Nogomet

Mourinho ozmerjal novinarja in mu grozil: Ti si neprijatelj Reala …

Madrid, 17. 12. 2012 20.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Portugalski strateg nogometnega kluba Real Madrid Jose Mourinho se je po remiju z Espanyolom na novinarski konferenci 'lotil' predstavnika španskega športnega časnika Marca, ki ga je označil za neprijatelja kluba.

Nogometaši madridskega Reala v Primeri Division še naprej ne ujamejo želene forme in kot vse kaže, počasi potrpljenje izgublja tudi trener kluba Jose Mourinho. Portugalec se tako na novinarski konferenci po remiju z Espanyolom ni uspel brzdati. Predstavniku sedme sile, ki je na novinarski konferenci zastopal španski športni časnik Marca, je v obraz povedal, kaj si misli o njem in kaj ga čaka nekega dne, ko ne bo več trener galaktikov.

Jose Mourinho
Jose Mourinho FOTO: Reuters

"Moj strokovni štab in jaz smo na samem nogometnem vrhu, ti pa si klasični d … novinarstva. Menim, da si zloben in še Realov neprijatelj. Srečala se bova enkrat, ko ne bom več trener Reala, takrat pa boš dobil svoje. Zapomni si to,“ je novinarju Antonu Meani sporočil The Special One, ki ga je zmotilo predvsem to, da je omenjeni pisal o Mourinhovih vohunih v slačilnici.

Novinar je namreč zapisal, da je trener Realovih vratarjev Silvino Louro Portugalčev vohun in da mu poroča o vseh stvareh, ki jih zvezdniki počnejo izven slačilnice. To trenerju ni bilo všeč, zato je napadel novinarja in mu ob tem še zagrozil.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (163)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rene Pernek Acker
27. 12. 2012 08.58
Mourinho je neprijatelj reala:)
javimartinez
18. 12. 2012 18.14
+2
EJGA NEMORjo navijat za real!
sportko47
18. 12. 2012 15.17
+5
Jalec! Mourinho PSIHOLOG pravis! Ce bi bil psiholog potem nikoli ne bi bilo mozno da ga sprovocira novinar! Verjetno si tut ne bi sam podeljeval imen kot so " special one " se v casu delovanja in bi pustil da ga ocenjujejo drugi med in po karijeri! Prav tako se ne bi spuscal v raznorazne konflikte ki mu v glavnem skodijo! Torej je blizje moznost Mourinho PSIHOPAT saj vse te omenjene lastnosti bolj veljajo za slednjega! In ni dalec trenutek ko bo ta psihopat rabil psihologa !
mark_p
18. 12. 2012 15.07
+3
kok še lahk pol nekateri navijajo za tega mourinha ko je popolnoma brez olike
Messiniesta
18. 12. 2012 14.28
-1
Zopet traparije na tej strani. Kaj je ali ni rekel Muri nima veze. Definitivno pa ni rekel "neprijatelj", ker gre za srbohrvaško besedo. V sloveniji rečemo sovražnik, ne pa neprijatelj. Očitno je pismenost pisunov na tem portalu kriminalna.
Symbolic
18. 12. 2012 16.50
Poglej si SSKJ (Slovar slovenskega knjižnega jezika)...
sportko47
18. 12. 2012 14.12
+3
Jalec se malo pa pride na sceno nekdo ki je se veliko boljsi od tvojega Mourinha! Si presenecen, si dvignil obrvi!? Prihaja nekdo ki je bil idol tudi Mourinhu na zacetku poti! Vsi v Realu ga tudi cakajo .... prihaja Bozicek !!! Tebi bo prinesel mir v duso, Mourinhu novo sluzbo, Ronaldu pa nekaj bogatih ponudb v glavnem ekip iz .3 sveta! Vse bo spet lepo...
fc štala.madrid
18. 12. 2012 14.23
hhh sportko no daj že tako joka non stop saj bo počil zdaj zdaj :)))
LocoBlanco
18. 12. 2012 14.24
-6
Še vedno bom navijal za ta klub tudi če naslednje leto ''božiček''prinese 2. ligo! Ne menjam kluba kot nekateri fani Barcelone (gloryhunterji since 2007.) in tudi ti si med njimi! ;) ...Ne vem kako je pri tebi da še vedno verjameš v božička! Ups pa ne da sem izdal največjo skrivnost tvoje matke!
