Nogomet

Monaco bo v novi sezoni očitno še naprej zabaval svoje navijače, Mbappe poškodovan z igrišča

Monako, 04. 08. 2017 22.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Z zelo zanimivo prvo tekmo prvega kroga se je kot prva od najmočnejših evropskih nogometnih lig začela francoska Ligue 1. Prvak AS Monaco se je moral pošteno potruditi za zmago nad Toulousom, ki je dvakrat povedel, a na koncu izgubil po zaslugi gola branilca Kamila Glika (3:2).

Falcao (desno) je z glavo poravnal izid v drugem polčasu.
Falcao (desno) je z glavo poravnal izid v drugem polčasu. FOTO: AP

Kljub temu, da je izgubil praktično celotno okostje šampionskega moštva, je trener AS Monaca Leonardo Jardim vsaj na uvodni tekmi nove sezone Ligue 1 lahko računal na glavnega asa. Napadalec Kylian Mbappe, ki je z navdušujočimi predstavami v prvenstvu in v Ligi prvakov na svoje kvalitete opozoril najpremožnejše klube stare celine, zaenkrat še ni zapustil kneževine, čeprav naj bi se njegov odhod v Real Madrid nezadržno bližal. Gotovo ne najbolje psihično pripravljenemu nogometašu je Jardim vseeno ponudil priložnost od prve minute za tekmo s Toulousom, ki je hitro utišal razigrani stadion Ludvika II. Že v šesti minuti je zadel Zinedine Machach, potem ko ga je po podaji iz kota s prsmi zelo domiselno našel Andy Delort, Machach pa je v slogu svojega slovitejšega soimenjaka Zinedina Zidana z volejem zadel ob daljšo vratnico nemočnega Danijela Subašića. Monačani so tudi sami zadeli po kotu, Joao Moutinho je našel Jemersona, ki je okroglo umetno usnje podaljšal ob oddaljenejšo vratnico za 1:1 dobrih 15 minut pred polčasom. Kmalu po začetku nadaljevanja je monaško občinstvo občutilo novo hladno prho: Delort je podaji dodal še zadetek v 53. minuti, našel ga je Jimmy Durmaz, nekdanji reprezentant Francije v nogometu na plaži pa je brez zaleta zadel točno ob bližnjo vratnico hrvaškega reprezentanta. Predložek Jorgeja so gostje pet minut kasneje preusmerili točno na glavo Radamelu Falcau, ki mu z neposredne bližine ni bilo težko zadeti, popoln preobrat pa je belo-rdečim uspel v 70. minuti, ko je za vse tri točke zadel Kamil Glik, ki se je ravno dovolj dotaknil prostega strela Moutinha. Mbappe ni dočakal konca tekme, Jardim ga je namreč kmalu po tretjem golu zamenjal, saj je Francoz začutil bolečine v kolenu. Monaco, v minuli sezoni najučinkovitejši klub v Evropi, je tudi brez mladega asa zdržal za pomembno uvodno zmago.

Izid 1. kroga Ligue 1:

AS Monaco ‒ Toulouse 3:2 (1:1)
Jemerson 28., Falcao 58., Glik 70.; Machach 6., Delort 53.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
05. 08. 2017 12.48
jaz pa sm upal, da bo Monaco slabo začel obrambo naslova, sm stavil 02, 70. minut mi je kazalo dobro. Gostje so kar 2-krat vodili a žal niso zdržali, Monaco razigran v napadu.