Nogomet

VIDEO: Mourinho zabrusil novinarju: Če ne razumeš nogometa, ne bi smel imeti v rokah mikrofona!

Manchester, 02. 02. 2017 10.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Manchester Uniteda so v 23. krogu angleške Premier League zapravili zlato priložnost, da bi se približali mestom, ki vodijo v elitno Ligo prvakov. Potem ko so Chelsea, Liverpool, Tottenham in Arsenal vsi ostali brez zmag in izgubili nekaj točk, so rdeči vragi uspeli zgolj remizirati s skromnim Hull Cityjem in ostajajo na šestem mestu. Po novem remiju je bil znova zelo jezen Jose Mourinho.

Jose Mourinho je jezen, ker ga novinarji ves čas sprašujejo o sodniških odločitvah.
Jose Mourinho je jezen, ker ga novinarji ves čas sprašujejo o sodniških odločitvah. FOTO: AP

Manchester United je po devetih zaporednih zmagah znova zašel v serijo remijev. Proti predzadnjeuvrščenem Hull Cityju so še tretjič zapored v prvenstvu igrali neodločeno in znova zapravili lepo priložnost, da bi se približali ekipam, ki so pred njimi na prvenstveni lestvici. V 23. krogu sta Chelsea in Liverpool v derbiju kroga odigrala neodločeno (1:1), tudi Tottenham ni uspel premagati zadnjega Sunderlanda (0:0), Arsenal pa je celo izgubil doma proti Watfordu (1:2). Rdeči vragi so tako imeli priložnost, da se vsem omenjenim ekipam približajo, a so z novim domačim remijem proti skromnemu Hullu, to priložnost zapravili. United tako ostaja na šestem mestu, zbral pa je 42 točk, prvi ostaja Chelsea, ki je pri 56-ih. Pred rdečimi vragi pa sta še Tottenham in Arsenal, ki sta zbrala po 47 točk, ter Liverpool in Manchester City, ki sta pri 46-ih. Zagotovo v bitki za Ligo prvakov ni še nič odločenega, a varovanci Joseja Mourinha so leto že večkrat zapravili takšno priložnost, da bi se lahko približali vrhu lestvice.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po tekmi s tigri iz Hulla je bilo znova veliko govora o sodnikih in o njihovim odločitvah. V taboru rdečih so bili med tekmo prepričani, da jih je glavni sodnik Mike Jones vsaj dvakrat oškodoval za enajstmetrovko, pa čeprav so imeli vragi srečo, da niso tekme celo izgubili, potem ko so gostje v izdihljajih tekme celo zadeli okvir vrat in bili tako s tem poskusom celo bližje zmagi kot domačini. Tako je po srečanju na Old Traffordu znova 'šov' ukradel strateg Uniteda Mourinho, ki ni želel odgovoriti na vprašanje novinarja in jezno odvihral iz medijskega središča. Novinar BBC-ja je namreč Portugalca vprašal, kaj se mu je zdelo tako spornega pri predstavi glavnega sodnika Jonsa. Mourinho pa mu je odgovoril v svojem slogu: "če ne razumeš nogometa, ne bi smel imeti v rokah mikrofona," je zabrusil 'The Special One' in jezno odvihral k drugim novinarjem opravljati svoje dolžnosti po tekmi. Podobno oster pogovor je imel nato tudi z novinarjem uradne spletne strani kluba. "Ne razumem, zakaj me sprašujete takšna vprašanja. Če bi bil na vašem mestu, takšnih stvari ne bi spraševal trenerja, ampak bi samo napisal oziroma pokazal, to kar sem videl. Povedal bi to, kar je moje mnenje in ne mnenje trenerja. Ker če jaz spregovorim na to temo kot trener, sem kaznovan in ne želim biti kaznovan. Mogoče gre vaša obrt v drugo smer, ne vem, a zame je novinarstvo poklic, v katerem moraš govoriti resnico. Preprosto povejte in predstavite resnico, to je to in me ne sprašujte vprašanj, na katera ne smem odgovarjati," je še za konec povedal strateg Uniteda. Njegove varovance konec