Messiniesta
18. 12. 2012 14.26
+1
Jalko, ti pošljem paket Persenčkov ali pa si že na Prozacu od vsega hudega;)? Gloryhunter pa si samo ti, ja točno ti. Zato si že 100000x ponovil, da boš večno zvest baletkam. Pravim navijačem je to samoumevno, tebi očitno ne.
LocoBlanco
18. 12. 2012 14.36
-6
Tatoo na nogi govori sam za sebe in se ve da navijam ze cca.25 let in še toliko bom če me bo zdravje služlo! Kaj pa ti kej messiiniesta si se že odločil za kakšno strokovno pomoč? Nej te ne bo strah priznat! Ti samo povej ali boš šou v Vojnik ali kam drugam ti bom js vse financiral!
fc štala.madrid
19. 12. 2012 02.43
Messiniesta zadel si bistvo vendar je moral on še enkrat dokazati z nevidenim tatujem kakšen goreč madrista je on hahaha patetik na kvadrat samo še smejim se tvojim komentarjem jajc :DD
javimartinez
18. 12. 2012 12.55
+0
lejga pojdi delat druzbo barcinim navijačem 100% te bodo lepo sprejeli! ahaha
dalmatic
18. 12. 2012 12.09
+0
real igra identično kot lani defenzivno na kontre,razlika je le ta,da jim manjkajo ronaldovi goli.klubi v primeri so najdli način kako igrati proti realu.lani je dost klubov proti realu igralo v odprtih formacijah,z poskusom kontrole igre,dostim je to tudi uspelo,ampak vseeno na koncu izgubilo z 3,4 goli razlike.atletico jih je lani nadigral v vseh segmentih igre,imeli so posest,več šans,kontrolirali igro,na koncu pa izgubili z 4 goli razlike.takšnih tekem je bilo veliko.z takšno taktiko dolg pr istem klubu ne morš zmagovat in to je jasno tudi mourinhu.ni narobe če igrajo defenzivno proti barceloni,ampak igrat defenzivno proti bayernu doma,proti atleticu,sevili,to pa je za takšen klub nespremenljivo.lani v polfinalu lige prvakov med realom in bayernom,je real na svojem stadionu igral z 2 def veznima khediro,alonsom,bayern pa je na zadnjih veznih igral z sweinsteigerom,ki je kreativec in kroosom,ki je of vezni oz polšpica.mourinho je ziheraš,ki nima plana B,zato mislim,da se bo zaostanek za barco še povečeval.ne verjamem da bo ostal pr realu
ilovemilka
18. 12. 2012 12.00
-1
24h to je vcerejsna novica iz Marce.....torej beremo za nazaj na 24h....sramota.....hala Madrid
dalmatic
18. 12. 2012 12.10
+1
še bosanski portali so to novico objavili včeraj
Dravska strmina
18. 12. 2012 11.16
+2
Murči pa je res ena prava faca... Mogoče mu kakšen tečaj samoobvladovanja ne bi škodil. Malo joge, meditacije... Ja, eno je strokovnost, drugo pa karakter. Žal mu pač obnašanje ne gre. O.K., novinarji so res ene zgage včasih, toda najlažje se jih rešiš, če si do njih prijazen ali pa jih preprosto ignoriraš. Se že naveličajo. Murči pa jim daje na ta način še več materiala...
