Nogomet

Morata: Casillas, ki spi z Buffonovimi hlačkami, je pravi zgled za vse

Madrid, 13. 11. 2015 17.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Španski nogometni reprezentant Alvaro Morata pravi, da bi dva izjemna vratarja Iker Casillas in Gianluigi Buffon morala biti zgled vsakomur. "Imata super odnos, kar se med najboljšimi v svojem poklicu redko dogaja," je razložil igralec Juventusa.

Alvaro Morata je zablestel v dresu Juventusa.
Alvaro Morata je zablestel v dresu Juventusa. FOTO: Reuters

"Potem kar sem videl, bi Iker Casillas in Gianliugi Buffon morala biti vzor vsem ostalim. Pred kratkim sem jima posredoval telefonski številki. Imata super odnos, kar se med najboljšimi redko dogaja," je v reprezentančnem taboru Španije, ki jo v petek zvečer čaka prijateljska tekma z Anglijo, razkril Alvara Morata, nekdanji nogometaš Real Madrida. Da je odnos med Buffonom (Juventus) in Casillasom (Porto) zares dober, priča tudi Ikerjevo razkritje za španski Cuatro, da se včasih odpravi spat kar v Buffonovih kratkih hlačah. Morata je v intervjuju še primerjal slačilnici obeh evropskih velikanov. Velike razlike ni, je poudaril: "Na koncu so slačilnice velikih ekip zelo podobne." O legendi stare dame Buffonu pa: "Je super oseba. Buffon je neverjeten in precej večji kot zgleda na televiziji. Daje veliko nasvetov."

Odnos med Casillasom in Buffonom bi moral biti zgled vsem, meni Morata.
Odnos med Casillasom in Buffonom bi moral biti zgled vsem, meni Morata. FOTO: Reuters

Morata je še razkril, da sta njegova vzornika v otroštvu bila Raul Gonzalez Blanco in Fernando Morientes. Slednji je tudi prvi nogometaš, za katerega se napadalec Juventusa spomni, da ga je prosil za avtogram. Španec se je v pogovoru spomnil tudi prvega dneva v slačilnici Real Madrida. Tam se je še pred priključitvijo prvi ekipi slikal s tedanjim trenerjem Josejem Mourinhom: "Spominjam se, da so bili nogometaši od blizu povsem enaki kot običajni ljudje. Sprva sem bil tiho in le opazoval, kaj so počeli drugi." Najbolj blizu pa si je bil s Casillasom in Sergiom Ramosom, je razkril in presenetil z izjavo, da sta si bila z Mourinhom zelo blizu: "Veliko se je šalil, a mi hkrati dal tudi precej nasvetov."

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

peggi
14. 11. 2015 09.23
+5
Casillas in Buffon športnika od glave do pete tako na igrišču kot izven njega :) Dve super legendi :)
realmadrid 1
13. 11. 2015 21.48
+10
Iker in Buffon sportnika, kot se sika. Kapa dol obema, in ja, za zgled.
CURVANORD Zanetti
13. 11. 2015 20.34
+1
Zakaj presenetil,Joza je vedno imel smisel za humor