Nogomet

Dybala prebudil staro damo in jo potegnil iz brezna, a Lazio je v izdihljajih prišel do superpokalne lovorike

Rim, 13. 08. 2017 22.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na rimskem stadionu Olimpico je bil po dolgem času na italijanskih tleh odigran italijanski superpokal. Ker je Juventus v lanski sezoni osvojil tako državno prvenstvo, kot pokalno lovoriko, jim je nasproti kot pokalni podprvak tokrat stal Lazio. V izjemnem obračunu, kjer je Lazio vodil že z 2:0, a je Paulo Dybala vrnil Torinčane v igro, smo videli zmago Rimljanov, ki so slavili s 3:2 z golom v 93. minuti.

Navijači Lazia se veselijo ob zadetku Cira Immobileja.
Navijači Lazia se veselijo ob zadetku Cira Immobileja. FOTO: AP

Nogometaši Juventusa, ki so v lanski sezoni še šestič zapored osvojili naslov državnega prvaka v Italiji, so še drugič zapored ostali brez zmage na tekmi za italijanski superpokal. Že v lanski izvedbi jih je v Dohi po streljanju enajstmetrovk premagal AC Milan. Tokrat pa so bili krvniki stare dame iz Torina nogometaši Lazia, ki so lovoriko visoko v zrak dvignil na svojem stadionu sredi Rima. Juventus, za katerega se je lanska sezona končala z visokim porazom v finalu Lige prvakov proti Realu iz Madrida (4:1), je v letošnjem poletnem prestopnem roku ostal brez dveh standardnih članov pregovorno granitne obrambe. Klub sta namreč zapustila Leonardo Bonucci, ki se je preselil v AC Milan in Dani Alves, ki je po sporu z vodstvom kluba novo sredino našel v Parizu pri PSG-ju. In da Juventusova obramba ni več tako granitna se je izkazalo že na prvi uradni tekmi nove sezone. Legendarni Gianluigi Buffon je v 32. minuti storil prekršek v svojem kazenskem prostoru in glavni sodnik Davide Massa je brez oklevanja pokazal na belo točko. Odgovornost za izvedbo je prevzel Ciro Immobile in zanesljivo premagal legendarnega italijanskega vratarja, ki je sicer pred sezono napovedal, da bo najverjetneje to njegova zadnja v bogati karieri. Tudi v drugem polčasu Juventus ni našel prave igre in Rimljani so to izkoristili v 54. minuti, ko so podvojili svoje vodstvo. Znova pa je zadel Immobile, ki je izkoristil podajo Marca Parola in z glavo še drugič na srečanju matiral nemočnega Buffona. Torinčanom je žarek upanja posijal v 86. minuti, ko je Paulo Dybala z mojstrskim prostim strelom iz več kot 25-ih metrov matiral Thomasa Strakoshava. Nogometaši stare dame so začutili, da lahko še pred iztekom polčasa pridejo do izenačenja. In priložnost se jim je ponudila v zadnjih minuti rednega dela. Adam Marušić je namreč v svojem kazenskem prostoru podrl Douglasa Costo in Massa je znova pokazal na belo točko. Zanesljiv izvajalec je tokrat bil Dybala. In ko je že izgledalo, da bomo v Rimu spremljali podaljške je v 93. minuti na sceno stopil rezervist Alessandro Murgia, ki je z golom popeljal pristaše Lazia v delirij. Juventusu je uspel veliki povratek, a na koncu so vseeno popustili in Rimljani so prišli do zmage v italijanskem superpokalu. Lazio je tako osvojil svoj prvi superpokal po letu 2000. Prav tako so Rimljani maščevali zadnja dva poraza v tem tekmovanju, katera jim je zadal prav Juventus, in sicer v letih 2013 in 2015.  

Izid:
Juventus - Lazio 2:3 (0:1)
Dybala 86., 90./11-m.; Immobile 32./11-m., 54., Murgia 90+3.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mejacrnikal
14. 08. 2017 16.07
+1
Dobra tekma do konca! FJ!
rossonero.acm
13. 08. 2017 22.44
+3