LocoBlanco
18. 12. 2012 10.58
-11
In spet so seveda najbolj pametni navijači Barcelone! Ka vam ni jasno da je Mourinho najboljši trener vseh časov...ni važno katere ekipe in na kakšen način jih je vodil...Če reče SAF da je edini primeren trener za njegovo menjavo Mou, Gerrard da bi rad igral pod njegovo taktirko, da ne govorim o John Terryu, Lampardu, Drogbaju in še veliko zvezdnikov hoče igrati pod njegov potem je tu še veliko klubov (trenutno (Manu, Chelsea, City, PSG) pol so tu še ruski klubi in ne vem kdo vse ga še hoče (haha)...vam ni jasno da je tip psiholog in izvleče samo najboljše iz igralcev (lanska sezona) in vedno ima izjave ki so nasprotne v primerjavi z svetovno mentaliteto samo da premakne pritisk medijev iz igralcev na sebe...s tem ko govori vse možne in smešne izjave ga imajo ljudje še bolj radi in to mu očitno uspeva! Sovrazijo ga v večini fani Barcelone zato pa vsi govorijo grdo o njemu kot človeku zato ker o sposobnosti ne morejo reči ničesar saj lovorike v njegovi vetrini dokazujejo to! Medtem ko ga dobesedno snubi vsak velik klub v vsaki ligi, državi ga pljujejo samo navijači Barce in to je že naravnost smešno! In ne mi primerjat Pepa z njim ker Pep mora še dokazati da je zmožen osvojiti kakšen pokal brez Messija, Xavija, Inieste!!! Zdej pa dejte minuse in čivkite še naprej! HALA MADRID!
fc štala.madrid
18. 12. 2012 11.08
+4
Klobasaš na veliko jalček noben psiholog ni temveč le taktik in preračunjivec psiholog je SAF kot sem že omenil v spodnih komentarjih to da je SAF to izjavil pa tudi mislim da je bilo vzeto iz konteksta tako da ne dobesedno vse ane ;) Pozabil si pa našteti igralce kateri ga niso marali pa kateri ga tudi trenutno baje na marajo dobro da najdeš samo pluse svojega ljubljenc Pepa pa ne enači z zdraharjem ker je za njega gospod vsak ma svoje momente tudi slabe vendar to kar počne ta "gospod" je že bolano zanimivo da je edini trener na svetu ki se poslužuje teh tvojih tako imenovanih taktik ki prinašajo uspehe klubu da vse prepljuva vse zaničuje in kao pritisk nase vleče tako da se krega z vsemi in povsod zakaj potem SAF,IN DRUGA VELIKA TRENERSKA IMENA NISO TAKI preprosto ker so kulturni za razliko od njega pa še zmeraj osvajajo lovorike in pomenijo veliko več kot en murko v svetu nogometa enkrat si že priznaj pa pustimo njegove "Kvalitete" da je navaden egocentrik ki more biti v srediscu pozornosti sicer se tresejo gore in podirajo svetovi lol pa lep čivk ti želim še naprej predvesm malo objektivne pameti v glavo ;))!!!
LocoBlanco
18. 12. 2012 11.46
-6
Večina igralcev svetovnega kova, večina klubov svetovnega ga hoče imeti v svojih vrstah! Zakaj? Zato ker ne gledajo vsi na njegov karakter ampak na sposobnost! Kaj opisuješ njega in njegov karakter kot neka ženska ki gleda nogomet zaradi lepote in obnašanja igralcev...povej kaj slabega o njegovih sposobnostih ki so mu prinesle toliko pokalov poleg dobrih ekip!!! To je moj zadnji komentar tebi na tem forumu v vseh člankih ki bodo še prišli...zato ker obračaš besede in pišeš samo sovražne komentarje in me žališ! Pa nehaj si sam pluse devat!
