Nogomet

Mourinho potrdil možnost povratka Ibrahimovića: Pogovarjamo se za drugi del sezone

Manchester, 11. 08. 2017 15.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zlatan Ibrahimović bo očitno pri Manchester Unitedu res dobil še eno priložnost, potem ko so se mu rdeči vragi, vsaj na videz, odrekli po hudi poškodbi kolena v zaključku minule sezone. Trener Jose Mourinho je zdaj potrdil, da so pogovori že stekli.

Začetek nove sezone Premier League je Jose Mourinho še dodatno začinil s potrditvijo, da je Manchester United v pogovorih z nekdanjim napadalcem Zlatanom Ibrahimovićem, ki trenutno okreva po operaciji kolenskih vezi. Z dolgoletnim švedskim reprezentantom United ni podaljšal pogodbe po izteku minule sezone, v kateri je 35-letnik navduševal in bil prvi strelec članskega moštva, nato pa se poškodoval na tekmi izločilnih bojev Lige Evropa z Anderlechtom. Rdeči vragi so tudi brez Ibrahimovića dobili kasnejši finalni obračun z Ajaxom, Ibrahimović pa je tudi po tem, ko je postalo jasno, da pogodbe klub z njim ne bo podaljšal, večkrat prišel v Manchester na treninge v sklopu rehabilitacije. United je svoje moštvo okrepil s prihodom napadalca Romeluja Lukakuja, za katerega so Evertonu plačali več kot 80 milijonov evrov, robustni Belgijec pa nosi tudi Ibrahimovićevo številko devet. A tik pred začetkom nove ligaške sezone je Mourinho potrdil, da je Šved res blizu povratku.

Ibrahimović je s soigralci na finalni tekmi v domačem Stockholmu na berglah veselil osvojitve Lige Evropa.
Ibrahimović je s soigralci na finalni tekmi v domačem Stockholmu na berglah veselil osvojitve Lige Evropa. FOTO: AP

"Veste, da je poškodovan, potrebuje čas, da okreva, ni pripravljen, da že jutri zaigra," je na petkovem druženju z mediji povedal Mourinho, ki je s Skandinavcem zelo uspešno sodeloval že v vrstah milanskega Internazionaleja. "Ne gre za nekaj urgentnega, nismo obupani, ne želimo si takoj rešiti zadevo ali ne, samo mislim, da je zelo jasno pokazal, da mu to, kar je storil lani, ni bilo dovolj. Misli, da lahko stori še več in želi si večje reči na najvišji ravni, zato smo v pogovorih in dogovarjamo se glede možnosti, da bi ostal z nami v drugi polovici sezone."

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.