tedna čaka še en zahteven obračun, saj se bo v prvenstvu pomeril z aktualnimi prvaki iz Leicestra, ki pa so v letošnji sezoni daleč od lanske šampionske sezone in se celo borijo za obstanek. Vsekakor nov zahteven test za Mourinhove fante, ki imajo v letošnji sezoni nemalo težav z ekipami, ki se borijo za obstanek in se branijo skoraj z vsemi igralci na zelenici. United sicer čaka zelo naporen februar, saj bodo poleg prvenstvenih tekem, igrali še dve tekmi v Ligi Evropa s Saint-Etiennom, eno tekmo v pokalu FA z Blackburnom in za konec še veliki finale ligaškega pokala, ko se bodo na Wembleyju pomerili s Southamptonom.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TvojPrijatelj
03. 02. 2017 10.50
+0
Če je tu kdo ki NE razume nogometa je to lahko samo Mourinho. Dati v gol De Geo je skregano z vso nogometno logiko.
Erik432
02. 02. 2017 16.11
+1
Spet bo kazen :)
zajebant2
02. 02. 2017 13.05
+1
Koncno eden ki je prav povedal novinerjem
PIERREBRICE
02. 02. 2017 13.35
+1
walter2
02. 02. 2017 20.16
+1
Končno eden,ki samo blebeta,ko mu ne gre in išče vzrok pri drugih le pri sebi ne!
slos
02. 02. 2017 12.33
+2
Tip je najbolj preplačan človek na svetu. S pepom seveda....Kako mu uspe vsakič prepričat šefe da ga plačujejo za PR in ne nogomet je znanost
macek_garfield
02. 02. 2017 12.20
+6
ta murinjo je en navaden klovn pa to
TomažNovak
02. 02. 2017 12.17
+6
Poznavalci nogometa so Mourinha že zdavnaj poštudirali. Kamorkoli gre, ustvari neko atmosfero pritiska, izrednega stanja, skoraj vojne. S tem poskuša motivirati upravo, igralce, publiko, novinarje in sodnike. Včasih mu uspe, včasih ne. V Realu denimo, se mu ta taktika ni obrestovala. Medtem, ko na igrišču ni uspel premagati Barse (če se dobro spomnim mu je uspelo samo enkrat - v finalu pokala v Valenciji, ko je Ronaldo preskočil negibnega Mascherana), je izven igrišča ustvaril pshozo. Ne bom pozabil niti prsta v oko Vilanovi, niti absurdne situacije, ko je Mou po tekmi čakal sodnika v garažah Camp Nou. Takega trenerja, kot je Mourinho, ne bi želel imeti na klopi svoje ekipe. Gospodje kot so Ancelotti, Conte ali Henykes, to so pravi trenerji. Ali pa zmerni srboriteži kot Klopp na primer...
PIERREBRICE
02. 02. 2017 12.19
+5
Tiko9
03. 02. 2017 15.18
Se strinjam! ampak Mou je vseeno parkrat premagal Barco in to tudi na Camp Nou za naslov La Lige, ko je Ronaldo zadel po podaji Ozila in izvedel svojo calmo..
LAC
02. 02. 2017 12.06
+7
SPLOH NIMA REZULTATOV PA JE ŠE NA KONCU AROGANTEN.
JbmTiMt
02. 02. 2017 11.29
+5
zanimivo bo gledat murija in pepa kako trosita miljona za boj za 4. mesto
fafajonka
02. 02. 2017 11.16
+18
Ne maram Portugalcev......rajši imam Portugalke.....:-D
PIERREBRICE
02. 02. 2017 10.41
+12
Največji blefer in šarlatan tale Portugalec!
CFC1
02. 02. 2017 14.44
+1
Gvardiola je največji, potem pa so vsi ostali. Si ustvaril ime z ekipo Barcelone, ki je bila tisti čas toliko premočna za ostali svet, da sploh trenerja nebi potrebovala. Od takrat naprej, ko pa dejansko mora slednji kaj pokazat pa slpraj vedno pogori in pokaže koliko je taktično in motivacisko šibkejši od denimo Ancelottija, Conteja pa tudi SImeoneja in Cloppa itd.
Maxx365
02. 02. 2017 10.41
+11
podn tale Muri, če zadnjega na lestvici ne morejo doma nabit potem si ne zaslužijo med top5
CURVANORD Zanetti
02. 02. 2017 19.39
+1
Predzadnjega,kaj bos pa rekel na Arsenal ki je visje uvrscen in je od zadnjega na lestvici celo izgubil.Pac te vprasam