fc štala.madrid
18. 12. 2012 12.26
+2
Saj se ti vidi da si K..ETEN drugače te na žalost ne morem poimenovati več totalni b..dak!!! Kakšna sposobnost kateri klubi a to vse preberes v rumenih tiskih b..mbar kakšna ženska teb niti murkič ne pomaga več preberi si d..bil n..umni še enkrat kašen moj koment. kjer sem po začetnih napadih pohvalil in pa izrazil žalost za klub kakršen je real da je v taki situaciji ker močna barcelona rabi močen real druzga ti ne morem več rečti žalim te pa samo v tem komentu ker si mi dvignu pritisk be..bec neumni kakšne pluse meni je ravno za pluse in minuse ti si pa ze v prejšnem komentarju in pa marsi kerem poudaril da izrecno komu daš minus ker si patetik ki živi od minusov še tebi ne dam minusa pa bom sebi plus b..bec neumen pojdi pred ogledalo saj se vidi nekateri navijači reala so normalni in objektivni ti pa si totalno pritegnjen in išeč kot murci povsod neke zarote zakaj pa komentiram toliko o temah njegovih ravno zaradi tebe ker ti skoz v vsakih komentih vlaciš barco pa če tudi nima veze z člankom sem na istem nivoju kot ti in še enkrat ti nisi noben poslovnež temveč ena posrana rit ki ne ve kaj bi počela v življenju in se peha tukaj za minusi in plusi si vse povedal bedak na kvadrat !!! ZDAJ SEM TE PA ŽALIL da boš imel razlog za to in ne nisi me sprovociral kaj re tvoj namen samo pudaril sem določene stvari da ti bo jasno vendar tako ali tako bi biku prej dopovedal kaj kot tebi ;) TO JE NAMENJENO TEBI "DUBAJSKI POSLOVNEŽ KI JE V RESNICI POSRANA RIT KI NE VE KAKO BI DOLOČENE STVARI ARGUMENTIRAL POTEM PA VLEČE IGRICE ČEŠ 5LETNI OTROK TI MENI DAL MINUS SAM SEBI DAL MINUS B..DAK NEUMNI" ČE ŽE KDO OČITNO SI TI SAM SEB DAJEŠ PLUSE KER SI OBSEDEN STEM DA SI NAJBOLSI IN DA BOŠ DOKAZAL ZA VSAKO CENO DA MURČI JE NAJBOLŠI IN TAKO BO PA ČETUDI BI TO LETO GLADKO POPUŠIL PRVENSTVO BI TI TRDIL DA JE TRENUTNO PUSTIMO NASPLOŠNO ŠE ZMERAN NAJBOLJSI TRENER KER NIMAŠ OSNOVNIH POJMOV LOČENIH KAJ POMENI BITI NAJBOLJŠI NA SPLOH IN KAJ POMENI BITI TRENUTNO NAJBOLJŠI OZIROMA NAJSLABŠI!!! Mamici pojdi po žepnino ti poslovnež firmo aham seveda jaz sem pa papež b..telj prej ;)
Ziggi
18. 12. 2012 13.00
+4
Tale jalec ne dojame da se sramoti, bedak ej, pa kake neumnosti ej, svašta
fc štala.madrid
18. 12. 2012 13.02
+2
Sploh ni problema če navijaš za svoje tudi jaz ampak malo objektivnosti in ne samo sanjanja o tem kako je vse kar izhaja iz madrida zlato vse kar iz barce pa drek pa tudi nebi škodilo :)
LocoBlanco
18. 12. 2012 13.44
-7
ziggi:Tale jalec ni slepec in ne piše bedarij ampak vse kar je res! ;) fc štala.madrid : Če ti grejo moji komentarji tako na živce in so neresenični ne vem zakaj pol pišeš spise in se zivciraš...joj kako je lepo ko zadanem bistvo in se nekdo začne živcirat...pa tudi če gre za virtualno življenje! Na tvoj nivo se pa ne sppušam več predvsem zaradi tvojega IQ ki je na nivoju otroka! Pa da ti še povem glede žaljivk da se gladko popiš..kim in pos...m na tebe!
