Nogomet

Moggi: Trenerji prihajajo in odhajajo

Torino, 16. 07. 2014 09.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji direktor nogometnega velikana Juventusa Luciano Moggi je prepričan, da se bo stara dama uspešno kosala z domačo in evropsko konkurenco tudi brez trenerja Antonia Conteja, ki je v torek pozno popoldne presenetil z odstopom.

Nogometaši torinskega Juvetnusa so se tik pred začetkom pripravljalnega obdobja znašli v težavah. Nepričakovano se je za prekinitev sodelovanja s klubom odločil Antonio Conte, ki je zadnje tri sezone klub popeljal do treh naslovov italijanskega prvaka. Nedvomno krivci za sprejetje takšne odločitve prihajajo iz vrst vodstva kluba, saj mu niso zagotovili zasedbe s katero bi bilo moč napadati vidnejše mesto med evropsko nogometno elito, po drugi strani pa strmijo k prodaji nekaterih ključnih igralcev tipa Arturo Vidal.

Antonio Conte je šokiral pristaše Juventusa.
Antonio Conte je šokiral pristaše Juventusa. FOTO: Reuters

Odločitev je presenetila tudi nekdanjega alfo in omego kluba Luciana Moggija. "Skušal sem ga priklicati, ampak se ni javil na telefon," je za Tuttomercatoweb povedal Moggi in nadaljeval: "Ne vem, kaj natančno je botrovalo takšni odločitvi. Vem, da se za takšen korak ni odločil, ker bi imel ponudbo drugega kluba. Vselej je najprej izbral Juventus, zato mora biti ta korak tudi zanj zelo boleč." Je morda kriva politika prodaje oz. nakupa igralcev?

"Lahko bi bilo. A morate se zavedati, da če klub prejme ponudbo za igralca formata Vidal, ki je višja kot 50 milijonov evrov, ne sme oklevati, ampak začeti z iskanjem menjave. Potrebno je vseskozi paziti na finance, saj vse več klubov ni več zmožnih obvladovanja stroškov in napoči bankrot. Sedaj je vprašanje le, kako se bo znašel Juve brez Conteja? Kralj je mrtev, živel kralj. Trenerji prihajajo in odhajajo," je še dodal dodal Moggi, ki ne verjame, da Conteja zanima mesto selektorja italijanske izbrane vrste.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Widzew&V89Maribor
16. 07. 2014 12.08
daj mogi tiho! forza juve
vaše vreme isti?e
16. 07. 2014 11.10
+3
Razlog odhoda je ta da mu Agnelli zopet ni zagotovil dobrih okrepitev in da letos zopet ne bodo zapravljali na veliko. To se je zgodilo že lani in že takrat je Conte na to opozoril upravo. Ne želi samo zlahka zmagati v Serie A, ampak biti konkurenčen tudi v LP. Zato je tudi zahteval Cuadrada in Sancheza, Iturbe ga ne zanima, ko so mu pa razkrili, da želijo prodati Vidala in da je tudi Pogba pod vprašanjem, se je odločil odstopiti. In o tem je razmišljal že dalj časa. Vse to pa povem kot navijač nekega drugega, manjšega kluba v Serie A.
zriki
16. 07. 2014 11.42
vaše vreme isti?e
16. 07. 2014 12.15
+1
kupuje si čas. Reprezentanca ali PSG, kjer naj bi že opravil prve pogovore z Al Khelaifi-jem, ki mu daje proste roke pri sestavi zmagovalne ekipe za evropo. To pa je točno to za kar je 3 leta prosil Agnelli-ja. Medtem pa je danes ob 15h napovedana predstavitev Allegrija kot novega trenerja.
vaše vreme isti?e
16. 07. 2014 12.23
PSG, kjer naj bi opravil prve pogovore in kjer mu dajejo proste roke za sestavo ekipe. Točno za to je 3 leta prosil Agnelli-ja.
vaše vreme isti?e
16. 07. 2014 12.23
Medtem pa je danes ob 15h napovedana predstavitev Allegri-ja kot novega trenerja.
akul12
16. 07. 2014 10.56
+1
tudi igralci prihajajo in odhajajo...sicer pa nihče ni nenadomestljiv
vectron
16. 07. 2014 09.58
+9
Škoda Conte je dober....po moje bodo prodali Vidala al pa Pogbaja in to je vzrok njegovega odhoda
hirajem
16. 07. 2014 11.01
-2
vzrok njegovega odhoda je prevzemanje italijanske reprezentance.. odhodi so normalni v vsakem klubu razen mogoče v RM, Barci, Cityu in PSGu vsi ostali znajo prodajat svoje mecene za ogromne šuške!
srpinkladivo
17. 07. 2014 10.10
-1