Nogomet

Mourinho v strahu pred Giggsom odslovil legendo kluba z Old Trafforda

Manchester, 17. 06. 2016 17.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Portugalski trener Jose Mourinho praviloma ne trpi, da bi bil v njegovih ekipah kdo "večji" od njega, na Otoku pa razkrivajo, zakaj se bo moral od klopi Manchester Uniteda v Portugalčevi prvi sezoni na Old Traffordu posloviti priljubljeni Ryan Giggs.

Kot trener Manchester Uniteda bo moral Jose Mourinho še prepričati navijače rdečih vragov, ki dobršno mero zadržanosti pričakujejo začetek službovanja portugalskega trenerja na Old Traffordu. Nekateri mu še niso odpustili njegovega huronskega slavja v Gledališču sanj, ko je bil še trener Porta in United v zadnjih minutah izločil iz nadaljnjega tekmovanja, nato pa glasno proslavljal vse do odhoda v tunel. Ugleda si med privrženci rdeče barve ni prav nič popravil v vrstah Chelseaja, a se je že kot trener Real Madrida pri starih rivalih obnašal veliko bolj gosposko, ko jih je leta 2013 izločil v osmini finala. Kot da bi polagal temelje za letošnji prihod, čeprav ga je Sir Alex Ferguson gotovo vsaj malce presenetil, ko je ob svojem slovesu raje zaupal rojaku Davidu Moyesu. Tri neuspešne sezone pod Škotom in njegovim naslednikom Louisom van Gaalom so klubsko vodstvo prisilile v reakcijo in Mourinho je postal novi trener drugega najtrofejnejšega kluba v Angliji, vsaka njegova poteza pa bo v medijih tako še bolj pod drobnogledom kot v njegovih londonskih letih.

Jose Mourinho
Jose Mourinho FOTO: Twitter

Dnevnik The Times se je v petek lotil njegovega strokovnega štaba, kjer Mourinho bojda ne vidi klubske legende in v zadnjih treh sezonah pomočnika Moyesa ter Van Gaala - Ryana Giggsa. Portugalec naj bi v primeru nekdaj izvrstnega krilnega nogometaša uporabil "veto", saj si ga nikakor ni želel priključiti ekipi svojih pomočnikov, kjer vlogo desne roke Mourinha opravlja Rui Faria. Še več: pri The Times pravijo, da Giggsa novi trener kluba vidi kot morebitno konkurenco v prihodnosti, potem ko so Valižana (delo začasnega trenerja je opravljal po slovesu Moyesa) že večkrat povezovali z nasledstvom Van Gaala. Mourinho naj bi pod vprašaj postavil tudi Giggsovo zvestobo, saj meni, da je hitro zapustil barki Moyesa in Van Gaala, ko sta se omenjena trenerja znašla na udaru, boji pa se, da bi podobno storil, ko bi šlo za nohte tudi njemu samemu. Dolgoletni Giggsov soigralec in prijatelj Paul Scholes je za nameček med najglasnejšimi kritiki kluba v medijih, zato se želi Mourinho obdati s svojimi ljudmi. Giggsu so bojda ponudili vodenje ekipe Uniteda do 21 let, a si Valižan želi večjega izziva, ki ga bo očitno po 26 letih neprekinjene zvestobe moral poiskati drugod. Mourinho pa bo s tem tvegal jezo med navijači, ki si kluba brez Giggsa (zaenkrat) ne želijo niti zamisliti.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ECantona
18. 06. 2016 21.13
+0
Tri leta prepozno, Giggs bi moral biti ta čas že trener nekega kluba in si nabirati izkušnje.
Symbolic
18. 06. 2016 16.34
+4
Prvi korak k razkroju moštva... Fant "moj", a si kdaj slišal za bumerang?
Uporabnik981904
18. 06. 2016 14.01
-1
to bo njegov waterloo ...
TvojPrijatelj
18. 06. 2016 13.30
-19
Giggs nima več kaj tam za delat kot pomočnik trenerja članske ekipe. Kot nogometaš je bil vredu in si vsekakor zasluži naziv Legenda Kluba. Kot pomočnik trenerja ni naredil ničesar, ne Moyesu ne LVGju. Škoda da zaseda mesto pomočnika trenerja in vsekakor nepotreben strošek zaradi njegove plače. Kot asistenta Mourinha bi jaz raje dal Joachima Lowa ali Simeoneja, mogoče celo Miguela Herrero.
badi 27
18. 06. 2016 18.15
+9
JeanLuc
18. 06. 2016 13.01
+4
Kot velik navijač Uniteda in Giggsa morem reč da je to zame čist pravilna poteza. Ne maram preveč murija ampak zakaj bi obdržal človeka ki je bil član prejšnega neuspelega sistema? Giggs lahko v garderobi naredi veliko škode. Manager rabi za seboj ljudi ki razmišljajo podobno kot on zato da gre klub v eno začrtano smer in Giggs bi to komot uničil. Ryan naj gre lepo mal okol se še kaj nauči in pomtem čez kakšnih 10 let pride nazaj v United ko se bo večina igralcev in osebja pomembnega za nogomet zamenjala ( to so moje želje ne pravim da bo prišlo do tega).
mmmmmmmnnnnnnmmm
18. 06. 2016 12.32
+4
hahah še en ki je najboljši na svetu..seveda je to sam izjavil..pa nekaj realovih navijačev--dokler še je bil v realu..napihjenec iz portugalske
fihner
18. 06. 2016 12.05
+2
Joža, močno upam, da spušiš.....
Olcar 1
18. 06. 2016 10.49
+1
murinjo unicuje nogomet in vse v njem sodelujoce..
motorist_mb
18. 06. 2016 10.20
+4
Res je podn od človeka...upam da mu ne uspe!
fafajonka
18. 06. 2016 10.15
-6
Na Portugalskem velja, če ne boš delal zdrah v nogometu, boš pa paradajz pobiral......:D
Modri?
18. 06. 2016 11.58
+10
Pri Mourinhu pa velja, če ne boš prvi, boš pa zadnji.