fc štala.madrid
18. 12. 2012 14.05
+0
Seveda ti in tvoje bistvo bistvo je na tvojo žalost da si enostavno bimbo in čisto nič drugega ravno tako kot ti jih pišem se pravi smo spet na tisti stopnji 5letnika če pa če pa pojdi nazaj v vrtec ne ti se ne spuščaš na moj nivo ker se ne moreš na žalost je tvoj IQ na stopnji parazita kako se ti popišaš itd. če si rekel da se ne spuščaš na moj nivo pa daj nehaj že delati bedaka iz sebe ker se ti že vsi smejijo odloči se že enkrat kaj hočeš in na kakšnem nivoju si tko kot sem rekel biku bi prej kaj dopovedal kot tebi še hujši si kot murko no pa saj je tvoj vzornik ane lol .
Arhitek
18. 12. 2012 15.57
+2
Vsi tvoji našteti klubi so slabši od Barce. Lahko Mou gre trenirat Muro zaradi mene. Najboljši trener ni. Kolk igralcev je reklo, da bi igralo po Peponm pa kaj zdej. Kaj ima to veze človek. Ti ne poznaš osnove nogometa kamor bolj detaljno a pametan si ko da si na Hawardu študiral.
Arhitek
18. 12. 2012 15.58
+2
Jalec Mourinhota ne pljuvajo le navijači Barce. Se tebi zdi Hoeness navijač Barce ali pa predsednik Bayerna?
mark54
18. 12. 2012 09.45
+2
Kaj pa ti veš o slovenščini. Slovenščina je zelo široka in ni slovensko samo to kar ti misliš. recimo štediti !! V SVK piše da je to hrvatizem. Pa se 100 % prepričan da je to lepa slovenska beseda in NOBEDEN hrvatizem. Štedilnik je izpeljanka iz te besede. Pa še kaj bi se našlo. Da pa imamo s slovanskimi jeziki marsikdaj isto besedo , pa je na podlagi našega izvora logično. Vendar reči da je neka beseda ki je enaka slovenski zdaj neslovenskega izvora pa se mi zdi da se že v naprej podrejamo neki logiki da smo pač mi mali in smo MI tisti ki "krademo"drugim besede. Prijatelj je tudi lepa slovenska beseda. Zveza z NE pa je tudi v slovenskem jeziku običajna. Tako tudi NEPRIJATELJ je slovenska tako kot tudi srbska ,hrvaška ali še katera. ZAKAJ PA NEBI BILA SLOVENSKA ?? To mi objasni, Da imamo slovenci (pa seveda še gdo drug) še sopomenko , pa je samo plus za slo.jezik. in zdaj vse kar ni vkalupljeno v Vaš besednjak pa NI SLOVENSKO ! HALOOOO ! .
mark54
18. 12. 2012 09.48
-3
Seveda je SOVRAŽNIK slovenska beseda da nebo pomote. NI PA EDINA za ta pojem ( kar nekaj bi se jih našlo ) TUDI NEPRIJATELJ je slovenska beseda. sem prepričan , čeprav mogoče ni tako pogosto uporabljena prav na osnovi dejstva da imamo še eno besedo za isti POJEM ! Bravo slovenci ! Vsaj nekaj imamo dobro in več kot marsikateri jezik na svetu. NE VEM zakaj se razburjate . Za oslovo senco se tepete.
mmickica
18. 12. 2012 10.32
+1
mark54, preberi moj odgovor malo nižje spodaj, pa brez zamere! Upam, da se bo oglasil še kak slavist in nam pomagal razjasniti zadevo, haha...!
mark54
18. 12. 2012 11.13
Tudi ti mi ne zameri. Vendar samo debatiramo. Nisem slavist , me pa zmoti včasih ko se kar odrekamo nekih besed kao da so tujke pa v resnici po moje nihče ne more trditi da je tujka. Kot sem že navedel primer : ŠTEDITI ! Za mene je to LEPA slovenska beseda. Pa minusi gor ali dol.
Symbolic
18. 12. 2012 12.28
+3
Hmmm... precej nižje dol, sem jaz že včeraj dal opombo glede "neprijatelja"...
