Nogomet

Müller tudi proti Severni Irski ni prekinil prekletstva: 'Samo v prvem polčasu bi lahko že ujel Garetha Bala ...'

Pariz, 22. 06. 2016 10.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Svetovni prvaki Nemci so s prvega mesta napredovali v osmino finala evropskega prvenstva v nogometu, a nekaj je tudi tokrat zmanjkalo "elfu". To so zadetki - severnoirsko mrežo je za zmago (1:0) zatresel le Mario Gomez. Kljub porazu so otočani pozno zvečer slavili nepričakovano uvrstitev v izločilne boje.

Müller spet ni imel svojega dne, kar se mu na evropskih prvenstvih ni pripetilo prvič.
Müller spet ni imel svojega dne, kar se mu na evropskih prvenstvih ni pripetilo prvič. FOTO: AP

Nemčiji je z neučinkovito predstavo kljub zmagi uspelo razveseliti (skorajda) ves stadion Parc des Princes v Parizu. Tega takrat še niso vedeli, a razigrani severnoirski nogometaši so lahko že čez nekaj ur slavili zgodovinsko napredovanje svoje reprezentance v osmino finala. Češka je namreč presenetljivo izgubila s Turčijo (2:0) v skupini D, in to je pomenilo, da so zeleni v dvoboju z najboljšimi tretjeuvrščenimi ekipami storili dovolj za napredovanje. Dovolj so storili tudi eni izmed največjih favoritov tekmovanja, ki sicer spet niso blesteli, a z nekaj več sreče oziroma spretnosti pred vrati bi lahko "elf" slavil tudi zmago s 3:0, 4:0, 5:0 ... Na koncu je bil dovolj zadetek Maria Gomeza, ki je začel svojo prvo tekmo tega evropskega prvenstva, kapetan Bastian Schweinsteiger pa je odigral še nekaj minut in s 15. odigrano tekmo evropskih prvenstev celo postavil nemški rekord.

"Realizacija pa je bila naša težava že na prvih dveh tekmah. Zmaga pa je bila suverena," je po tekmi v Parizu menil Gomez. Prav vsi iz nemškega tabora so se strinjali, da jim do popolnega zadovoljstva manjkajo le še zadetki. Obramba deluje čvrsto in je za zdaj dovolila le en zadetek na uvodni tekmi z Ukrajino. Navijači so želeli v Parizu na vsak način pozdraviti tudi konec "prekletstva" napadalca Bayerna Thomasa Müllerja, ki pa je dvakrat zadel okvir gola in se po koncu obračuna pridušal, da bi lahko samo v prvih 45 minutah na vrhu lestvice najboljših strelcev ujel Valižana Garetha Bala. "Vsi vemo, da nam manjkajo zadetki. Ne moremo biti povsem zadovoljni, ko zapravimo toliko priložnosti. Jaz bi lahko po številu zadetkov samo v prvem polčasu ujel Bala," je dejal vedno šaljivi Müller.

Prostor za napredek je omenjal tudi selektor Joachim Löw, predvsem ko gre za osredotočenost pred nasprotnikovim golom. "Ustvarili smo si precej lepih priložnosti, a jih nismo izkoristili. Naš nasprotnik ni imel niti ene priložnosti, mi pa moramo biti bolj osredotočeni pred vrati. Igrali smo dobro, toda moramo biti še bolj prepričljivi," je izjavil Löw. Junak severnoirskega napredovanja v nadaljnje tekmovanje je bil vratar Michael McGovern, ki je dejal, da ni še nikoli igral proti takšnemu nasprotniku. "Bil sem zaposlen, toda psihično je bilo zelo naporno. Zato sem izjemno ponosen. Vedeli smo, da bo vsak zadetek ključen, zato smo si želeli ohraniti razliko enega zadetka in upali na kakšnega našega," je povedal McGovern. "Nemci niso začeli prepričljivo, a danes so bili odlični, nismo mogli priti iz zadnje vrste. Še nikoli nisem imel toliko dela in nikoli nisem igral proti tako kakovostnemu nasprotniku."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MaunelNeuer
22. 06. 2016 14.13
+0
ko se mu bo odprlo bo zabijal kot za šalo upam da bo to čimprej Gehen Deutschland