura (razsvetljava igrišča), zaradi katere klub ne more pridobiti tekmovalne licence, ki bi omogočala igranje klubu v prvi ligi tudi v prihodnji sezoni.

Zadeve so za vlagatelje preveč nejasne in nedorečene, "škripa" pa zlasti v odnosih med Muro 05 in Mestno občino Murska Sobota. Obe strani še upata na ugoden razplet in pozitivno vlogo mestnih oblastnikov, dokončna odločitev pa naj bi bila znana 2. februarja. Posledično zaradi omenjenih dogodkov na novinarski konferenci ni bilo veliko govora o višjih ciljih in ambicijah ali o morebitnih okrepitvah kluba.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lenoritis24
20. 01. 2012 17.11
+0
Vance
20. 01. 2012 11.02
+16
Muri privoščim dobrega sponzorja,bojim pa se,da so ti Italijani prevaranti,saj so v vodstvu imenovane angleške firme sami Angleži,pa tudi metalurgija ni njihovo področje.Zato Muraši imejte odprte oči,imeli ste že enega takega čudnega sponzorja,ki vas je porinil v četrto ligo.Vaši številni pristaši si tega ne zaslužijo,zaslužijo si ekipo,ki bo krojila vrh slovenskega nogometa.In takšne Mure ne samo,da smo vajeni,si jo tudi želimo,pa čeprav vsak navija za svoj klub,jaz npr.za Gorico,ki ima takšne Italijane vsakodnevno pred očmi.
predator987
20. 01. 2012 09.46
-18
evo vam malo kečapa zloglasni sobočanci!!!!!!!!!