Duška Duska
18. 12. 2012 09.44
+8
HastaSiempreComandante 18.12.2012 07:24:09 18 224MOU je največja Barcina okrepitev po odhodu PEPA :) ŽE DOLGO NISEM PREBRAL TAKO ZELO PAMETNEGA STAVKA
Duška Duska
18. 12. 2012 09.41
+17
da bi Mourihno postal najbiljši trener na svetu kot celota,mu manjka cca 600 urni tečaj lepega obnašanja.Veličino človeka spoznaš v težkih časih,ne patakrat ko se cedita med in mleko.Guardiola lani ni nikoli izgubil živcev,to je veličina človeka,nekaj kar Mourihno ne bo imel nikoli.
mark54
18. 12. 2012 09.51
+5
javimartinez
18. 12. 2012 12.54
+0
dajno
18. 12. 2012 09.28
+3
Neprijatelji na 24 ur... SLO jezika!
CFRealMadrid
18. 12. 2012 09.23
+7
Da je Mourinho dober provokator, poln včasih res zelo neokusnih zvijač in potez vemo vsi in glede tega je nesmiselno iskati izgovore. Da pa je človek velik nogometni strokovnjak pa je treba priznati, ne glede na trenutno stanje v klubu oziroma na lestvici. Če pogledamo samo njegove rezultate, mislim, da trenutno nima resnega konkurenta, seveda kar se tiče trenerskega dela. Zato mislim, da je popolnoma neumesno govoriti, da ima človek venomer srečo v svojem poslu. Tudi sam, kot navijač Reala v tem trenutku nisem nevem kako navdušen na trenutno situacijo, ampak pustimo se presenetiti, človek je že večkrat dokazal, kaj zmore, možno pa je tudi da se motim, moje mnenje pač. Verjamem pa, da bo osvojitev naslova zelo zelo težka, kajti Barcelona letos še bolj "trga gate". Človek bi mislil, da se bodo po tolikšnem uspešnem pohodu počasi istrošili, ampak ne, oni grejo še višje. Res vsa čast, takšne homogene in tehnično odlične ekipe si verjetno želi vsak trener. Res odličen vzgled kaj pomeni biti EKIPA.
McClain
18. 12. 2012 09.25
+4
mislim da se vseno motis. Jaz mislim da je blefer prve vrste. Di Mateo je lani osvojil ligo prvakov, pustmo po kakem krompirju, letos ga je pral kdor je imel 5 minut casa. Ocitno Mouju manjka nekaj prepotrebnih kavalitet za trenerja. Kaksno pa prav gotovo ima.
dajno
18. 12. 2012 09.28
+2
Velik trener? Z vrečo brez dna sem tudi jaz lahko
Seljako1899
18. 12. 2012 09.28
+7
Marcello Lippi, Ottmar Hitzfield, Sir Alex Ferguson, Arsene Weger, Carlo Ancelotti, Frank Rijkaard, Dick Advocaat, Sven-Goran Eriksson, Vicente del Bosque pa še keri bi se najdu..za drugo pa lahko rečem samo KAPO DOL!
mark54
18. 12. 2012 09.36
+6
Verjetno je dober trener v tehničnem smislu. V psihološkem pa mu je letos vse uslo ispod nadzora in je po moje prav ON največji krivec za stanje na lestvici kot za stanje v slačilnici in v klubu nasploh. Mislim da je skrajni čas da menja okolje in nekje začne na novo. Po možnosti brez provokacij. To kar pa je grozil novinarju pa je NEZASLIŠANO. Zato bi moral dobiti disciplinski ukrep v klubu in v zvezi ( katerikoli že ) To ne priliči VELIKEMU trenerju . In s takimi potezami se spusti na SAM PODN ! Predvsem kot človek. ŽALOTNO !
LocoBlanco
18. 12. 2012 11.05
-8
Seljako vsi ti trenerji ki si jih zgoraj naštel so ikone trenerskega nogometa ampak samo 2 sta prava trenerja v vseh pogledih: SAF in Special one...Vsaka zvezda v nogometu ali je to igralec, trener, strokovnjak itd. je mnenja da nikoli ni bilo boljsih trenerjev od teh dveh do zdaj...razen če prihodnost prinese nekoga drugega!!!
mmickica
18. 12. 2012 11.28
+5
mark54, tokrat se popolnoma strinjam s tabo! Res je, da tudi novinarji provocirajo, ampak on si takšnega odgovora (grožnje) kljub vsemu ne bi smel privoščiti! Na sploh je njegovo obnašanje sramotno za kraljevi klub in mislim, da je to glavni razlog, da ga v Madridu ne bodo več dolgo tolerirali! Kar se pa njegovih trenerskih sposobnosti tiče, so bile vse do sedaj nesporno izjemne, kako bo vnaprej, bomo pa še videli! Dejstvo je, da nihče ne more biti vedno in vseskozi samo prvi, pa če je še tak vrhunski strokovnjak! Če bi se Mourinho tega zavedal, mislim da bi mu šlo boljše od rok...
Debely
18. 12. 2012 09.12
+2
NEPRIJATELJ???? A slovenščino ste pa pozabili? Slovenski izraz je sovražnik. Za tako namerno uničevanje slovenskega jezika, bi jaz človeka odpustil!
mark54
18. 12. 2012 09.43
+1
Kaj pa ti veš o slovenščini. Slovenščina je zelo široka in ni slovensko samo to kar ti misliš. recimo štediti !! V SVK piše da je to hrvatizem. Pa se 100 % prepričan da je to lepa slovenska beseda in NOBEDEN hrvatizem. Štedilnik je izpeljanka iz te besede. Pa še kaj bi se našlo. Da pa imamo s slovanskimi jeziki marsikdaj isto besedo , pa je na podlagi našega izvora logično. Vendar reči da je neka beseda ki je enaka slovenski zdaj neslovenskega izvora pa se mi zdi da se že v naprej podrejamo neki logiki da smo pač mi mali in smo MI tisti ki "krademo"drugim besede. Prijatelj je tudi lepa slovenska beseda. Zveza z NE pa je tudi v slovenskem jeziku običajna. Tako tudi NEPRIJATELJ je slovenska tako kot tudi srbska ,hrvaška ali še katera. ZAKAJ PA NEBI BILA SLOVENSKA ?? To mi objasni, Da imamo slovenci (pa seveda še gdo drug) še sopomenko , pa je samo plus za slo.jezik. in zdaj vse kar ni vkalupljeno v Vaš besednjak pa NI SLOVENSKO ! HALOOOO !
sikav
18. 12. 2012 13.58
@mark54, če si ti nepismen, je to tvoj problem. V slovenščini imamo dovolj besed in ne potrebujemo uvajati srbizmov, anglizmov in podobnih, da bi se razumeli
Symbolic
18. 12. 2012 16.45
Sikav, vsak jezik ima prevzete besede, ali drugače "izposojenke"... To so besede, ki so prišle v matični jezik zaradi kulturnih ali geografskih stikov... V slovenščini so, zaradi dolžine meje,najbolj prevzeti germanizmi. Upliv italijanščine, mađarščine in tudi hrvaščine pa je precej manjši...
mmickica
18. 12. 2012 09.00
+1
A res ne morete tega naslova popravit, ko vam že 20 ljudi napiše, da "neprijatelj" ni slovenska beseda? Kar se Mourinha tiče pa ne vem, počasi se mi bo človek še zasmilil...! Verjetno bo res najbolj pametno, da po koncu sezone spakira kovčke in gre novim zmagam (?) naproti - Španija ni zanj!
mark54
18. 12. 2012 09.45
-1
Mickica , poglej si zgoraj moj odgovor na vaše zatrjevanje o slov.jeziku !
mmickica
18. 12. 2012 10.30
+3
mark54, sem prebrala, ampak mislim da vseeno nimaš prav! Ne moreš vsakega samostalnika kar z "ne" spremeniti v svoje nasprotje! Potem bi lahko rekli na primer tudi "nevojak", namesto "civilist"!?
mark54
18. 12. 2012 11.10
Seveda vsakega ne moreš. Prijatelja pa lahko. kot še mnoge druge. tebe (in nekatere ) moti dejstvo da se sliši ta beseda neslovenska ( NESLOVENSKA ? ) oziroma , južnobalkanska bi lahko rekli. Žal (ali celo dobro je) imamo kar dosti istih ali zelo podobnih besed z vsemi balkanskimi ali celo slovanskimi jeziki. Samo stvar navade je kako razumeš neko besedo. Poglej si kake pesnike kaj vse uporabijo v v slovenski pesmi ! In vse JE slovensko kar je slovensko ! Prijatelj je slovenska beseda ali ne ? pa jo imajo tudi drugi kot SVOJO ! to pač NI tako enostavno !
LocoBlanco
18. 12. 2012 11.30
-6
mmickica: Zakaj bi se ti zasmilil? Njegova 3leta v Madridu si lahka šteje kot zelo uspešna če letos osvoji CL...Ne vem zakaj bi on moral pakirati kovčke!? Zato ker od njegovga prihoda je Madrid napredoval za 70%, El classici so spet zanimivi in izenačeni, smo aktualni prvaki Španije, osvojili smo pokal in letos superpokal...mogoče je to samo strah navijačev Barce? Dejstvo je da raje vidim da gre CR kot pa on!
mmickica
18. 12. 2012 13.13
+3
Jalec-Osva, ne vem...mislim, da bi s takšnimi igralci, kot jih ima, moral narediti več! Ampak dobro, ne moreš biti vedno in vsepovsod najboljši, tako da ni (ne)uspeh problem, problem so nemiri v slačilnici, zdrahe z novinarji, slab odnos do drugih klubov, podcenjevanje drugih igralcev - bonton v glavnem... Vse to se pa potem odraža na rezultatih! Moje mnenje pač.
163540
18. 12. 2012 08.55
+3
Mourrinho ne zna narediti vzdušja v garderobi,kar je zelo pomembno pri vsakem kolektivnem športu.Real ima za dve močni ekpi nakupljenih igralcev (kot vsi veliki klubi ) in večina od njih so bili standardni igralci v bivših ekipah.Tu so pa rezervisti na klopi ali pa še to ne in sigurno da se počutijo kar naenkrat manj vredni.Razlike v denarju je pa seveda velika med igralci ki igrajo in tistimi,ki samo hodijo na treninge.Če uspe v takem klubu urediti odnose med igralci,potem so uspehi in to kot kaže Mourinhu ne uspeva.Za povrhu se pa tudi ne zna obvladati pred novinarji,ki seveda komaj čakajo na kakšen izpad v njegovem slogu.Je pa popolnoma razumljivo,da navijači od kliba s takim proračunom in tako dragimi igralci pričakuje uspehe.Za Real,vse kar je nižje od prvega mesta v la ligi ne šteje veliko.
dule100
18. 12. 2012 08.50
+12
Tip je resnično verjel, da moštva ki jih vodi, zmagujejo zaradi njegovega znanja !
el_nino124
18. 12. 2012 08.52
-10
ti pa resnično verjameš da ekipa zmaguje sama od sebe in ne potrebuje znanja trenerja... aplavz
Seljako1899
18. 12. 2012 08.59
+12
el_nino vidimo kako zmagujejo zadnje čase dober motivator tale mourinho ni kaj namreč take metode kot jih on uporablja ni noben uporabu da kritiziraš svoje nogometaš
R0ss0
18. 12. 2012 11.04
+1
dule100, se prav pol bi mogel Stojanovič ostati trener slovenske reprezentance, a ne?